بهداشت، درمان و آموزش پزشکی
۰

راه‌اندازی نرم‌‌افزار پیشرفته از جدیدترین اقدامات سازمان انتقال خون

بازدید 8

به گزارش خبرنگار آنا، مصطفی جمالی، مدیرعامل سازمان انتقال خون، در نشست خبری صبح دوشنبه ۱۵ بهمن ۱۴۰۳ که در وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی برگزار شد، ضمن تبریک دهه فجر، از اهداکنندگان خون به عنوان “سرداران گمنام سلامت” یاد کرد و گفت: «میانگین سنی اهداکنندگان خون در حال حاضر بین ۳۰ تا ۴۰ سال است. ذخایر خون کشور هم‌اکنون به ۸ روز رسیده است که در روزهای اخیر به ۷ روز کاهش یافته بود.»

وی تأکید کرد: «هیچ عمل جراحی به دلیل کمبود خون لغو نشده است و سازمان انتقال خون بخش عمده‌ای از تجهیزات خود را از شرکت‌های دانش‌بنیان تأمین می‌کند.»

توسعه فناوری در سازمان انتقال خون

جمالی با اشاره به پیشرفت‌های داخلی در این حوزه افزود: «سانتریفیوژهای یخچال‌دار توسط یک شرکت دانش‌بنیان داخلی ساخته شده و چند نمونه از این دستگاه‌ها خریداری شده است. همچنین به‌زودی تجهیزات حمل و نقل خون در کشور تولید خواهد شد.» وی همچنین از راه‌اندازی سردخانه‌های ۱۰ هزار لیتری برای نگهداری پلاسما خبر داد.

مدیرعامل سازمان انتقال خون با اشاره به اقدامات زیرساختی این سازمان گفت: «واحدهای انتقال خون در سراسر کشور در حال بازسازی و مقاوم‌سازی هستند. در سیستان و بلوچستان، با بحران استحکام سازه‌های سازمان مواجه هستیم که نیازمند رسیدگی فوری است.»

چالش‌های تأمین پلاسما و نیاز به پالایشگاه

وی با اشاره به نیاز کشور به پلاسما اظهار داشت: «برآورد سازمان غذا و دارو نشان می‌دهد که کشور به ۱ میلیون و ۵۰۰ هزار لیتر پلاسما نیاز دارد، در حالی که ذخایر فعلی ۴۰۰ هزار لیتر است. با برنامه‌ریزی‌های انجام‌شده، سالانه ۱۲۰ هزار لیتر به این ذخایر اضافه خواهد شد.»

جمالی همچنین بر لزوم ایجاد یک پالایشگاه پلاسمای مناسب تأکید کرد و گفت: «علی‌رغم تلاش‌های فراوان، همچنان کشور به چنین پالایشگاهی نیاز دارد.»

پیشرفت در حوزه نرم‌افزاری و صادرات فناوری

وی در ادامه با اشاره به خدمات سازمان انتقال خون به بیماران با گروه‌های خونی نادر گفت: «در کشور، از هر ۵ هزار نفر، یک نفر دارای گروه خونی نادر است و در صورت نیاز، خون مورد نیاز این افراد تأمین می‌شود.»

جمالی همچنین از همکاری بین‌المللی سازمان انتقال خون خبر داد و افزود: «برخی کشورها، از جمله تاجیکستان، علاوه بر فراگیری آموزش در ایران، از تجهیزات و محصولات تولید شده در سازمان انتقال خون ایران خریداری می‌کنند.»

در پایان، مدیرعامل سازمان انتقال خون از جایگزینی نرم‌افزار جامع انتقال خون با یک نسخه جدید و پیشرفته خبر داد و گفت: «نرم‌افزار پیشین دیگر پاسخگوی نیاز کشور نبود. نرم‌افزار جدید که یکی از پیشرفته‌ترین سیستم‌های انتقال خون در دنیا محسوب می‌شود، امکان ردیابی خون‌های اهداشده را از لحظه دریافت تا مصرف نهایی فراهم می‌کند.»

 

انتهای پیام/

منبع خبر: آنا / راه‌اندازی نرم‌‌افزار پیشرفته از جدیدترین اقدامات سازمان انتقال خون

گردآوری و انتشار اخبار در این تارنما با هوش مصنوعی و ابزار های الکترونیکی اتوماتیک صورت می پذیرد و تمامی حقوق گردآوری و تالیف خبر متعلق به ناشر اصلی آن که در لینک فوق به آن اشاره شده است می باشد. در صورت نیاز به ارسال جوابیه یا توضیح تکمیلی علیه یا له مطلب منتشر شده صرفا از طریق مرجع اصلی خبر اقدام نمایید.

نظرات کاربران

  •  چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد و متوجه نویسندگان و سایر کاربران باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاهی بی ارتباط با موضوع آموزش مطرح شود تایید نخواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

انتخاب سردبیر