بهداشت، درمان و آموزش پزشکی
۰

پیش گیری و غربالگری در کاهش مرگ‌ومیر سرطان‌ها نقش مهم‌تری دارند

بازدید 16
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

 

پیشگیری و غربالگری جان‌های بیشتری از پنج نوع سرطان را نسبت به پیشرفت‌های درمانی نجات داده است.

به گزارش انتخاب و به نقل از هلث دی؛ بنجامین فرانکلین، بنیان‌گذار آمریکا، گفته بود: «یک اونس پیشگیری به اندازه یک پوند درمان می‌ارزد.»

پیشگیری از سرطان و غربالگری در ۴۵ سال گذشته، جان‌های بیشتری از پنج نوع سرطان را نسبت به پیشرفت‌های درمانی نجات داده است.

بیشتر مرگ‌ومیرهای ناشی از سرطان‌های سرویکس، کولون، ریه و پروستات به لطف پیشگیری و شناسایی زودهنگام کاهش یافته است و این در حالی است که پیشرفت‌های درمانی در درمان سرطان‌های پیشرفته تأثیر کمتری داشته است.

تنها در سرطان پستان بود که پیشرفت‌های درمانی بیشترین تأثیر را در نجات جان‌ها داشت.

کاترینا گادارد، محقق اصلی این مطالعه و مدیر بخش کنترل سرطان و علوم جمعیت در موسسه ملی سرطان (NCI)، گفت: «اگرچه بسیاری از مردم ممکن است باور داشته باشند که پیشرفت‌های درمانی عامل اصلی کاهش مرگ‌ومیر در این پنج نوع سرطان است، اما نکته شگفت‌انگیز این است که پیشگیری و غربالگری چقدر در کاهش مرگ‌ومیر نقش دارند.»

او افزود: «هشتاد درصد از مرگ‌هایی که از این پنج نوع سرطان در ۴۵ سال گذشته پیشگیری شده است، به لطف پیشرفت‌های پیشگیری و غربالگری بوده است.»

در واقع، یک نوع پیشگیری — ترک سیگار — سهم بزرگی در نجات جان‌ها داشته است. محققان تخمین زده‌اند که ترک سیگار، نزدیک به ۳.۵ میلیون زندگی را تنها از سرطان ریه نجات داده است.

برای این مطالعه، محققان به بررسی سهم پیشگیری، غربالگری و پیشرفت‌های درمانی در پیشگیری از مرگ‌های ناشی از سرطان بین سال‌های ۱۹۷۵ تا ۲۰۲۰ پرداختند.

در مجموع، نزدیک به ۶ میلیون مرگ از پنج سرطان در این مدت پیشگیری شده است.

از این تعداد، حدود ۸۰ درصد از جان‌های نجات‌یافته به لطف تلاش‌های پیشگیری و غربالگری بوده است.

نتایج خاص هر سرطان نشان می‌دهد که:
• یک میلیون مرگ ناشی از سرطان پستان پیشگیری شده است که سه‌چهارم این جان‌ها به لطف پیشرفت‌های درمانی بوده است.
• ترک سیگار ۹۸ درصد از نزدیک به ۳.۵ میلیون مرگ ناشی از سرطان ریه را پیشگیری کرده است.
• حدود ۱۶۰ هزار مرگ ناشی از سرطان سرویکس پیشگیری شده است که تماماً از طریق آزمایش‌های غربالگری و برداشتن ضایعات پیش‌سرطانی بوده است.
• حدود ۹۴۰ هزار مرگ ناشی از سرطان کولون پیشگیری شده است که ۷۹ درصد آن به لطف غربالگری و برداشتن پولیپ‌های پیش‌سرطانی بوده است.
• حدود ۵۶ درصد از ۳۶۰ هزار مرگ ناشی از سرطان پروستات پیشگیری شده است که به دلیل غربالگری از طریق آزمایش PSA بوده است، در حالی که ۴۴ درصد به پیشرفت‌های درمانی مربوط می‌شود.

گادارد گفت: «این یافته‌ها نشان می‌دهند که ما باید به ادامه استفاده از استراتژی‌ها و روش‌های قوی در تمام این زمینه‌ها ادامه دهیم. این تنها پیشرفت‌های درمانی نیست که به کاهش مرگ‌ومیر سرطان کمک می‌کند، بلکه پیشگیری و غربالگری نیز نقش حیاتی دارند.»

محققان اشاره کردند که احتمالاً مرگ‌های بیشتری در سال‌های اخیر پیشگیری شده است، به‌ویژه به لطف استراتژی‌های جدیدی مانند واکسیناسیون HPV برای پیشگیری از سرطان سرویکس و استفاده از عکس‌برداری قفسه سینه برای غربالگری سرطان ریه که در طول دوره مطالعه استفاده گسترده‌ای نداشته‌اند.

«ما باید به بهینه‌سازی پذیرش و استفاده از پیشگیری و غربالگری برای این پنج سرطان ادامه دهیم تا تمام آمریکایی‌ها از آن بهره‌مند شوند، به‌ویژه جمعیت‌های محروم، و استراتژی‌های جدید پیشگیری و غربالگری برای پیشگیری از مرگ‌های ناشی از سایر سرطان‌های کشنده، مانند سرطان لوزالمعده و تخمدان، را توسعه دهیم».

منبع خبر: انتخاب / پیش گیری و غربالگری در کاهش مرگ‌ومیر سرطان‌ها نقش مهم‌تری دارند

گردآوری و انتشار اخبار در این تارنما با هوش مصنوعی و ابزار های الکترونیکی اتوماتیک صورت می پذیرد و تمامی حقوق گردآوری و تالیف خبر متعلق به ناشر اصلی آن که در لینک فوق به آن اشاره شده است می باشد. در صورت نیاز به ارسال جوابیه یا توضیح تکمیلی علیه یا له مطلب منتشر شده صرفا از طریق مرجع اصلی خبر اقدام نمایید.

نظرات کاربران

  •  چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد و متوجه نویسندگان و سایر کاربران باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاهی بی ارتباط با موضوع آموزش مطرح شود تایید نخواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

انتخاب سردبیر