به گزارش آنا؛ دلایل متفاوتی ممکن است در افراد منجر به ایجاد وسواس فکری شود. مطالعات نشان داده ژنهای متفاوتی در ایجاد این اختلال نقش دارند. افرادی که خویشاوندان مبتلا به OCD دارند بیشتر از افرادی که این بیماری را ندارند، در معرض ابتلا به وسواس فکری هستند
مواقعی که افراد مجبورهستند به طورناگهانی مسئولیتهای بیشتری مانند تولد یا شغل جدید قبول کند در معرض خطر ابتلا به وسواس فکری قرار میگیرد. همچنین افراد منظم، دقیق، اصولی و با استانداردهای بالا، بیشتر در معرض ابتلا به این اختلال هستند چراکه این صفات بطور طبیعی مفیدند اما چنانچه افراطی شوند، فرد به سمت ابتلا به اختلال وسواس فکری و عملی سوق مییابد.
همپوشانی اختلالات
اختلالات بسیاری ممکن است شبیه به اختلال وسواس فکری باشند و یا اینکه با آن همپوشانی داشته باشد، به عنوان مثال اختلال خود زشت انگاری، کندن مو، اختلال ترس از ابتلا به یک بیماری جسمی، افراد دارای سندرم تورت اغلب دارای اختلال وسواس فکری نیز هستند.
افرادی که دارای بعضی از انواع اوتیسم، مانند سندرم اسپرگر هستند نیز ممکن است با اختلال وسواس درگیر باشند، چرا که ترجیح میدهند کارها به شکل خاصی انجام شود و یا برخی رفتارها را دائم تکرار میکنند.
نگرانی و اضطراب و اجبار به انجام کارها
آرزو آقاجانی رواندرمانگر و روانشناس بالینی در گفتوگو با خبرنگار آنا تاکید کرد: داشتن افکار مکرر، نگرانی و اضطراب و اجبار به انجام کارها ازجمله علائم وسواس فکری است.
وی ادامه داد: فرد ممکن است بارها و بارها به یک موضوع خاص فکر کند، که این موضوع معمولاً ناخوشایند است. این افکار میتوانند باعث ایجاد احساس اضطراب و نگرانی شدید شوند و بیمار برای کاهش اضطراب ناشی از این افکار، فرد ممکن است مجبور به انجام رفتارهای خاصی مثل مانند شستن دستها یا چک کردن قفل در شود.
این روانشناس بالینی تاکید کرد: وقتی فردی درگیر این بیماری است در زمان مواجه با علائم این بیماری میتواند از تنفس عمیق برای مدیریت وسواس فکری استفاده کند، این کار میتواند به کاهش استرس کمک کند. همچنین نوشتن افکار وسواسی در یک دفتر میتواند به بیمار کمک کند تا آنها را بهتر درک و شدت آن را کاهش دهد.
وی افزود: بیماران بهتر است برای توجه به افکار وسواسی زمان محدودی را تعیین کند و بعد از پایان این مدت به کارهای دیگر بپردازید. این افراد با انجام فعالیتهای مورد علاقه یا ورزش، میتوانند حواس خود را از افکار وسواسی منحرف کنند.
وسواس فکری درمانپذیر است
آقاجانی تشریح کرد: درصورتی که اختلال وسواس فکری عملکرد شما در زندگی روزمرهتان را مختل کرده، باعث ایجاد اضطراب شدید یا افسردگی شده و در روابط بیمار با اطرافیان تأثیر منفی گذاشته باشد، مهم است بیمار به یک روان درمانگر یا مشاور مراجعه کند. درمانهای مختلفی مانند مشاوره، دارو و درمانهای شناختی میتواند به کاهش بیماری کمک کند.
وی درپایان تاکید کرد: وسواس فکری یک مشکل قابل درمان است و بیماران با کمک متخصصان، میتوانند زندگی بهتری داشته باشند.
انتهای پیام/
منبع خبر:
ANA/
وسواس فکری، از سه علامت شایع تا درمان زیر نظر روانشناسان
گردآوری و انتشار اخبار در این تارنما با هوش مصنوعی و ابزار های الکترونیکی اتوماتیک صورت می پذیرد و تمامی حقوق گردآوری و تالیف خبر متعلق به ناشر اصلی آن که در لینک فوق به آن اشاره شده است میباشد. در صورت نیاز به ارسال جوابیه یا توضیح تکمیلی علیه یا له مطلب منتشر شده صرفا از طریق مرجع اصلی خبر اقدام نمایید.
نظرات کاربران