به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم، علیرضا رئیسی در پیامی به مناسبت روز جهانی چاقی اظهار کرد: همانگونه که آگاهی دارید، چاقی یک مشکل عمده بهداشت عمومی با اهمیت جهانی است. نرخ شیوع چاقی در تمام نقاط جهان، هم در کشورهای غربی و هم در کشورهای فقیر در حال افزایش است. تأثیر جدی اضافه وزن بر افراد و جوامع در سراسر جهان از نظر هزینههای بهداشتی، اجتماعی و اقتصادی مرتبط بسیار جدی و تامل برانگیز است.
وی ادامه داد: طبق آمار سازمان جهانی بهداشت در سال ۲۰۲۲، از هر ۸ نفر در جهان یک نفر با چاقی زندگی میکرد. چاقی بزرگسالان در سراسر جهان از سال ۱۹۹۰ تاکنون بیش از دو برابر و چاقی نوجوانان حدود چهار برابر شده است. در سال ۲۰۲۲، ۴۳ درصد از بزرگسالان ۱۸ سال و بالاتر دارای اضافه وزن بودند و ۱۶ درصد با چاقی زندگی میکردند. در ایران نیز آمار اضافه وزن و چاقی وضعیت مطلوبی ندارد و بیش از ۵۰ درصد بزرگسالان مبتلا به اضافه وزن یا چاقی هستند. آمارها در مورد شیوع اضافه وزن و چاقی در کودکان و نوجوانان ایرانی نیز چندان خوشایند نیست.
معاون بهداشت وزارت بهداشت همچنین بیان کرد: امسال سازمان جهانی بهداشت در خصوص روز جهانی چاقی (۴ مارس مصادف با چهاردهم اسفند ماه) در بیانیه خود اعلام کرده است “همه کشورها از دستیابی به اهداف سازمان جهانی بهداشت در مورد چاقی تا سال ۲۰۲۵ بازماندهاند” و این نشان میدهد که سیاست ها و راهکارها برای کنترل چاقی در دنیا کارآمد نبوده است. کشورهای با درآمد پایین و متوسط بیشترین افزایش، بیشترین تعداد و کمترین احتمال دستیابی به اهداف سازمان جهانی بهداشت را تجربه میکنند.
به گفته وی، برآورد میشود که BMI بالا، سالانه ۹۹۰ میلیارد دلار برای خدمات بهداشتی در سراسر جهان هزینه داشته باشد (۱۳ درصد هزینه مراقبت های بهداشتی). این هزینهها، مربوط به هزینههای مستقیم خدمات پیشگیرانه، تشخیصی و درمانی و هزینههای غیرمستقیم بهره وری از دست رفته شامل غیبت کارکنان از محل کار به دلایل بهداشتی مرتبط با چاقی، کاهش بهره وری در حین کار و مرگ و ناتوانی زودرس است. باید توجه داشت چاقی، خطر ابتلا به بسیاری از بیماری ها از جمله دیابت، سرطانها و بیماریهای قلبی را افزایش میدهد.
رئیسی در ادامه تصریح کرد: مانند همه بیماریهای مزمن، علل ریشهای چاقی شامل مسائل محیطی، ژنتیکی، روانی، اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی است؛ با وجود تمام تلاشهای صورت گرفته برای کنترل چاقی در کشور، شیوع آن روندی صعودی دارد. این امر نشان میدهد که در این زمینه باید طرحی نو درانداخت و به جای پرداختن به درمان چاقی، ریشههای اساسی ایجاد چاقی باید مورد هدف قرار گیرند که مشارکت همه جانبه تمام دستگاهها و سازمانهای دولتی و غیردولتی لازمه موفقیت در این مسیر است. لذا از کلیه روسای دانشگاه ها و دانشکدههای علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی، درخواست می شود که برنامه ویژهای با لحاظ شرایط منطقه خود و با درگیر کردن تمام دستگاهها و بخشهای دولتی و غیردولتی برای کنترل چاقی لحاظ کنند.
انتهای پیام/
منبع خبر:
tasnim /
روند صعودی چاقی در ایران/ ۵۰درصد بزرگسالان اضافه وزن دارند
گردآوری و انتشار اخبار در این تارنما با هوش مصنوعی و ابزار های الکترونیکی اتوماتیک صورت می پذیرد و تمامی حقوق گردآوری و تالیف خبر متعلق به ناشر اصلی آن که در لینک فوق به آن اشاره شده است میباشد. در صورت نیاز به ارسال جوابیه یا توضیح تکمیلی علیه یا له مطلب منتشر شده صرفا از طریق مرجع اصلی خبر اقدام نمایید.
نظرات کاربران