بهداشت، درمان و آموزش پزشکی
۰

۳۷ درصد تولیدات علمی مربوط به حوزه پزشکی است

بازدید 10

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم، محمدرضا ظفرقندی؛ وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در اختتامیه سی‌امین جشنواره تحقیقات و فناوری علوم پزشکی رازی که صبح امروز با حضور رییس جمهور در سالن امام خمینی(ره) دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی برگزار شد، اظهار کرد: اعتقاد داریم توسعه هر کشور منوط به پیشرفت علمی است و هیچ توسعه ای رخ نمی‌دهد مگر اینکه پیش نیاز آن یعنی رشد علمی و تکریم عالمان محقق شود.

وی افزود: در طول تاریخ اگر به عالمان بها و ارزش داده شد، حکومت ها به رشد و توسعه خواهند رسید و هر کجا که عالم و عمل، مورد توجه قرار نگرفت، دوره رکود، نزول و کاهش سرعت توسعه کشورها بوده است.

وزیر بهداشت با اشاره به رفتار ناشایست با عالمان در قرون وسطی در اروپا، گفت: وقتی عالمی مثل گالیله، یک مبنای علمی را مطرح می‌کرد برخی افراد که تفکرات خشک و متجحر داشتند، با عالمان برخورد و حتی تهدید به سوزاندن آنها می‌کردند تا عذرخواهی کند. گالیله پس از عذرخواهی، پایش را به زمین کوبید و در دلش گفت که من باز هم می‌گویم زمین می‌چرخد و مبانی که مخالفان علم مطرح می‌کنند، نادرست است.

ظفرقندی تأکید کرد: اگر بخواهیم کشوری توسعه یافته باشیم و منافع ملی، در صدر اهداف‌مان قرار گیرد راهی نداریم مگر اینکه به پیش نیاز توسعه یعنی علم و تحقیقات و تکریم عالمان را سرلوحه کار خودمان قرار دهیم.

وی اهمیت دادن به دانش و دانشگاه ها از سوی همه ارکان حکومت را موجب توسعه کشورها، ارتقای شاخص‌ها و زندگی مردم دانست و با اشاره به رشد مجموعه‌های مختلف با استفاده از ظرفیت‌های ارزشمند بخش‌های تحقیق و توسعه، گفت: یک کارخانه اگر واحد تحقیق و توسعه نداشته باشد در طول زمان، مقهور بازار می‌شود و از بین می‌رود؛ کشورها هم همین گونه هستند.

وزیر بهداشت وضعیت رشد علمی ایران در میان کشورها را مناسب ارزیابی کرد و گفت: در رتبه ۱۷ تولید علم و رتبه ۱۵ دنیا در حوزه استنادات قرار داریم. همچنین تولید علم کشورمان در حوزه داروسازی در رتبه ۸، در حوزه دندانپزشکی در رتبه ۱۱ و در حوزه پرستاری در رتبه ۱۳ جهان است اما باید به آینده بنگریم که اگر حمایت ها قطع شود و مشکلات، برطرف نشود نمی‌توانیم رشد صعودی داشته باشیم. اعتقاد داریم طلب علم، یک فریضه واجب است.

ظفرقندی در پایان به وضعیت مناسب کاربرد علوم در حوزه های دارو، تجهیزات پزشکی و واکسن در کشور اشاره کرد و گفت: خوشبختانه وضعیت کشور در زمینه پیوند سلول‌های بنیادی، ژن درمانی و سلول درمانی مناسب است و جایگاه خوبی در دنیا داریم که امیدوارم با همه ارکان مسئول و افرادی که دلشان برای ایران و مردم می‌تپد و باور دارند که علم باید در خدمت مردم قرار گیرد و دانشگاه ها به سمت نسل چهارم بروند، بتوانیم کشورمان را آباد و سربلند کنیم.

انتهای پیام/

منبع خبر: خبرگزاری تسنیم / ۳۷ درصد تولیدات علمی مربوط به حوزه پزشکی است

گردآوری و انتشار اخبار در این تارنما با هوش مصنوعی و ابزار های الکترونیکی اتوماتیک صورت می پذیرد و تمامی حقوق گردآوری و تالیف خبر متعلق به ناشر اصلی آن که در لینک فوق به آن اشاره شده است می باشد. در صورت نیاز به ارسال جوابیه یا توضیح تکمیلی علیه یا له مطلب منتشر شده صرفا از طریق مرجع اصلی خبر اقدام نمایید.

برچسب‌ها:

نظرات کاربران

  •  چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد و متوجه نویسندگان و سایر کاربران باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاهی بی ارتباط با موضوع آموزش مطرح شود تایید نخواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

انتخاب سردبیر