به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا، سازمان هلالاحمر وجود جعبه کمکهای اولیه را در هر مکانی لازم و ضروری میداند، زیرا ممکن است در هرلحظه حادثهای اتفاق بیفتند، چه در خانه، چه در محل کار یا حتی در خودرو؛ بنابراین داشتن یک جعبه کمکهای اولیه باعث میشود در مواقع اضطراری، سریع و مؤثر به آسیبدیدگان کمک کرد تا زمان رسیدن اورژانس وضعیت مصدوم بدتر نشود.
اکنون این سؤال پیش میآید که در چه شرایطی باید به مصدوم کمک کرد و در چه شرایطی باید منتظر رسیدن نیروهای امدادی بود؟
حسن نوری ساری معاون آموزش و اعتباربخشی سازمان اورژانس کشور در گفتوگو با خبرنگار سلامت خبرگزاری آنا، به این سؤال پاسخ داد و گفت: ممکن است اتفاقات مختلفی ازجمله، آتشسوزی، تصادفات رانندگی، سقوط یا غرقشدگی برای افراد رخ دهد. در این شرایط لازم است اطرافیان اطلاعات و آگاهی لازم برای انجام بایدها و نبایدها داشته باشند تا مصدوم آسیب بیشتری نبیند، زیرا انجام برخی اقدامات کمکی غیراصولی میتواند صدمات جبرانناپذیری را متحمل کند.
وی ادامه داد: اولین نکته که در گروه نبایدها قرار میگیرد توجه به امنیت صحنه است. افراد نباید وارد صحنههای ناامن شوند. از سوی دیگر اگر مصدومی درصحنه ناامن گیرکرده است باید سریعاً او را از آن محل خارج کرد. بهعنوانمثال اگر خودرویی در حال آتش گرفتن است، مصدوم را باید از ماشین دور کرد که پس از انفجار دچار آسیب بیشتر نشود یا اگر شخصی در حال غرق شدن است و ما شنا کردن بلد نیستیم، بههیچعنوان دل به دریا نزده و برای کمک اقدام نکنیم، زیرا در این صورت بهجای یک نفر ممکن است چند نفر فوت کنند.
نوری ساری توضیح داد: موضوع بعدی که حتماً باید به آن توجه کرد، جابهجا نکردن بیمارانی است که دچار صدمه شدهاند. هموطنان در ذهن خود گمان کنند که همه مصدومان از ناحیه ستون فقرات و مهرههای گردن دچار آسیب شده و جابهجایی ممکن است باعث فلج دائمی آنها شود. فقط در دو صورت حق جابهجایی مصدوم وجود دارد. زمانی که صحنه ازنظر ایمنی وضعیت مناسبی نداشته و احتمال مرگ آسیبدیده وجود دارد و در مواقعی که بیمار در حال استفراغ است. در این مواقع میتوان با حمایت از سر و گردن مصدوم را به نقطهای دیگر منتقل کرد.
این متخصص طب اورژانس بابیان اینکه اولین اقدام پس از اتفاق باید تماس با اورژانس و پلیس باشد، گفت: اگر مصدومی در حال خونریزی بود، یک وجب بالاتر از محل خونریزی را با یک پارچه ببندیم تا خونریزی متوقف شود.
لیست وسایل مهم موردنیاز در جعبه کمکهای اولیه
۱. یک جعبه مقاوم در برابر رطوبت
۲. چسبهای زخم با اندازههای مختلف
۳. پانسمان استریل با اندازه متوسط
۴. پانسمان استریل با اندازه بزرگ
۵. پد چشمی استریل
۶. بانداژ مثلثی
۷. سنجاققفلی
۸. دستکش یکبارمصرف
۹. باندهای رولی مثل باند کشی و ویبریل
۱۰. قیچی
۱۱. موچین
۱۲. گاز معمولی یا پد گاز
۱۳. نوار چسب
۱۴ محافظ صورتی پلاستیکی یا ماسک پاکتی
۱۵. خودکار و دفترچه یادداشت
۱۶. محلول الکلی جهت ضد عفونی کردن دست
۱۷. بتادین
۱۸. پنس
سایر وسایل مهم
۱. چراغ قوه
۲. سوت (جهت درخواست کمک)
۳. کیسههای پلاستیکی تمیز
۴. پتو (نگهداری در ماشین)
۵. مثلثهای خطر (نگهداری در ماشین)
۶ جلیقههای براق (نگهداری در ماشین)
انتهای پیام/
منبع خبر: آنا / بایدها و نبایدهای کمک به آسیبدیدگان/ لزوم وجود جعبه کمکهای اولیه در مکانهای مختلف
گردآوری و انتشار اخبار در این تارنما با هوش مصنوعی و ابزار های الکترونیکی اتوماتیک صورت می پذیرد و تمامی حقوق گردآوری و تالیف خبر متعلق به ناشر اصلی آن که در لینک فوق به آن اشاره شده است می باشد. در صورت نیاز به ارسال جوابیه یا توضیح تکمیلی علیه یا له مطلب منتشر شده صرفا از طریق مرجع اصلی خبر اقدام نمایید.
نظرات کاربران