بهداشت، درمان و آموزش پزشکی
۰

چگونه از گفتار منفی رها شویم و تفکر مثبت را در زندگی خود پرورش دهیم؟

بازدید 3
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

 

گفتار با خود به معنای ارتباط برقرار کردن با خود، به صورت بی‌صدا یا بلند، با استفاده از کلمات یا عبارات مشخص است. گفتار مثبت با خود می‌تواند به ما کمک کند تا ذهنیت مثبتی ایجاد کرده، افکار خود را مدیریت کنیم و سلامت احساسی خود را تقویت کنیم. در مقابل، گفتار منفی با خود می‌تواند اثرات معکوسی داشته و منجر به ناراحتی روانی و آسیب به سلامت ذهنی شود. طبق

به گزارش انتخاب و به نقل از انلی مای هلث؛  یک مطالعه در سال ۲۰۲۱، نشان داد این  نوع گفتار با خود می‌تواند تأثیرات مخربی بر روان افراد داشته باشد.

گفتار منفی با خود چیست؟

گفتار منفی با خود شامل عباراتی مانند «من به اندازه کافی خوب نیستم»، «همه چیز تقصیر من بود» یا «آن‌ها درباره من چه فکری می‌کنند؟» می‌شود. این الگوی گفتاری بیشتر بر نکات منفی تمرکز می‌کند و جنبه‌های مثبت را نادیده گرفته یا کوچک جلوه می‌دهد. گفتار منفی با خود می‌تواند به طور پنهانی اما قدرتمند نحوه دید ما نسبت به خودمان را شکل دهد و در نتیجه باعث شود ذهن ما به این باور برسد که این همان چیزی است که ما هستیم.” 

زمانی که افکار منفی کنترل ذهن ما را در دست می‌گیرند، ممکن است ما را از اهداف و آرزوهایمان بازدارند. این افکار می‌توانند ما را از ریسک کردن، برقراری ارتباطات معنادار و گرفتن فرصت‌های جدید بازدارند. اگر این افکار کنترل‌نشده باقی بمانند، رشد شخصی ما را متوقف کرده، باعث تصمیمات نادرست شوند و در نهایت، مانع دستیابی به پتانسیل واقعی ما شوند.

طبق نظر کالج روان‌درمانی شناختی رفتاری (CCBT)، گفتار منفی با خود می‌تواند چرخه‌ای خودتقویتی ایجاد کند که در آن صدای منتقد درونی ما منجر به نتایجی می‌شود که از آن‌ها ترس داریم و در نهایت، به پیش‌گویی‌ای که خودمان آن را باور کرده‌ایم تبدیل می‌شود.  

این الگوی رفتاری اغلب ریشه در تجربیات کودکی، تأثیرات اجتماعی و باورهای محدودکننده‌ای دارد که در دنیای امروز ممکن است دیگر مفید نباشند. خبر خوب این است که انسان‌ها موهبت سازگاری دارند. آن‌ها می‌توانند این گفتار درونی را به منبعی از قدرت، امید، حمایت و الهام تبدیل کنند.

چگونه از انتقاد از خود به دلسوزی نسبت به خود برسیم:

“تمرین تفکر مثبت به معنای نادیده گرفتن چالش‌های زندگی نیست. بلکه به معنای روبه‌رو شدن با سختی‌ها با ذهنیتی امیدوارانه است. شما بر انتظار نتایج خوب تمرکز می‌کنید، به‌جای آنکه بر احتمال وقوع اتفاقات بد متمرکز شوید.”  

طبق یک مطالعه در سال ۲۰۱۹، دانشجویانی که قبل از ارائه سخنرانی یا کنفرانس به خودشان جملات تأکیدی مثبت تکرار می‌کردند، احساس استرس و اضطراب کمتری نسبت به افرادی که از این تکنیک استفاده نمی‌کردند، داشتند.  

چند گام ساده برای تغییر:

۱. آگاهی پیدا کنید.هر بار که صدای درونی شما قضاوت‌کننده، مایوس‌کننده یا سرزنش‌گر می‌شود، توقف کنید و از خود بپرسید: این جمله‌ای که به خودم می‌گویم چه احساسی به من می‌دهد؟ آیا این یک واقعیت است؟ چگونه می‌توانم این جمله را مهربانانه‌تر بیان کنم؟  

۲. افکار خود را به چالش بکشید و بازسازی کنید. به جای گفتن «من یک شکست‌خورده‌ام»، بگویید «من در حال یادگیری هستم و هر روز بهتر می‌شوم.»  

۳. دلسوزی نسبت به خود را تمرین کنید. این واقعیت را بپذیرید که شما هم انسان هستید و طبیعی است که برخی چیزها را ندانید.

۴. از افراد منفی و دلسردکننده دوری کنید. خود را با افرادی احاطه کنید که شما را تشویق کرده و روحیه‌تان را بالا می‌برند.

۵. مسئولیت اعمال خود را بپذیرید.  اقدامات شما همان چیزی است که منجر به تغییر و تحول شما خواهد شد.

۶.تمرین شکرگزاری را جدی بگیرید و از جملات تأکیدی مثبت استفاده کنید. عباراتی مانند «من شایسته محبت هستم» را به کار ببرید.  

نتیجه‌گیری:

ایشا باردواج نتیجه گرفت: “مهم است که متوجه شویم تغییر و تحول یک سفر است، نه یک جادوی فوری. با تلاش مستمر، می‌توانید انعطاف‌پذیری، قدرت ذهنی و اعتماد به نفس خود را تقویت کنید. فراموش نکنید که روش صحبت کردن با خودتان بسیار اهمیت دارد. پس این کار را با مهربانی انجام دهید.”  

تذکر :این مقاله حاوی اطلاعات ارائه‌شده توسط کارشناسان است و صرفاً جنبه اطلاع‌رسانی دارد. بنابراین، اگر با هرگونه مسئله سلامتی مواجه هستید، توصیه می‌کنیم با متخصص مربوطه مشورت کنید تا از بروز عوارض جلوگیری شود. 

 

منبع خبر: انتخاب / چگونه از گفتار منفی رها شویم و تفکر مثبت را در زندگی خود پرورش دهیم؟

گردآوری و انتشار اخبار در این تارنما با هوش مصنوعی و ابزار های الکترونیکی اتوماتیک صورت می پذیرد و تمامی حقوق گردآوری و تالیف خبر متعلق به ناشر اصلی آن که در لینک فوق به آن اشاره شده است می باشد. در صورت نیاز به ارسال جوابیه یا توضیح تکمیلی علیه یا له مطلب منتشر شده صرفا از طریق مرجع اصلی خبر اقدام نمایید.

نظرات کاربران

  •  چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد و متوجه نویسندگان و سایر کاربران باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاهی بی ارتباط با موضوع آموزش مطرح شود تایید نخواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *