به گزارش خبرگزاری آنا، فراز مجاب با تاکید بر اینکه «داروهای گیاهی هیچ عارضهای ندارند» یک باور اشتباه است، گفت: اینگونه نیست، گیاهان دارویی و داروهای گیاهی مانند داروهای شیمیایی عوارضی به همراه دارند، زیرا حاوی ترکیبات شیمیایی خاص گیاهی هستند، گرچه ممکن است به دلایل مختلف عوارضشان کمتر باشد یا دیرتر بروز کند.
وی افزود: البته بروز عارضه، دلیلی بر استفاده نکردن از دارو نیست، بلکه باید عارضه مدیریت شود، حتی شاید لازم باشد از داروی دیگری استفاده شود. لازم است بیماران در مورد عوارض داروی خود با پزشک یا داروساز مشورت کنند.
مصرف داروهای گیاهی برای مادران باردار و شیرده بدون تجویز پزشک ممکن است؛ باور غلط
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ادامه داد: داروهای گیاهی برای مصرف کودکان و مادران باردار و شیرده منع مصرف دارد. برخی داروهای گیاهی همچون برخی داروهای شیمیایی در کودکان، سالمندان، زنان باردار و شیرده منع مصرف دارند، این داروها ممکن است از راه شیر، یا بند ناف به نوزاد یا جنین برسد. لازم است تجویز هرگونه دارو چه شیمیایی و چه گیاهی، با نظر پزشک یا داروساز باشد.
وی تصریح کرد: در مورد کودکان و سالمندان هم بخاطر شرایط خاص بدنی و تفاوت متابولیسم داروها در بدن آنها لازم است تا با دقت و بر اساس منابع معتبر پزشکی و دارویی استفاده شود.
داروهای گیاهی نیاز به تنظیم دوز ندارد؛ باور غلط
مجاب در خصوص اهمیت تنظیم دوز مصرف داروهای گیاهی عنوان کرد: بههرحال، چون داروهای گیاهی دارای ترکیبات شیمیایی خاصی هستند، تنظیم دوز در این موارد ضروری است تا از دوز کافی برای اثربخشی، و عدم بروز عوارض و سمیت اطمینان حاصل شود.
داروهای گیاهی با داروهای دیگر تداخل ایجاد نمیکند؛ باور غلط
عضو هیئت علمی دانشگاه اظهار کرد: داروهای گیاهی مانند سایر داروها بخاطر ترکیبات شیمیایی موجود در آنها، ممکن است با سایر داروهای دیگر تداخل داشته باشند، در منابع علمی، مطالب زیادی در این خصوص وجود دارد.
روش تهیه و عصاره گیری در میزان اثربخشی داروهای گیاهی موثر نیست؛ باور غلط
عضو هیئت علمی دانشگاه با رد این ادعا که روش تهیه داروهای گیاهی در میزان اثربخشی آنها موثر نیست، اظهار کرد: اینگونه نیست، روش تهیه و عصاره گیری در میزان ترکیبات گیاهی اثر میگذارد و اگر از روش درست، علمی و منطبق با منابع دارویی، تبعیت نکند، اثر درمانی مورد انتظار، ممکن است محقق نشود و عوارضی هم بروز کند.
داروهای گیاهی را میتوان خودسرانه مصرف کرد؛ باور غلط!
عضو هیئت علمی دانشگاه عنوان کرد: داروهای گیاهی نباید بهصورت خودسرانه مصرف شود و مصرف باید با نظر پزشک و داروساز باشد و این به دلیل اطمینان از اثربخشی، پیشگیری از عوارض و تداخلات دارویی- غذایی و تنظیم دوز موثر آن است.
وی در پایان گفت: توصیه میشود از داروهای گیاهی رسمی مورد تایید و تصویب سازمان غذا و داروی ایران استفاده شود و از داروهای غیرمصوب استفاده نشود.
انتهای پیام/
منبع خبر: آنا / داروهای گیاهی هم عوارض دارند؛ مصرف خودسرانه ممنوع!
گردآوری و انتشار اخبار در این تارنما با هوش مصنوعی و ابزار های الکترونیکی اتوماتیک صورت می پذیرد و تمامی حقوق گردآوری و تالیف خبر متعلق به ناشر اصلی آن که در لینک فوق به آن اشاره شده است می باشد. در صورت نیاز به ارسال جوابیه یا توضیح تکمیلی علیه یا له مطلب منتشر شده صرفا از طریق مرجع اصلی خبر اقدام نمایید.
نظرات کاربران