بهداشت، درمان و آموزش پزشکی
۰

کدام دستگاه ها باعث اختلال در تامین دارو می شوند

بازدید 5

به گزارش خبرنگار مهر، امین افشار، در گفتگو با شبکه سلامت، به چالش‌های دسترسی به دارو در کشور اشاره کرد و افزود: ۷۰ درصد داروهای بیماران هموفیلی، وارداتی است و ۳۰ درصد نیز در داخل تولید می‌شود که البته همین ۳۰ درصد نیز، برای تهیه مواد اولیه و…، به خارج وابسته هستند.

وی با عنوان این مطلب که حیات بیماران خاص و صعب العلاج به تأمین دارو در اسرع وقت وابسته است، ادامه داد: هر چقدر دسترسی به دارو سرعت بگیرد، مشکلات بیماران هم کمتر خواهد بود.

افشار با اشاره به بدهی‌های بیمه‌ها به داروخانه‌ها، گفت: در این مسیر، داروخانه‌ها به شرکت‌های پخش بدهکارند و شرکت‌های پخش هم به شرکت‌های دارویی و اختلال در یکی از حلقه‌های زنجیره تأمین دارو، دسترسی بیماران به دارو را دچار مشکل خواهد کرد.

رئیس هیأت مدیره کانون هموفیلی ایران، با گلایه از بیمه‌ها که در پرداخت مطالبات داروخانه‌ها تأخیر دارند، افزود: داروخانه درمانگاه هموفیلی ایران در آبان امسال ۴۲ میلیارد تومان دارو توزیع کرده و سازمان تأمین اجتماعی، ۴ میلیارد تومان از مطالبات مربوط به اسفند ۱۴۰۲ را پرداخت کرده است.

افشار با اشاره به عمق بدهی بیمه‌ها به داروخانه‌ها، گفت: عمق بدهی بیمه‌ها به داروخانه‌ها به ۷ تا ۸ ماه رسیده و همین مسئله باعث شده تا داروخانه‌ها نتوانند مطالبات شرکت‌های پخش را پرداخت کنند.

وی ادامه داد: شرکت‌های پخش دارو هم حق دارند که به داروخانه‌ها دارو ندهند، زیرا قیمت یک قلم دارو در اسفند ۱۴۰۲، ۳ میلیون بوده و الان به ۱۳ میلیون تومان رسیده است. اگر قرار باشد پرداخت مطالبات از سوی بیمه‌ها به داروخانه‌ها و از داروخانه‌ها به شرکت‌های پخش و از شرکت‌های پخش به شرکت‌های تولید و تأمین دارو، این قدر طولانی شود؛ قدر مسلم این چرخه دچار مشکل شده و بیمار آسیب می بیند.

افشار، اختلال در چرخه زنجیره تأمین دارو را متوجه سازمان برنامه و بودجه و بانک مرکزی دانست و گفت: مباحث ارزی و ریالی دارو، در دست این دو مجموعه است و ربطی به سازمان غذا و دارو ندارد.

منبع خبر: خبرگزاری مهر / کدام دستگاه ها باعث اختلال در تامین دارو می شوند

گردآوری و انتشار اخبار در این تارنما با هوش مصنوعی و ابزار های الکترونیکی اتوماتیک صورت می پذیرد و تمامی حقوق گردآوری و تالیف خبر متعلق به ناشر اصلی آن که در لینک فوق به آن اشاره شده است می باشد. در صورت نیاز به ارسال جوابیه یا توضیح تکمیلی علیه یا له مطلب منتشر شده صرفا از طریق مرجع اصلی خبر اقدام نمایید.

نظرات کاربران

  •  چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد و متوجه نویسندگان و سایر کاربران باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاهی بی ارتباط با موضوع آموزش مطرح شود تایید نخواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *