بهداشت، درمان و آموزش پزشکی
۰

مقایسه کاتتریزاسیون وریدی محیطی با هدایت اولتراسوند در مقابل روش استاندارد در کودکان

بازدید 4


کاتتریزاسیون وریدی محیطی (PIVC) در کودکان اغلب دشوار و زمان‌بر است و معمولاً نیاز به چندین تلاش برای موفقیت دارد. این موضوع می‌تواند باعث افزایش اضطراب، ناراحتی و حتی اجتناب از درمان در کودکان و خانواده‌های آن‌ها شود. استفاده از هدایت اولتراسوند برای کاتتریزاسیون وریدی محیطی به عنوان یک روش برتر در بیماران پرخطر شناخته شده است.

هدف

هدف این مطالعه مقایسه موفقیت در اولین تلاش برای کاتتریزاسیون وریدی محیطی با استفاده از هدایت اولتراسوند در مقابل روش استاندارد (لمس و مشاهده) در تمامی سطوح خطر در جمعیت عمومی کودکان بیمارستانی بود.

طراحی، محیط و شرکت‌کنندگان

این مطالعه یک کارآزمایی بالینی تصادفی‌سازی شده، برچسب‌باز و عملی بود که در یک بیمارستان کودکان در استرالیا انجام شد. کودکان ۰ تا ۱۸ ساله که نیاز به کاتتریزاسیون وریدی محیطی داشتند، بین ژوئیه ۲۰۲۱ تا دسامبر ۲۰۲۲ در این مطالعه شرکت کردند. کودکان به صورت تصادفی به دو گروه تقسیم شدند: گروهی که کاتتریزاسیون با هدایت اولتراسوند انجام شد و گروهی که از روش استاندارد استفاده کردند.

مداخله

کودکان واجد شرایط به صورت تصادفی (با نسبت ۱:۱) به دو گروه تقسیم شدند: گروهی که کاتتریزاسیون با هدایت اولتراسوند انجام شد و گروهی که از روش استاندارد استفاده کردند. تصادفی‌سازی بر اساس سطح دشواری کاتتریزاسیون (کم، متوسط یا بالا) انجام شد.

نتایج اصلی و معیارها

نتایج اصلی شامل موفقیت در اولین تلاش برای کاتتریزاسیون بود. نتایج ثانویه شامل تعداد تلاش‌های لازم برای کاتتریزاسیون، شکست در کاتتریزاسیون، عوارض پس از کاتتریزاسیون، مدت زمان ماندگاری کاتتر، رضایت بیمار و والدین و هزینه‌های مراقبت‌های بهداشتی بود.

نتایج

در مجموع ۱۶۴ کودک در این مطالعه شرکت کردند که ۸۴ نفر در گروه اولتراسوند و ۸۰ نفر در گروه استاندارد قرار گرفتند. موفقیت در اولین تلاش برای کاتتریزاسیون در گروه اولتراسوند به طور قابل توجهی بالاتر بود (۸۵.۷٪ در مقابل ۳۲.۵٪ در گروه استاندارد). این بهبود در تمامی سطوح خطر (کم، متوسط و بالا) مشاهده شد. همچنین، تعداد تلاش‌های لازم برای کاتتریزاسیون در گروه اولتراسوند کمتر بود و رضایت بیماران و والدین نیز در این گروه بیشتر گزارش شد.

نتیجه‌گیری و ارتباط

یافته‌های این مطالعه نشان می‌دهد که استفاده از هدایت اولتراسوند برای کاتتریزاسیون وریدی محیطی در کودکان، موفقیت در اولین تلاش را در تمامی سطوح خطر بهبود می‌بخشد. این نتایج از استفاده گسترده‌تر از این روش در کودکان حمایت می‌کند و می‌تواند تجربه کلی مراقبت‌های بهداشتی را برای کودکان و خانواده‌های آن‌ها بهبود بخشد.

ثبت کارآزمایی

این کارآزمایی در وب‌سایت anzctr.org.au با شناسه ACTRN12621000206820 ثبت شده است.

این مطالعه نشان می‌دهد که استفاده از هدایت اولتراسوند می‌تواند به عنوان یک استاندارد جدید در کاتتریزاسیون وریدی محیطی در کودکان مورد استفاده قرار گیرد و تجربه کلی مراقبت‌های بهداشتی را بهبود بخشد

متن کامل مقاله:

First-Attempt Success in Ultrasound-Guided

 

Tags

اسلایدر اولتراسوند کاتتریزاسیون وریدی محیطی


منبع خبر: پزشکان ایرانی / مقایسه کاتتریزاسیون وریدی محیطی با هدایت اولتراسوند در مقابل روش استاندارد در کودکان

گردآوری و انتشار اخبار در این تارنما با هوش مصنوعی و ابزار های الکترونیکی اتوماتیک صورت می پذیرد و تمامی حقوق گردآوری و تالیف خبر متعلق به ناشر اصلی آن که در لینک فوق به آن اشاره شده است می باشد. در صورت نیاز به ارسال جوابیه یا توضیح تکمیلی علیه یا له مطلب منتشر شده صرفا از طریق مرجع اصلی خبر اقدام نمایید.

نظرات کاربران

  •  چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد و متوجه نویسندگان و سایر کاربران باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاهی بی ارتباط با موضوع آموزش مطرح شود تایید نخواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *