وی ادامه داد: در دوره وزارت دکتر سید حسن قاضی زاده هاشمی، در حال ثبت موسسهای مستقل برای اعتباربخشی بیمارستانی بودیم، اما به دلایلی این اتفاق رخ نداد؛ از جمله اینکه وزارت بهداشت خود ارائه دهنده خدمت و خود به دنبال اعتباربخشی بیمارستانی است.
مشاور وزیر بهداشت بیان کرد: نباید از اعتباربخشی بیمارستانی این انتظار را داشته باشیم که فرهنگ ارائه خدمت را ایجاد کند. خاصیت اعتباربخشی این است که یک بار در سال به بیمارستان مراجعه کرده و وضعیت را با سنجهها مقایسه کرده و امتیاز بدهد و بیمارستانها تلاش کنند که سطح خود را بالا بکشند.
امامی رضوی افزود: در اواخر دهه ۸۰ شمسی این ایده را شروع کردیم که نظام حاکمیت بالینی پیاده شود و به مرور اداره تعالی بیمارستانی در وزارت بهداشت شکل گرفت تا منجر به بهبود مستمر کیفیت خدمات شود. باید به سیاستهای حاکم بر نظام سلامت رجوع کرده و قوانین را مرور کنیم؛ مهمترین سندی که در دست داریم، سیاستهای کلی سلامت است که راهکار را به ما نشان میدهد. سیاستها وجود دارد، اما به دلایل مختلف اجرایی نشده است.
عضو فرهنگستان علوم پزشکی گفت: اینکه چرا موسسه مستقل اعتباربخشی ایجاد نمیشود، به دلیل این است که وزارت بهداشت خودش خدمات را ارائه میکند. در بند هفتم سیاستهای کلی سلامت این موضوع آمده که تفکیک تولیت سلامت از ارائه خدمات و تامین مالی باید انجام شود. بر این اساس، وزارت بهداشت وظیفه سیاست گذاری اجرایی، برنامه ریزی راهبردی، ارزشیابی و نظارت را دارد.
وی ادامه داد: پس از ابلاغ سیاستهای کلی سلامت، حدود یک سال و نیم، چهارچوب استقرار این سیاستها تدوین و ابلاغ شد. در این چهارچوب، پیشنهاد شد که سازمان اداره امور بیمارستانها داشته باشیم و متناظر آن در دانشگاههای علوم پزشکی باشد و فقط سیاست گذاریهای کلی و نظارت راهبردی در ستاد وزارت بهداشت و دانشگاههای علوم پزشکی انجام شود؛ اما این اتفاق رخ نداد و در نتیجه موسسه مستقل اعتباربخشی بیمارستان هم شکل نگرفت.
امامی رضوی به ایران پزشک گفت: به طور مثال سازمان حسابرسی وجود دارد و حسابرسان مالی درجه بندی شده و با یکدیگر رقابت کرده و میتوانند شرکتهای مختلف دولتی و خصوصی را حسابرسی کنند؛ این سازمان کاملا مستقل است و بنابراین میتوان اعتباربخشی بیمارستانی را هم به این شکل از وزارت بهداشت جدا کرد. پاسخگوی عملکرد آن نیز نباید وزارت بهداشت باشد.
وی اظهار کرد: در زمینه استفاده از ابزارهای الکترونیک و هوش مصنوعی نیز باید به جایی برسیم که در حین خدمت، همه چیز خودش ثبت شود و نیازی نباشد که برای اعتباربخشی یا هر خدمتی، همه چیز را یک بار دیگر ثبت کنیم. در این صورت پرستاران میتوانند به کارهای اصلی خود بپردازند.
مشاور وزیر بهداشت بیان کرد: درباره به روز رسانی استانداردها و سنجهها نیز در وزارت بهداشت باید چهارچوبی برای این کار داشته باشیم. باید به استانداردهای جهانی مراجعه کرده و به طور مثال ۵ سال یک بار این سنجهها بازبینی و به روز رسانی شوند و این طور نباشد که با تغییر دولتها به این فکر بیفتیم که سنجههای ارزیابی بیمارستانها نیاز به روز رسانی دارند.
پایان پیام/
منبع خبر: ایران پزشک / چرا باید سازمان مستقل اعتباربخشی بیمارستانی تشکیل شود؟
گردآوری و انتشار اخبار در این تارنما با هوش مصنوعی و ابزار های الکترونیکی اتوماتیک صورت می پذیرد و تمامی حقوق گردآوری و تالیف خبر متعلق به ناشر اصلی آن که در لینک فوق به آن اشاره شده است می باشد. در صورت نیاز به ارسال جوابیه یا توضیح تکمیلی علیه یا له مطلب منتشر شده صرفا از طریق مرجع اصلی خبر اقدام نمایید.
نظرات کاربران