امیرمحمد آرمانیان در گفتوگو با ایسنا،اظهار کرد: عوامل موثر در بروز ناهنجاریهای جنینی شامل شیوه تغذیه مادر قبل و حین بارداری، نحوه تشکیل اسپرم و تخمک، شرایط محیطی در زمان انعقاد نطفه، مصرف داروها و حتی عوامل ژنتیکی هستند.
وی افزود: دو ماه اول بارداری بسیار اهمیت دارد. این بازه زمانی به دلیل تشکیل اندامها بسیار حساس است. هرگونه افزایش قندخون مادر یا مصرف برخی داروها و مواد شیمیایی میتواند اثرات منفی جدی بر رشد سیستم عصبی و گوارشی جنین بگذارد. برای مثال، افزایش شدید قندخون در این دوره میتواند بیماریهای قلبی را تا پنج برابر و ناهنجاریهای عصبی را تا ده برابر افزایش دهد.
فوقتخصص نوزادان ادامه داد: اگر عوامل مضر پس از دو ماه اول بارداری وارد عمل شوند، ممکن است به جای ناهنجاریهای شدید، تنها رشد و تکامل اندامها را مختل کنند. برای مثال، در مواردی که جنین به دلیل دریافت قند بالا از مادر، انسولین بیشتری تولید کند، وزن او افزایش یافته و اعضایی مانند کبد و قلب بزرگتر میشوند.
آرمانیان بیان کرد: نقش عوامل ژنتیکی در بروز ناهنجاریها بسیار مهم است. کمبود یا افزایش ژنها میتواند در بروز برخی اختلالات مانند تریزومی و دیگر ناهنجاریهای ساختاری تاثیرگذار باشد. علاوه براین، قرار گرفتن مادر در معرض تشعشعات، مصرف برخی داروها یا مواد شیمیایی و حتی عوامل محیطی خاص میتواند خطر ناهنجاری را افزایش دهد.
وی افزود: پیشرفتهای علمی امروزه این امکان را فراهم کرده که برخی بیماریها قبل از تولد شناسایی و حتی درمان شوند. برای مثال در مواردی که شکاف لب یا سایر ناهنجاریهای ساختاری شناسایی شوند، درمانهای جراحی و اقدامات پزشکی میتوانند پس از تولد، کیفیت زندگی کودک را بهبود بخشند.
فوقتخصص نوزادان اظهار کرد: مراقبتهای پزشکی پیش از بارداری، پرهیز از مصرف خودسرانه داروها و کنترل شرایط محیطی میتواند به پیشگیری از بسیاری از ناهنجاریها کمک کند.
انتهای پیام
منبع خبر: ایسنا / ناهنجاریهای جنینی و عوامل موثر بر آن
گردآوری و انتشار اخبار در این تارنما با هوش مصنوعی و ابزار های الکترونیکی اتوماتیک صورت می پذیرد و تمامی حقوق گردآوری و تالیف خبر متعلق به ناشر اصلی آن که در لینک فوق به آن اشاره شده است می باشد. در صورت نیاز به ارسال جوابیه یا توضیح تکمیلی علیه یا له مطلب منتشر شده صرفا از طریق مرجع اصلی خبر اقدام نمایید.
نظرات کاربران