این نشست راس ساعت ۸ بامداد با تلاوت آیه ۱۰۲ سوره عمران از کلام الله مجید توسط نیکنام رئیس گروه علمی قرآن، عترت و سلامت فرهنگستان علوم پزشکی و بحثی در باره ترجمه و تفسیر این آیه شریفه آغاز شد:
یَا أَیُّهَا الَّذِینَ آمَنُوا اتَّقُوا اللَّهَ حَقَّ تُقَاتِهِ وَلَا تَمُوتُنَّ إِلَّا وَأَنْتُمْ مُسْلِمُونَ ﴿۱۰۲﴾ ای اهل ایمان! از خدا آن گونه که شایسته پروای از اوست، پروا کنید، و نمیرید مگر در حالی که [در برابر او و فرمان ها و احکامش] تسلیم باشید. (۱۰۲)
سپس سیدعلیرضا مرندی رئیس فرهنگستان علوم پزشکی جمهوری اسلامی ایران به رئیس جمهوری، وزیر بهداشت و همه اعضای حاضر فرهنگستان در این نشست خیرمقدم گفته و سخنان خود را با تاکید بر این نکته آغاز کرد که سلامت آن گونه که باید در کشور ما شناخته شده نیست.
وی در ادامه ضمن آرزوی توفیق برای رئیس جمهور و دولت چهاردهم اظهار داشت: توجه بیشتر به موضوع سلامت در کشور همت همه جانبه دولت و همراهی نهادهای موثری همچون صداوسیما و شورای عالی انقلاب فرهنگی را میطلبد.
مرندی با اشاره به غفلت تقریبا ده ساله از اجرای کامل سیاستهای کلی سلامت ابلاغی مقام معظم رهبری در کشور به علت پرداختن دولتهای مختلف به اولویتهای دیگر فارغ از این برنامه افزود : در اولویت قرار دادن سلامت از مهمترین ضرورتهایی است که باید روی آن متمرکز شد.
وی توسعه شبکه بهداشت را از دستاوردهای ارزشمند جمهوری اسلامی دانست که حفظ و بهرهمندی از آن موردتاکید مقام معظم رهبری است.
رئیس فرهنگستان علوم پزشکی در سخنان خود با مروری بر مسائل مختلف حوزه سلامت در مقطع زمانی کنونی اهم اولویتهای پیشنهادی فرهنگستان علوم پزشکی در حوزه سلامت را به دولت چهارم این گونه جمع بندی کرد:
* پیشنهاد تشکیل ستاد سلامت در شورای عالی انقلاب فرهنگی در کنار ستادهای چهارگانه کنونی
* تاکید بر لزوم تولیت طب سنتی توسط وزارت بهداشت و تقویت نظارت بر این حوزه
* پیشنهاد افزایش تعداد اعضای حقیقی و حقوقی شورای عالی انقلاب فرهنگی با انتخاب متخصصان و کارشناسانی از حوزه سلامت
* اقدامات منسجم در خصوص کارآمدی بیشتر شورای عالی سلامت و امنیت غذایی به ویژه نظارت بر اجرایی شدن سیاستهای کلی سلامت ابلاغی مقام معظم رهبری
* پیشنهاد تهیه و تدوین نقشه جامع علمی سلامت کشور در شورای عالی انقلاب فرهنگی
* اهمیت تدوین پیوست سلامت و نظارت بر اجرای آن در همه برنامههای دولت چهاردهم
* تاکید بر استفاده از نظرات کارشناسان مشورتی فرهنگستان علوم پزشکی توسط کارگزاران دولت چهاردهم در حوزه سلامت
علاوه بر محورهای فوق، مرندی بر لزوم توجه به سلامت روان و مبحث انگ زدایی از اختلالات روانی، لزوم توجه بیشتر به مولفههای اجتماعی موثر بر سلامت برای بهتر شناخته شدن آنها در جامعه،بحث جوانی جمعیت، لزوم برنامه ریزی برای رشد بهتر نسل آینده از منظر همه ابعاد سلامت از جمله سلامت روانی معنوی، بهرهگیری از کارشناسان خبره برای آموزش سلامت به عموم مردم، لزوم توجه به معیارهای اعتقادی در ارتقای اساتید دانشگاه،اهمیت احیای طرح ژنریک برای کاهش هزینههای دارودرمانی در کشور، نهادینه سازی نگاه بهداشت محور به دندانپزشکی به جای نگاه درمانی صرف و نیاز به توجه بیشتر به مبحث تغییرات اقلیمی و تاثیر آن بر سلامت به عنوان اولویتهایی که وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ظفرقندی میتواند در اولویتهای این وزارتخانه قرار دهند تاکید کردند.
پس از مرندی رئیس فرهنگستان؛ رخشانی، قدیانی، ناصری، ابوالقاسمی، ملک افضلی، سجادی، فتحی آشتیانی،لاریجانی و خانکه از اعضای پیوسته فرهنگستان نکاتی را به عنوان پیشنهاد برای دولت چهاردهم در حضور رئیس جمهور و وزیر بهداشت مطرح کردند.
ظفرقندی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی دیگر سخنران این نشست بود که با اشاره به همدلی در جامعه پزشکی و قرار گرفتن دکتر پزشکیان به عنوان یک استاد رشته پزشکی در جایگاه ریاست جمهوری این فرصت را مغتنم دانست و بر لزوم همکاری بیشتر با فرهنگستان علوم پزشکی برای حل مسائل گوناگون حوزه سلامت تاکید کرد.
منبع خبر: سپید آنلاین / اهم اولویتهای پیشنهادی فرهنگستان علوم پزشکی به دولت چهاردهم در حوزه سلامت
گردآوری و انتشار اخبار در این تارنما با هوش مصنوعی و ابزار های الکترونیکی اتوماتیک صورت می پذیرد و تمامی حقوق گردآوری و تالیف خبر متعلق به ناشر اصلی آن که در لینک فوق به آن اشاره شده است می باشد. در صورت نیاز به ارسال جوابیه یا توضیح تکمیلی علیه یا له مطلب منتشر شده صرفا از طریق مرجع اصلی خبر اقدام نمایید.
نظرات کاربران