وی ادامه داد: همچنین در برخی کشورهای دنیا که سلامت دیجیتال پیشرفت کرده، آزمایشگاهها به مرکز مدیریت بیماریهای واگیر متصل شده و هر نوع عفونت تنفسی را بلافاصله گزارش و ثبت میکنند.
مرادی به ایران پزشک گفت: اگر امکان این موضوع وجود داشته باشد، کمک بسیار خوبی برای رصد عفونتها و ویروسهای تنفسی خواهد بود. به شدت دنبال این موضوع هستیم، اما همه اختیارات آن با وزارت بهداشت نیست.
سرپرست مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت اظهار کرد: رصد پاتوژنهای تنفسی نیز در کشور انجام میشود، زیرا مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت وظیفه دیده بانی سلامت را بر عهده دارد و باید اطلاع رسانی لازم را انجام بدهد.
رفتار ویروسها قابل پیش بینی نیست
مرادی بیان کرد: رفتار ویروسها اصلا قابل پیش بینی نیست و همه ما آسیبهای کووید ۱۹ را مشاهده کردیم. تلاش کردیم رصد عفونتهای ناشی از ویروسهای تنفسی را گسترش بدهیم. در این زمینه به محض افزایش موارد ابتلا به آنفلوآنزا، گزارشها را در گروههای تخصصی به اشتراک گذاشته و تلاش کردیم اطلاع رسانی کنیم. تقریبا از اول آذر ماه ۱۴۰۳ تلاش شده خبر رسانی در زمینه پیشگیری از ابتلا به آنفلوآنزا انجام شود. همچنین دستورالعمل تشدید مراقبتهای تنفسی را به دانشگاههای علوم پزشکی اعلام کردیم.
مشکلات جمع آوری داده باید برطرف شود
سرپرست مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت به ایران پزشک گفت: وظیفه مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت، دیده بانی بیماریهاست و دیده بانی با دادهها انجام میشود. دادهها باید جمع آوری شود تا بتوانیم بگوییم کدام بیماری اضافه شده و به چه مداخلهای نیاز دارد. به دنبال این هستیم که مشکلات جمع آوری دادهها را برطرف کنیم که بخش زیادی از این مشکلات رفع شده و بخشی هم در حال اصلاح است. یکی از برنامههای اصلی ما این است که بستر مناسبی برای جمع آوری دادهها طراحی کنیم.
فوت حدود ۱.۳ میلیون نفر در دنیا به دلیل آنفلوآنزا در سال گذشته
مرادی درباره فوت به دلیل آنفلوآنزا در کشورهایی مانند ایالات متحده آمریکا نیز بیان کرد: همواره مرگ ناشی از ابتلا به ویروس آنفلوآنزا در همه دنیا وجود دارد و به طور مثال در آمریکا مشخص است چند نفر مبتلا شده و چند نفر در بیمارستان بستری شده یا فوت میکنند. برآورد شده که سال گذشته در دنیا حدود ۱.۳ میلیون نفر به دلیل ابتلا به آنفلوآنزا فوت کردهاند. در کشور ما نیز فوت به دلیل ابتلا به آنفلوآنزا رخ میدهد.
آیا واکسن آنفلوآنزا موثر است؟
وی در پاسخ به این سوال خبرنگار ایران پزشک که تزریق واکسن آنفلوآنزا چقدر در برابر این ویروس ایمنی ایجاد میکند نیز اظهار کرد: تولید واکسن آنفلوآنزا به این شکل است که به طور مثال در اواخر فروردین، بر اساس سویههای در گردش آنفلوآنزا، ساخته میشود. این واکسنها گاهی علیه یک سویه یا بیشتر ساخته میشود و توصیه این است که در اواخر شهریور تا مهر ماه تزریق شود. برخی توصیه میکنند که در آذر ماه یا در خیزهای آنفلوآنزا نیز میتوان واکسن را تزریق کرد، به این شرط که فاصله گذاری اجتماعی و استفاده از ماسک رعایت شود.
مرادی گفت: درباره میزان ایمنی واکسن آنفلوآنزا اعداد مختلفی از ۴۰ تا ۷۰ درصد اعلام میشود، اما قطعا پیشگیری این واکسن را نمیتوان صد درصد دانست؛ زیرا امکان دارد که در سال جدید، سویههای ویروس از لحاظ ژنتیکی تغییر کند. البته این نکته باید گفته شود که در صورت تزریق واکسن آنفلوآنزا، در صورت ابتلا به این ویروس، افراد دچار نوع خفیفتر این بیماری میشوند.
پایان پیام/
The head of the Center for Managing Infectious Diseases of the Ministry of Health said: Ideally, the method of monitoring respiratory viruses should expand, and instead of having monitoring done at a few medical universities, it should be carried out in more locations across the country.
منبع خبر: ایران پزشک / باید رصد ویروسهای تنفسی گسترش پیدا کند
گردآوری و انتشار اخبار در این تارنما با هوش مصنوعی و ابزار های الکترونیکی اتوماتیک صورت می پذیرد و تمامی حقوق گردآوری و تالیف خبر متعلق به ناشر اصلی آن که در لینک فوق به آن اشاره شده است می باشد. در صورت نیاز به ارسال جوابیه یا توضیح تکمیلی علیه یا له مطلب منتشر شده صرفا از طریق مرجع اصلی خبر اقدام نمایید.
نظرات کاربران