بهداشت، درمان و آموزش پزشکی
۰

هشدار متخصصان چینی درباره خطر ریزپلاستیک‌ها

بازدید 6

به گزارش ایسنا، این نوع آلودگی پلاستیکی‌ (قطعات کوچک شکسته‌شده که بزرگ‌تر از پنج میلی‌متر نیستند) همه‌جا شناسایی شده‌اند از جمله در آبی که انسان‌ها می‌نوشند، در هوایی که تنفس می‌کنند، در قلب‌ و حتی در اندام‌های تولیدمثلی انسان و دانشمندان پیش‌بینی کرده‌اند که این گونه از آلودگی محیط‌ زیستی ممکن است تا سال ۲۰۴۰ میلادی دو برابر شود.
با وجود اینکه یافته‌های جدید درباره شیوع این مواد به درک بهتر کارشناسان از وضعیت فعلی کمک کرده اما دامنه کامل و پیامدهای منفی این آلودگی هنوز مشخص نشده است.
اکنون، تحلیلی از سوی متخصصان چینی نشان داده است که انباشت ریزپلاستیک‌ها با بیماری‌هایی مانند سرطان بافتی ارتباط دارد و بر نیاز فوری به تعیین دقیق‌تر خطرات مرتبط با این ذرات پلاستیکی در انسان تاکید می‌کند.
به گزارش ایندیپندنت، نویسندگان این مقاله می‌گویند ریزپلاستیک‌ها با انواع، اشکال و اندازه‌های مختلف در دستگاه‌های مختلف بدن انسان شناسایی شده‌اند. به طور خاص، حضور این پلاستیک‌ها به‌ طور قابل‌توجهی با زخم‌ها و بیماری‌های مربوطه مرتبط است و این شواهد کلیدی نشان می‌دهد که به سلامت انسان آسیب می‌رسانند.
آنها برای دستیابی به این نتایج، صدها مقاله درباره آلودگی در بافت‌های انسانی و آثار این ذرات بر بدن را بررسی کردند. نویسندگان گفتند که برای شناسایی این قطعاتِ ریزپلاستیک که در بافت ریه و جفت یافت شدند از روش‌های مختلفی استفاده شد.

بیشتر بخوانید:

واشنگتن‌پست: ریزپلاستیک‌ها در پروتئین‌ها هم وجود دارند
ارتباط میکروپلاستیک‌ها با حمله قلبی

یافته‌های پیشین از دانشگاه نیومکزیکو نیز نشان داد که این ذرات از روده به بافت‌های کلیه، کبد و مغز منتقل می‌شوند. این ذرات همچنین با آسیب به دی‌ان‌ای و تغییرات در فعالیت ژن‌هایی که عاملی مرتبط با سرطانند، پیوند دارند.
به طور خاص، هنوز مشخص نیست که آیا این پلاستیک‌ها موجب آسیبی می‌شوند که به بیماری منجر می‌شود یا اینکه در بافتی ظاهر می‌شوند که قبلا آسیب دیده است.
اگرچه این پژوهش رابطه علت و معلولی را ثابت نمی‌کند، بر ضرورت تحقیقات بیشتر و روش‌هایی برای اندازه‌گیری این ذرات در بافت‌های انسانی تاکید دارد.
انتهای پیام

منبع خبر: ایسنا / هشدار متخصصان چینی درباره خطر ریزپلاستیک‌ها

گردآوری و انتشار اخبار در این تارنما با هوش مصنوعی و ابزار های الکترونیکی اتوماتیک صورت می پذیرد و تمامی حقوق گردآوری و تالیف خبر متعلق به ناشر اصلی آن که در لینک فوق به آن اشاره شده است می باشد. در صورت نیاز به ارسال جوابیه یا توضیح تکمیلی علیه یا له مطلب منتشر شده صرفا از طریق مرجع اصلی خبر اقدام نمایید.

نظرات کاربران

  •  چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد و متوجه نویسندگان و سایر کاربران باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاهی بی ارتباط با موضوع آموزش مطرح شود تایید نخواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *