بهداشت، درمان و آموزش پزشکی
۰

دیپلماسی سلامت در خصوص مقابله با تب دنگی در ایران ضروری است/افزایش موارد تب دنگی در کشور به دلیل مسافرت های بین المللی

بازدید 13

دکتر حسین معصومی اصل فوق تخصص عفونی و استاد دانشگاه علوم پزشکی ایران در گفت و گو با وبدا درباره تب دنگی اظهار داشت: تب دنگی یک بیماری است که با بدن درد، تب و لرز، تهوع و استفراغ خود را نشان می‌دهد و زمانی باید به بیماری تب دنگی مشکوک شویم که فرد سابقه مسافرت به مناطق بومی بیماری را داشته و یا در آن مناطق ساکن باشد.
 
وی یادآور شد: علائم تب دنگی مثل سایر بیماری‌هاست و آزمایشات برای تشخیص دقیق‌تر انجام می‌شود و درمان آن هم درمان حمایتی است و اگر بیمار دچار عارضه شدید باشد باید در ICU بیمارستان بستری شود.
 
*افزایش موارد تب دنگی در کشور به دلیل تغییرات آب و هوایی و افزایش مسافرت های بین المللی*
 
دکتر معصومی اصل افزایش تب دنگی را به دلیل تغییرات آب و هوایی و افزایش مسافرت‌های بین المللی را عامل مهمی در گسترش پشه آئدس که ناقل بیماری تب دنگی است، برشمرد.
 
*پشه آئدس در شهرهای جنوبی کشور مستقر شده است*
 
فوق تخصص عفونی و استاد دانشگاه علوم پزشکی ایران یادآور شد: در حال حاضر شاهد آلوده شدن کشورهای حاشیه خلیج فارس به بیماری تب دنگی هستیم و همین امر سبب آلوده شدن شهرهای جنوبی ما به تب دنگی و استقرار پشه آئدس در این شهرها شده است بنابراین هر مکانی که پشه آئدس بتواند در آن گسترش یابد بیماری تب دنگی را در آن منطقه به همراه دارد.
 
*ضرورت دیپلماسی سلامت در خصوص مقابله با تب دنگی در کشور*
 
دکتر معصومی اصل در ادامه بر ضرورت دیپلماسی سلامت در خصوص مقابله با گسترش و نفوذ پشه آئدس به ویژه به کشورهای حوزه خلیج فارس تاکید کرد.
 
 
*شباهت تب دنگی و مالاریا*
 
 وی درباره شباهت تب دنگی و مالاریا گفت: مالاریا یک بیماری خیلی قدیمی است که با تب، تعریق، تب و لرز و بدن درد خود را نشان می‌دهد. اما در مورد تب دنگی، زمانی که سابقه مسافرت به مناطق آندمیک بیماری را داشته باشیم به این بیماری شک می‌کنیم.
 
*در ایران به مرحله حذف بیماری مالاریا رسیده ایم*
 
به گفته دکتر معصومی اصل، اکنون در ایران به مرحله حذف بیماری مالاریا رسیده ایم و مواردی که در ایران وجود دارد بیشتر وارده است و در کشورهایی نظیر افغانستان، پاکستان و آفریقا آمار بالایی از مالاریا مشاهده می شود بنابراین مسافرانی که از این کشورها به ایران باز می‌گردند اگر دچار علائم شوند، احتمال ابتلا به مالاریا را افزایش می دهند.
 
*خطر مالاریا برای تاجران و نیروهای نظامی مستقر در مرزها*
 
فوق تخصص عفونی و استاد دانشگاه علوم پزشکی ایران تاکید دارد ایرانیانی که در مرزهای کشور و بیشتر مرزهای افغانستان و پاکستان فعالیت اقتصادی دارند و همچنین نیروهای نظامی که در مرزها خدمت می کنند در معرض ابتلا به مالاریا قرار دارند.
 
وی معتقد است که در صورت مشکوک شدن به بیماری مالاریا، بیماران باید به مراکز بهداشتی جهت تشخیص ارجاع داده شوند؛ درمان بیماری مالاریا به شرطی که زود تشخیص داده شود بسیار آسان است و در غیر این صورت سبب بروز حالت شدید بیماری شده و حتی کشنده است.
 
دکتر معصومی اصل به پزشکان توصیه کرد که به محض شک به بیماری مالاریا باید بیمار را برای تشخیص به مراکز بهداشتی درمانی ارجاع دهند و درمان نیز طبق پروتکل و دستور العمل کشوری انجام خواهد شد.

منبع خبر: وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی / دیپلماسی سلامت در خصوص مقابله با تب دنگی در ایران ضروری است/افزایش موارد تب دنگی در کشور به دلیل مسافرت های بین المللی

گردآوری و انتشار اخبار در این تارنما با هوش مصنوعی و ابزار های الکترونیکی اتوماتیک صورت می پذیرد و تمامی حقوق گردآوری و تالیف خبر متعلق به ناشر اصلی آن که در لینک فوق به آن اشاره شده است می باشد. در صورت نیاز به ارسال جوابیه یا توضیح تکمیلی علیه یا له مطلب منتشر شده صرفا از طریق مرجع اصلی خبر اقدام نمایید.

برچسب‌ها:

نظرات کاربران

  •  چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد و متوجه نویسندگان و سایر کاربران باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاهی بی ارتباط با موضوع آموزش مطرح شود تایید نخواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

انتخاب سردبیر