به گزارش دوشنبه های دارویی عباس کبریایی زاده، رئیس فدراسیون اقتصاد سلامت در گفتگو با روزنامه شرق گفت: وقتی ما صحبت از نظام سلامت و دارو میکنیم، پیشروی ما تجربههای جهانی وجود دارد. اگر ما امروز صحبت میکنیم که واجد یک نظام سلامت هستیم، در دنیا یک تجربه بیش از ۱۳۰-۱۴۰ساله وجود دارد که سعی کردند نظامهای سلامتشان را تنظیم کنند
ما تجربه بشر را که نگاه میکنیم به ما میآموزد در قیمتگذاری کالاهای سلامت و بهخصوص دارو، طوری عمل کنید که اقتصاد بنگاههایی که در این زمینه کار میکنند، یک اقتصاد سودآور باشد تا بتواند یک اقتصاد رو به توسعه رقم بخورد.
دقت کنید که در صنعت، سودآوری مساوی با سوداگری نیست. سودآوری، مساوی با توسعه دیده میشود.
یعنی شما در بنگاههای بینالمللی که نگاه میکنید میبینید اینها مرتب خطوط و داروهای جدید و تکنولوژیهای جدید را توسعه میدهند. بنابراین سودآوری در بخش تولید، با توسعه مساوی است.
حاشیه سود داروهای ژنریک اصولا کمتر از داروهای برند است و این قابل فهم است؛ اما همین سود داروهای ژنریک را هم به شکلی طراحی کردند که منجر به توسعه زیرساختها شود.
در اوایل انقلاب، سیاستگذاری دولت به این شکل بود که قیمتگذاریها همراه با یک سودآوری نسبتا خوب بود و به همین دلیل شرکتها چون سودآور بودند مرتب خطوط جدیدی ایجاد میشد.
برای مثال،شرکت کارخانجات داروپخش موتور محرک چندین شرکت دیگر در ایران شد؛ به دلیل اینکه این صنعت، نیاز کشور را تأمین میکرد و صادرات بسیار خوبی هم شکل گرفته بود، یعنی یک صنعت کاملا پویا که در منطقه رقابت میکرد.
اما متأسفانه سیاستهایی در سالهای بعد در پیش گرفته شد که یکی از آنها روشهای سرکوبگرانه قیمت بود که در سالهای اخیر متأسفانه این سیاست آسیبرسانتر شد. / لینک منبع خبر
منبع خبر: دوشنبه های دارویی / عباس کبریایی زاده: سودآوری صنعت مساوی سوداگری نیست
گردآوری و انتشار اخبار در این تارنما با هوش مصنوعی و ابزار های الکترونیکی اتوماتیک صورت می پذیرد و تمامی حقوق گردآوری و تالیف خبر متعلق به ناشر اصلی آن که در لینک فوق به آن اشاره شده است می باشد. در صورت نیاز به ارسال جوابیه یا توضیح تکمیلی علیه یا له مطلب منتشر شده صرفا از طریق مرجع اصلی خبر اقدام نمایید.
نظرات کاربران