بهداشت، درمان و آموزش پزشکی
۰

علی واشقانی: هشت نکته در مورد صنعت پلاسما و سازمان انتقال خون

تصویر پیدا نشد !
بازدید 10

علی واشقانیمدیر کل دفتر تضمین کیفیت سازمان انتقال خون ایران در یادداشتی اختصاصی برای دوشنبه های دارویی نوشت

۱. صنعت پلاسما در ایران، یک صنعت پیشرو و ارزشمند است که در صورت ریل گذاری درست و سیاستگذاری های مطابق با وضعیت فرهنگی اجتماعی کشورمان، می تواند ارزش افزوده قابل توجهی را برای حوزه سلامت کشور فراهم کند.

۲. موضوع اهدای خون و پلاسما همواره همراه با فرهنگ انسان دوستی و ایثار بوده است. ایران با توجه به طولانی فرهنگ غنی و تاریخی نوع دوستی یکی از کشورهای پیشرو در زمینه اهدای خون و پلاسما بوده است. این فرهنگ در دوره جنگ تحمیلی به شکل قابل توجه ای تقویت شد و نمود آن را می توانیم در حوادث و بلایای طبیعی مشاهده کنیم که اهدا کنندگان خون در ساعات اولیه پس از وقوع هر حتدثه به صورت فعالانه و داوطلبانه در مراکز اهدای خون حاضر شده و برای کمک به هموطنان خود مشارکت می کنند.

۳. ایران با فراوری ۹۸ درصدی خون های اهدایی و تولید فراورده های مختلف مشتق از خون همتراز و همسطح کشورهای پیشرفته و پیشرو در سطح جهان حضور دارد.

۴. یکی از محصولات بسیار مهم و استراتژیک حاصل از خون، پلاسما است که بخشی از آن در مراکز درمانی مورد استفاده قرار می گیرد.

۵. با توجه به اینکه این پلاسمای تولید شده مازاد بر نیاز درمانی کشور بوده است از اواسط دهه هشتاد سازمان انتقال خون اقدام به عقد قرارداد با شرکت های معتبر اروپایی جهت ارسال پلاسما و تولید داروهای پلاسمایی مورد نیاز کشور کرده است. این داروها شامل آلبومین انسانی، ایمونوگلوبولین نرمال وریدی (IVIg) و فاکتورهای انعقادی هشت و نه بوده است. این داروها از نیازهای استراتژیک و حیاتی کشور بوده و در سایه ارسال این پلاسما بخش مهمی از نیاز کشور از این طریق تامین شده است.

۶. همان گونه که اشاره شد سازمان انتقال خون هیچ گاه به دنبال انتفاع مالی و اقتصادی در حوزه خون و پلاسما نبوده و نیست و به عنوان یک سازمان مردم نهاد، همواره در تلاش است که استفاده از سرمایه مردمی و اجتماعی موجود، رسالت خود را در حوزه سلامت و درمان کشور ایفاد نماید.

۷. نکته مهم که باید به آن اشاره شود این است که انتقال بحث های تخصصی به فضای عامه مردم خصوصا در رابطه با حوزه هایی که مشارکت مردمی، حرف اول را می زند، خطای بزرگ و استراتژیکی است که باید از آن پرهیز شود. مخاطب مباحث اقتصادی و تجاری در این حوزه، به هیچ وجه، مردم نیستند بلکه اهل فن و متخصصین هستند که می توانند میان ادعاهای خام و نادرست که تداعی گر شبهه علم است با ادعاهای مبتنی بر شواهد علمی تمایز قابل شوند. والا غوغاسالاری در مقابل مردم، نتیجه ای جز کاهش سرمایه اجتماعی سازمان انتقال خون نخواهد داشتبدیهی است افرادی که با اظهارنظرهای نابجا، غلط و غیر کارشناسی به این سرمایه ارزشمند ملی ضربه و خسارت وارد کننده باید پاسخگوی عملکرد خود باشند.

۸. نکته قابل ذکر دیگر این است که این تجربه قریب به بیست ساله علی رغم دستاوردهای بسیار مهم و شایان توجه ای که مورد تقدیر سازمان جهانی بهداشت هم بوده است، نقاط ضعفی هم داشته است که نیازمند بررسی و رفع این نقاط ضعف و بهبود وضعیت موجود است. لذا شایسته است به جای اتهام زنی و زیر سوال بردن این تجربه قابل تقدیر، با همفکری و هم اندیشی از این داشته ارزشمند، صیانت گردد.

داروهای مشتق از پلاسما صنعت پلاسما علی واشقانی

منبع خبر: دوشنبه های دارویی / علی واشقانی: هشت نکته در مورد صنعت پلاسما و سازمان انتقال خون

گردآوری و انتشار اخبار در این تارنما با هوش مصنوعی و ابزار های الکترونیکی اتوماتیک صورت می پذیرد و تمامی حقوق گردآوری و تالیف خبر متعلق به ناشر اصلی آن که در لینک فوق به آن اشاره شده است می باشد. در صورت نیاز به ارسال جوابیه یا توضیح تکمیلی علیه یا له مطلب منتشر شده صرفا از طریق مرجع اصلی خبر اقدام نمایید.

نظرات کاربران

  •  چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد و متوجه نویسندگان و سایر کاربران باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاهی بی ارتباط با موضوع آموزش مطرح شود تایید نخواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *