به گزارش همشهری آنلاین، به گفته سیروس مومنزاده، استاد دردشناسی و طب درد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و نایب رئیس انجمن لیزر پزشکی کشور، لیزر علاوه بر پوست، در حوزه هایی مانند تشخیص و درمان درد و تخصص داخلی، جراحی و طب فیزیکی و فیزیوتراپی و… هم کاربردهای زیادی دارد.
مومنزاده در توضیح بیشتر به همشهری گفت: دردی که کمتر از ۳ هفته طول بکشد به آن درد حاد گفته میشود و دردی که بیشتر از ۳ تا ۶ ماه طول بکشد، درد مزمن است. لیزر یکی از موثرترین و بهترین ابزارهای تشخیص، درمان و توانبخشی درد است.
به گفته این پزشک دردهای مزمن بین ۱۰ تا ۲۰ جلسه نیاز به لیزر دارند تا آن لیزر کامل شود، اما برای درمان دردهای حاد بین ۳ تا ۶ جلسه لیزر نیاز است. به نوعی از لیزر میتوان به عنوان یک حوله داغ تا جراحیهای پیشرفته استفاده کرد و در سادهترین آسیبها مثل کشیدگی ساده تا جراحیهای بسیار پیشرفته قابل استفاده است.
او درباره دیگر کاربردهای درمانی لیزر عنوان کردلیزر وردی میتواند مانند سرم، مستقیما در رگها تابانده شود و در درمان واریس هم کاربرد دارد. از این حوزه میتوان در درمان درد دیسک کمر و گردن به عنوان یک ابزار شبیه به تیغ جراحی بدون نیاز به بیهوشی و جراحی باز هم استفاده کرد. در حال حاضر خیلی از آزمایشگاههای کشور، تست خون یا روی بافت از لیزر استفاده میکنند. همچنین بخش بزرگی از تحقیقات بر روی حیوانات در حوزه های علوم پایه از طریق لیزر انجام می گیرد.
منبع خبر: همشهری / دردهایی که لیزر میشوند
گردآوری و انتشار اخبار در این تارنما با هوش مصنوعی و ابزار های الکترونیکی اتوماتیک صورت می پذیرد و تمامی حقوق گردآوری و تالیف خبر متعلق به ناشر اصلی آن که در لینک فوق به آن اشاره شده است می باشد. در صورت نیاز به ارسال جوابیه یا توضیح تکمیلی علیه یا له مطلب منتشر شده صرفا از طریق مرجع اصلی خبر اقدام نمایید.
نظرات کاربران