وی افزود: صدور مجوز نهایی تنها در صورتی انجام میشود که ژنهای تغییر یافته با فهرست ایمن اتحادیه اروپا و سایر مراجع معتبر جهانی مطابقت داشته باشند.
وی با تاکید بر اینکه این فرآیند نظارتی مانع ورود هرگونه محصول غیرایمن به کشور میشود، ادامه داد: نمونهبرداری و آزمون محمولهها در گمرک نیز بخش دیگری از نظارت است که با هدف اطمینان از صحت ادعای شرکتها انجام میشود.
به گفته وی، سلامت مردم خط قرمز وزارت بهداشت است و هیچ محصولی بدون عبور از مراحل کنترل و پایش وارد چرخه مصرف نخواهد شد.
رئیس اداره نظارت و ارزیابی غذاهای ویژه سازمان غذا و دارو به ایمنی این محصولات اشاره کرد و گفت: محصولات غذایی تراریخته بر اساس شواهد علمی و ارزیابی نهادهای بینالمللی معتبر خطری برای سلامت انسان ندارند. ژنهای دستکاری شده وارد بدن میشوند اما قابلیت تکثیر یا اثرگذاری بر عملکرد اندامها را ندارند و تنها برای افزایش مقاومت در برابر آفات و تغییرات اقلیمی اصلاح شدهاند.
وی خاطرنشان کرد: اگر این محصولات ایمن نبودند، کشورهای پیشرفتهای همچون اتحادیه اروپا، آمریکا، چین، استرالیا و ژاپن مجوز مصرف آنها را صادر نمیکردند. با این حال، سازمان غذا و دارو علاوه بر کنترل علمی و فنی، بر موضوع برچسبگذاری نیز نظارت ویژه دارد تا مصرفکنندگان از تراریخته بودن محصول مطلع شوند و بتوانند انتخاب آگاهانه داشته باشند.
منبع خبر:
daroovasalamat (phana)
گردآوری و انتشار اخبار در این تارنما با هوش مصنوعی و ابزار های الکترونیکی اتوماتیک صورت می پذیرد و تمامی حقوق گردآوری و تالیف خبر متعلق به ناشر اصلی آن که در لینک فوق به آن اشاره شده است می باشد. در صورت نیاز به ارسال جوابیه یا توضیح تکمیلی علیه یا له مطلب منتشر شده صرفا از طریق مرجع اصلی خبر اقدام نمایید.