هشدار سازمان غذاودارو نسبت به تقلب در عرضه گیاه سداب در عطاریها
مدیرکل فرآوردههای طبیعی، سنتی و گیاهی سازمان غذاودارو از کشف مواردی از تقلب در عرضه گیاه سداب خبر داد و گفت:
مشاهده شده است که در برخی عطاریها گیاه فرفیون (Euphorbia sp) بهعنوان گیاه سداب (Ruta graveolens L) عرضه میشود. این اقدام غیرقانونی و غیر اخلاقی نه تنها اعتماد عمومی را خدشهدار میکند، بلکه ممکن است سلامت مصرفکنندگان را نیز به خطر بیندازد.
دکتر علیرضا رستمی درباره مشخصات این گیاهان افزود: گیاه سداب با برگهای چهارگوش و دانههای سیاه و نیمهدارای میک شناخته میشود، در حالی که گیاه فرفیون فاقد این ویژگیها بوده و مصرف ناآگاهانه آن بهعنوان سداب میتواند منجر به عوارض جدی شود. به همین دلیل، اقدامات لازم برای اطلاعرسانی و پیشگیری از این تخلف در سطح کشور آغاز شده است.
عطاریها باید از عرضه فرآوردههای گیاهی به صورت فرآورینشده (پودر نشده) خودداری کنند و با رعایت دقیق اصول بهداشتی و شناسایی صحیح گیاهان دارویی، در جهت حفظ سلامت جامعه گام بردارند. در این راستا، سند علمی مرتبط با این موضوع و مشخصات شناسایی این گیاهان برای تمامی مراکز مرتبط ارسال شده است.
این اقدام در چارچوب حمایت از حقوق مصرفکنندگان و ارتقای ایمنی استفاده از گیاهان دارویی صورت گرفته است و دانشگاهها و دانشکدههای علوم پزشکی سراسر کشور نیز موظفاند نظارت خود را در این زمینه افزایش دهند.
بنابراین گزارش، گیاه سداب (Ruta graveolens) و گیاه فرفیون (Euphorbia sp) هر دو دارای خواص دارویی متعددی هستند. سداب با ویژگیهای ضد میکروبی، ضد التهاب، کمک به هضم غذا، تنظیم قاعدگی و آرامبخشی برای استرس شناخته میشود. این گیاه بهعنوان مسکن طبیعی برای دردهای مفصلی و عضلانی نیز مورد استفاده قرار میگیرد. از سوی دیگر، گیاه فرفیون با خواص ضد عفونت، درمان مشکلات پوستی، محرک رشد مو و تسکین دردهای عضلانی کاربرد دارد. همچنین برخی گونههای فرفیون بهعنوان پادزهر برای مقابله با مسمومیتها استفاده میشوند. با اینحال، بهدلیل سمی بودن برخی از گونههای فرفیون، مصرف آن باید تحت نظر پزشک انجام شود.
انتهای پیام
منبع خبر: دنیای سلامت و دارو / هشدار سازمان غذاودارو نسبت به تقلب در عرضه گیاه سداب در عطاریها
گردآوری و انتشار اخبار در این تارنما با هوش مصنوعی و ابزار های الکترونیکی اتوماتیک صورت می پذیرد و تمامی حقوق گردآوری و تالیف خبر متعلق به ناشر اصلی آن که در لینک فوق به آن اشاره شده است می باشد. در صورت نیاز به ارسال جوابیه یا توضیح تکمیلی علیه یا له مطلب منتشر شده صرفا از طریق مرجع اصلی خبر اقدام نمایید.
نظرات کاربران