سالمخبر: مدیرکل دارو و مواد تحت کنترل سازمان غذا و دارو، گفت: بیش از ۸۰ درصد خطوط تولید دارویی کشور فاقد ضوابط جهانی (GMP) هستند و تجهیزات تولید در این حوزه عمدتاً فرسودهاند. این شرایط، توان تولید و کیفیت دارو را بهطور جدی تحت تأثیر قرار داده است.
اکبر عبداللهیاصل در نشست فعالان
زنجیره دارو با رئیس سازمان غذا و دارو همچنین افزود: حدود ۵۰ درصد از هزینههای سلامت در کشور مستقیماً از جیب مردم پرداخت میشود. این مسئله فشار اقتصادی قابل توجهی را به خانوادهها تحمیل کرده است.
وی همچنین افزود: ارزش بازار داروی کشور از سال ۱۳۹۱ تاکنون تقریباً ثابت مانده و از ۳ همت
به ۳.۶ همت رسیده است.
عبداللهیاصل با تأکید بر اهمیت برنامهریزی برای تأمین دارو گفت: در کشور ما گاهی برخی داروها بهطور موقت با چالش تأمین مواجه میشوند. به طوری که همیشه ۷۰۰ تا ۸۰۰ قلم داروی ما در کشور مستعد کمبود است در حال حاضر سازمان غذا و دارو در تلاش است تا با بهبود برنامهریزیها
و همکاری با بخشهای مختلف، این مشکلات را به حداقل برساند و از کمبودهای احتمالی جلوگیری کند.
وی همچنین افزود: نبود خرید استراتژیک یکی از کاستیهای اساسی زنجیره تأمین دارو است. برای رفع این نقیصه و جلوگیری از هرگونه مشکل در آینده، تدوین و اجرای سیاستهای کلان و راهبردی ضروری است. ما در
سازمان غذا و دارو در تلاشیم تا شرایط بهگونهای پیش رود که هیچگونه اختلالی در تأمین داروهای اساسی کشور به وجود نیاید.
عبداللهیاصل همچنین تاکید کرد که تکلیف ذخیره شش ماهه تکلیفی است که به عهده سازمان غذا و دارو گذاشته شده ولی برنامهای برای آن در وجود ندارد.
منبع خبر: سالم خبر / رفع تعارض منافع به معنای این نیست که کسی رییس سازمان شود که قبلا جایی فعالیت نکرده باشد
گردآوری و انتشار اخبار در این تارنما با هوش مصنوعی و ابزار های الکترونیکی اتوماتیک صورت می پذیرد و تمامی حقوق گردآوری و تالیف خبر متعلق به ناشر اصلی آن که در لینک فوق به آن اشاره شده است می باشد. در صورت نیاز به ارسال جوابیه یا توضیح تکمیلی علیه یا له مطلب منتشر شده صرفا از طریق مرجع اصلی خبر اقدام نمایید.
نظرات کاربران