عضو دفتر ضریب کا سازمان نظام پزشکی ادامه داد: در حال حاضر کا غیر تمام وقتی حدود ۳۰ هزار تومان و کا تمام وقتی ۱۰۱ هزار و ۱۰۰ تومان است؛ اگر یک پزشک متخصص زنان در بخش دولتی یک عمل سزارین ۴۰ کایی انجام داده باشد، یک میلیون و ۲۰۰ هزار تومان برای او در نظر گرفته میشود و بعد به پلکان پرداخت میرود و پس از کسورات بیمهای، به سیستم مالیات رفته و شاید حدود ۳۰۰ تا ۴۰۰ هزار تومان بعد از یک سال به او پرداخت شود. در نتیجه این پزشک تصمیم میگیرد بیمار را به بخش خصوصی ببرد یا پدیده زشت زیرمیزی را شاهد خواهیم بود.
یارانه سلامت را کادر بهداشت و درمان میپردازند
وی بیان کرد: باید این تصمیم گرفته شود که برای سلامت اهمیتی در حد و اندازه امنیت در نظر بگیریم و باید برای حوزه سلامت بودجه گذاشته شود. نباید هیچ هزینهای به مردم تحمیل شود، اما در حال حاضر یارانه سلامت را کادر بهداشت و درمان میپردازند، یعنی ارائه دهنده خدمت از جیب خود میپردازد.
این پزشک عمومی و فعال صنفی افزود: بدهی مجموعه دانشگاههای علوم پزشکی در حال حاضر ۹۷ هزار میلیارد تومان است و به طور مثال در دانشگاه علوم پزشکی اصفهان نزدیک به ۷ هزار میلیارد تومان بدهی وجود دارد. در حال حاضر پرداختی کارانه پزشکان ۹ ماه عقب افتاده است.
تعرفه درمانی پایین منجر به کاهش انگیزه پزشکان شده است
لطیفی به ایران پزشک گفت: تعرفه درمانی پایین و پرداخت پلکانی، منجر به کاهش انگیزه پزشکان شده است. از طرفی کتاب ارزش نسبی خدمات سلامت هم دست کاری میشود؛ اوایل امسال بود که در دولت قبل، به طور مثال کا رگ گیری از بیمار از کتاب ارزش نسبی خدمات سلامت حذف شد.
عضو شورای مشاوران جوان سازمان نظام پزشکی اظهار کرد: سازمان برنامه و بودجه در سالهای اخیر، با وجود اینکه نمایندهای در شورای عالی بیمه سلامت دارد، باز هم تعرفه درمانی را دست کاری کرده و تعیین تعرفهها به سال بعد منتقل میشود و تعرفه مصوب شورا کاهش داده شده و سپس ابلاغ شده است. در نتیجه این رفتار منجر به ضرر و زیان در دانشگاههای علوم پزشکی و تعطیلی مطبها شده است.
وی بیان کرد: بدهی سازمان تامین اجتماعی به وزارت بهداشت، ۳۰ هزار میلیارد تومان است و یعنی ۶۷ هزار میلیارد تومان عقب هستیم و این مبلغ را باید از منابع دیگری تامین کنیم. این مشکل به دلیل تعرفه غیرواقعی ایجاد شده است.
عدهای اصرار دارند که تعرفه درمانی واقعی نشود
این پزشک عمومی گفت: عدهای اصرار دارند که تعرفه درمانی در کشورمان واقعی نشود؛ این افراد، افزایش ظرفیت دانشجوی پزشکی را جزو افتخارات خود میدانند. باید شاخص کشوری ایجاد شود و دستمزد و ویزیت با سایر اقشار و مشاغل مقایسه شود.
لطیفی ادامه داد: تعرفه درمانی توسط دولت تعریف میشود؛ ویزیت پزشک، دستمزد است و دستمزد باید واقعی تعیین شود و منطبق بر سایر خدمات باشد.
عضو شورای مشاوران جوان سازمان نظام پزشکی اظهار کرد: همان طور که پالایشگاهها بنزین تولید میکنند و عدد تمام شده را از دولت میگیرد، هزینه تمام شده خدمات سلامت هم باید دریافت شود. دلیلی وجود ندارد که ارائه دهندگان خدمات سلامت دچار مشکلات اقتصادی شوند.
پایان پیام/
منبع خبر: ایران پزشک / چند تعرفهای بودن در نظام سلامت باید حذف شود
گردآوری و انتشار اخبار در این تارنما با هوش مصنوعی و ابزار های الکترونیکی اتوماتیک صورت می پذیرد و تمامی حقوق گردآوری و تالیف خبر متعلق به ناشر اصلی آن که در لینک فوق به آن اشاره شده است می باشد. در صورت نیاز به ارسال جوابیه یا توضیح تکمیلی علیه یا له مطلب منتشر شده صرفا از طریق مرجع اصلی خبر اقدام نمایید.
نظرات کاربران