به گزارش گروه علمی ایرنا از وبگاه سایتِکدِیلی، پژوهشگران دانشگاه کاتولیک قلب مقدس و بیمارستان آموزشی آگوستینو جِمِلّی در ایتالیا، سازوکار مهمی را در بیماری آلزایمر کشف و روشهای درمانی جدید بالقوهای را برای درمان این بیماری شناسایی کردند.
آنها دریافتند میتوان با دارویی که داخل بینی اسپری میشود آنزیم مغزی آسیلترانسفراژ S-acyltransferase را هدف قرار داد و با زوال شناختی و آسیب مغزی مرتبط با آلزایمر مقابله کرد. این پژوهش به سرپرستی پروفسور کلودیو گراسی (Grassi Claudio)، مدیر بخش علوم اعصاب، و پروفسور سالواتوره فوسکو (Salvatore Fusco)، با همکاری دانشگاه کاتانیا در ایتالیا انجام شد.
آنها مشاهده کردند مغز بیماران مبتلا به آلزایمر، پس از مرگ، حاوی مقدار زیادی آنزیم مغزی آسیلترانسفراژ ممکن است یک هدف امیدوارکننده برای ساخت داروهای جدید باشد. آنها همچنین دریافتند افزایش غلظت این آنزیم با بدتر شدن عملکرد شناختی مرتبط است.
ابتلا به آلزایمر به دلیل تغییرات پروتئینهای خاصی از جمله آمیلوئید بتا و تاو است که در مغز جمع و انباشته میشوند. عملکرد این پروتئینها توسط سیگنالها و تغییرات متعدد، از جمله اتصال یک مولکول اسید چرب در یک واکنش بیوشیمیایی به نام S-palmitoylation، توسط آنزیمهای آنزیم مغزی آسیلترانسفراژ تنظیم میشود.
یافتههای پژوهشگران نشان داد در مدلهای حیوانی بیماری آلزایمر، هم مهار دارویی و هم ژنتیکی پروتئین S-palmitoylation با تجمع پروتئینهای مضر در نورونها مقابله میکند و شروع و پیشرفت زوال شناختی را به تأخیر میاندازد.
موفقیت این آزمایش روی مدلهای حیوانی، راه را برای درمان انسانها هموار میکند.
منبع خبر: ایرنا / مقابله با کاهش آسیب مغزی مبتلایان به آلزایمر با نوعی اسپری بینی
گردآوری و انتشار اخبار در این تارنما با هوش مصنوعی و ابزار های الکترونیکی اتوماتیک صورت می پذیرد و تمامی حقوق گردآوری و تالیف خبر متعلق به ناشر اصلی آن که در لینک فوق به آن اشاره شده است می باشد. در صورت نیاز به ارسال جوابیه یا توضیح تکمیلی علیه یا له مطلب منتشر شده صرفا از طریق مرجع اصلی خبر اقدام نمایید.
نظرات کاربران