بهداشت، درمان و آموزش پزشکی
۰

توزیع زیرپله‌ای داروی سقط جنین

بازدید 13

توزیع زیرپله‌ای داروی سقط جنین

معاون بهداشت وزارت بهداشت گفت: به هیچ وجه داروی سقط جنین در داروخانه‌های کشور توزیع نمی شود و تخلفات در این زمینه زیرپله‌ای و از مکان‌های دیگر همچون فضای مجازی صورت می گیرد.

به گزارش ساعت سلامت، دکتر علیرضا رئیسی در خصوص تخلفات در فضای مجازی همچون فروش داروهای سقط جنین، تبلیغ جراحی‌های زیبایی، تتو و مواردی از این قبیل، گفت: به هیچ وجه داروی سقط جنین در داروخانه‌های کشور توزیع نمی شود و تخلفات در این زمینه زیرپله‌ای و از مکان‌های دیگر همچون فضای مجازی صورت می‌گیرد که نیاز به ورود مراجع ذیربط و دستگاه قضایی است.

وی افزود: در خصوص تخلفات دیگر وزارت بهداشت نظارت می کند ولی برخورد با تخلفات کار پلیس فتا و دستگاه قضایی است.

۳۰ سال دیگر از هر سه ایرانی یکی سالمند است

معاون بهداشت وزیر بهداشت گفت: شیب تند کاهش جمعیت کشور از دهه هفتاد به این طرف به گونه ای بود که طی ۱۰ سال از عدد ۶ فرزند به ۳ فرزند در خانواده‌ها رسیدیم در حالی که در هیج کشوری در دنیا سراغ نداریم که این کاهش در کمتر از ۲۵ سال صورت گرفته باشد. در برخی کشورها این روند ۷۰ سال طول کشید.

وی افزود: در دهه هشتاد از ۱۰ میلیون مادری که در سن باروری قرار داشتند، سالانه ۲ میلیون فرزند متولد می شد، هم اکنون که ۲۳ میلیون خانم در سن باروری داریم ولی سالانه کمتر از ۱.۵ میلیون نفر نوزاد متولد می شود.

رئیسی ادامه داد: تا ۳۰ سال دیگر از هر سه ایرانی یک نفر سالمند خواهد بود و تا ۷۰ سال دیگر جمعیت ایران به کمتر از ۵۰ میلیون نفر خواهد رسید.

از برنامه بیماریابی ایدز عقب هستیم

وی با اشاره به تست رایگان و محرمانه آج آی وی در مراکز بهداشتی گفت: مطابق تکالیف سازمان بهداشت جهانی باید همه کشورها در جهت تحقق سه عدد ۹۰ گام بردارند. یعنی ۹۰ درصد بیماریابی داشته باشند، ۹۰ درصد بیماران تحت درمان قرار گیرند و ۹۰ درصد این افراد هم درمان موثر دریافت کنند. کشور ما هم مانند بسیاری از کشورها در زمینه بیماریابی ایدز از برنامه ۹۰۹۰۹۰ عقب است و این پویش برای کمک به بیماریابی و پیشگیری است.

رئیسی در خصوص وضعیت بروز بیماری‌های تنفسی با سرد شدن هوا و شیوع سویه‌های آنفلوآنزا و کرونا گفت: تلقی برخی از مردم از کرونا بودن ویروس آنفلونزا به دلیل این است که اگرچه زنجیره همه گیری بیماری کرونا پس از واکسیناسیون در دنیا قطع شده و به قدرت سابق نیست ولی به هرحال ممکن است سویه‌ای از آن هنوز وجود داشته باشد ولی این سویه‌ها ضعیف هستند چون مردم قبلا در قبال آنها واکسینه شده اند.

وی افزو: ویروس آنفلوآنزا هم ممکن است هر سال جهش یابد ولی به اندازه همه گیری قبلی کرونا خطرناک نیست، افراد آسیب پذیر و پرخطر حتما مراقبت بیشتری از خود داشته باشند و از تجربیات زمان همه گیری کرونا برای مهار بیماری کمک بگیرند.

رئیسی همچنین با اشاره به شیوع زیاد تب دنگی در کشورهای همسایه شرقی ایـران تاکید کرد: استانها و شهرهای شمالی و شرقی باید نسبت به این بیماری هوشیارتر باشند. به عنوان مثال در چابهار انبار لاستیک ها محل مورد علاقه این پشه هاست. حتی آبی که از زیر کولرها می چکد می تواند محل رشد پشه آئدس باشد.

معاون بهداشت گفت: ۱۲ آزمایشگاه برای تشخیص پشه آئدس و تب دنگی در کشور راه اندازی شده است و توصیه می کنیم افراد و نهادها برای مهار این بیماری بهسازی محیط را اولویت خود قرار دهند.

مقاومت میکروبی معضلی جهانی شده است

رئیسی با اشاره به پویش مقاومت میکروبی گفت: مقاومت باکتری ها به آنتی بیوتیک ها که در اثر مصرف بی رویه و خودسرانه این نوع داروها به وجود آمده، معضلی جهانی است و اگر درباره این مقاومت هشدار داده نشود در آینده یک بیماری ساده که با یک آموکسی سیلین قابل درمان بود با نسل دوم و سوم آنتی بیوتیک ها هم قابل درمان نخواهد بود.

معاون بهداشت وزارت بهداشت از تشکیل ستاد ملی برنامه پزشکی خانواده در آینده نزدیک خبر داد و گفت: افرادی که از طریق نظام ارجاع در این سیستم قرار می گیرند باید هزینه های آنان ساماندهی شده و کاهش یابد و افرادی که نمی خواهند از این برنامه استفاده کنند از پوشش بیمه ای برنامه برخوردار نخواهند شد.

وی با بیان این که حداقل ۶۰ هزار پزشک عمومی فعال در کشور داریم که برای اجرای این برنامه به ۳۰ هزار پزشک عمومی نیاز هست، بنابراین منابع انسانی برنامه قابل تامین است، گفت: آنچه مهم است این است که منابع مالی برنامه که برای اجرای کامل آن در سطوح یک تا سه بالغ بر ۱۵۰ تا ۱۶۰ همت خواهد بود، تامین شود تا برنامه را بتوان علاوه بر روستاها و شهرهای زیر ۲۰ هزار نفر که هم اکنون اجرایی شده، در تمام کشور اجرا کرد.

رئیسی با بیان این که تا تامین کامل بودجه برنامه پزشک خانواده قابل اجرا نیست، بیان کرد: جلساتی با مجلس و سازمان برنامه در این زمینه داشته ایم و امیدواریم بودجه برنامه در مجلس که هم اکنون مشغول تصویب بودجه کشور هستند، تصویب شود.

منبع خبر: ساعت سلامت / توزیع زیرپله‌ای داروی سقط جنین

گردآوری و انتشار اخبار در این تارنما با هوش مصنوعی و ابزار های الکترونیکی اتوماتیک صورت می پذیرد و تمامی حقوق گردآوری و تالیف خبر متعلق به ناشر اصلی آن که در لینک فوق به آن اشاره شده است می باشد. در صورت نیاز به ارسال جوابیه یا توضیح تکمیلی علیه یا له مطلب منتشر شده صرفا از طریق مرجع اصلی خبر اقدام نمایید.

نظرات کاربران

  •  چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد و متوجه نویسندگان و سایر کاربران باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاهی بی ارتباط با موضوع آموزش مطرح شود تایید نخواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

انتخاب سردبیر