به گزارش ایسنا، دکتر بهفر با اشاره به اینکه نظارت بر محصولات غذایی تراریخته در دستور کار این سازمان قرار دارد، بیان کرد: کلیه دانههای روغنی سویا، ذرت، کلزا و پنبهدانه از مبادی ورودی توسط کارشناسان معاونتهای غذا و دارو نمونهبرداری شده و به آزمایشگاه مرجع کنترل غذا و دارو ارسال میشوند.
وی افزود: در صورت تأیید و راستیآزمایی رخدادهای تراریختگی، مجوز ورود این محصولات صادر میشود.
وی همچنین از پایش سالانه برچسب محصولات تراریخته در قالب برنامه عملیاتی پایش فراوردهها در سطح عرضه (PMS) خبر داد و گفت: این پایش توسط معاونتهای غذا و داروی دانشگاههای علوم پزشکی سراسر کشور انجام میشود. در این روند، محصولات تراریخته فاقد برچسب نمونهبرداری و به آزمایشگاههای معتبر ارسال میشوند.
مدیر کل فرآوردههای غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو با تأکید بر الزامی بودن درج عبارت «تراریخته» بر روی برچسب این محصولات، تصریح کرد: در صورت تأیید تراریختگی و عدم درج این عبارت بر روی برچسب، معاونتهای غذا و داروی ناظر طبق ضوابط و مقررات جاری با متخلفین برخورد خواهند کرد.
بنابر اعلام سازمان غذا و دارو، بهفر در ادامه به محدودیتهای تولید دانههای روغنی تراریخته در کشور اشاره کرد و افزود: اگرچه ایران به تولید دانههای تراریخته کمتر روی آورده، اما واردات این محصولات به کشور ادامه دارد.
وی در پایان خاطرنشان کرد: سازمان غذا و دارو به طور مستمر بر محصولات غذایی نظارت میکند و در صورت مشاهده تخلف در برچسبگذاری و عرضه، این موارد به نهادهای قضایی معرفی خواهند شد. این اظهارات نشاندهنده عزم جدی سازمان غذا و دارو در راستای افزایش شفافیت و سلامت مصرف محصولات غذایی در کشور است.
انتهای پیام
منبع خبر: ایسنا / چگونگی نظارت سازمان غذا و دارو بر محصولات غذایی تراریخته
گردآوری و انتشار اخبار در این تارنما با هوش مصنوعی و ابزار های الکترونیکی اتوماتیک صورت می پذیرد و تمامی حقوق گردآوری و تالیف خبر متعلق به ناشر اصلی آن که در لینک فوق به آن اشاره شده است می باشد. در صورت نیاز به ارسال جوابیه یا توضیح تکمیلی علیه یا له مطلب منتشر شده صرفا از طریق مرجع اصلی خبر اقدام نمایید.
نظرات کاربران