وی ادامه داد: یکی از دلایل، ناترازی منابع و مصارف در سازمانهای بیمه گر و به ویژه سازمان بیمه سلامت ایران است؛ با توجه به منابعی که سازمان بیمه سلامت در اختیار دارد، تعهدات خود را تنظیم میکند. به طور مثال تفاوت تعرفه بین بخشهای دولتی و غیردولتی وجود دارد، اما مبنای پرداخت بیمههای پایه، تعرفه دولتی است و اگر کسی به مراکز غیردولتی مراجعه کند، باید مابهالتفاوت را بپردازد که این موضوع نشان دهنده کم عمق بودن پوشش بیمه است.
رضایی گفت: اگر خدماتی را در بخش دولتی انجام بدهید، در بخش سرپایی حدود ۷۰ درصد و در بخش بستری نیز تا ۹۰ درصد تحت پوشش قرار دارد، اما همین خدمت در بخش خصوصی دریافت شود، سهم بیمه پایه از پرداخت شاید به ۲۰ درصد کاهش پیدا کند.
معاون سازمان بیمه سلامت اظهار کرد: این سیاست که پوشش بیمه، تعرفه دولتی باشد، اما در بخشهای خصوصی و خیریه نیز خدمات ارائه شود، یکی از دلایل کم عمق بودن خدمات بیمهای محسوب میشود.
وی افزود: به جز ناترازی منابع، موضوع سیاست گذاری تولیت و دولت است؛ هرچند در سازمان بیمه سلامت ایران بر این باور هستیم که باید قدمهایی برداریم تا پرداخت از جیب بیماران کاهش پیدا کند. چون که بر اساس قانون، ارائه خدمات سلامت در بخشهای غیردولتی نیز مجاز است و به نظر میرسد سازمانهای بیمه گر باید منطبق با این نوع از مالکیتها، پوشش بیمهای را برقرار کنند و اگر فرد به بخش خیریه مراجعه کرده، متناسب با تعرفه این بخش، پوشش بیمهای برقرار باشد.
رضایی گفت: شورای عالی بیمه سلامت بنا به دلایلی به این سمت نرفته که بیمههای پایه، پوششهای غیر از مالکیت دولتی را هم فراهم کنند. البته این پیشنهاد توسط سازمان بیمه سلامت ایران ارائه شده که به تدریج، گامهایی برداریم که این فاصله را کاهش بدهیم. به طور مثال پیشنهاد دادیم در مناطق کمتر توسعه یافته، به ویژه در استان سیستان و بلوچستان که دولت نتوانست خدمات را برای همه این منطقه گسترش بدهد و بخش خصوصی و مطبها فعال هستند، پوشش خود را به صورت آزمایشی بر اساس نوع مالکیت قرار بدهیم و نتایج آن مشخص شده و گامهای بعدی را برداریم. پیشنهاد ما این بود که ابتدا از ویزیت شروع کنیم و سپس وارد سایر بخشهای حوزه سلامت شویم تا عمق بیمههای پایه افزایش پیدا کند.
وی ادامه داد: مخالفتهایی که در شورای عالی بیمه سلامت وجود دارد، تامین منابع و نگرانی از شیفت خدمات به بخشهای غیر دولتی است. یکی دیگر از دلایل بخشی از خدمات، تحت پوشش بیمههای پایه درمانی نیستند. به طور مثال، برخی از خدمات توانبخشی، خدمات دندان پزشکی از این جمله محسوب میشوند و پوشش کافی بیمهای ندارند. به عبارتی برای حفظ تعادل منابع و مصارف همه خدمات مورد نیاز پوشش بیمهای ندارند.
معاون بیمه و خدمات سلامت سازمان بیمه سلامت ایران بیان کرد: دلیل دیگر کم عمق بودن، تفاوت قیمت است. بخشی از خدمات در حوزه سلامت تابع بازار است. به خصوص در حوزه دارو و تجهیزات پزشکی، اما قیمت مبنای محاسبه سازمانهای بیمه گر قیمت رسمی است نه قیمت بازار؛ که تفاوت آن بر عهده بیمه شدگان قرار میگیرد و این موضوع نیز به دلیل محدودیت منابع است.
پایان پیام/
منبع خبر: ایران پزشک / چرا پوشش بیمههای پایه درمانی عمق لازم را ندارند؟
گردآوری و انتشار اخبار در این تارنما با هوش مصنوعی و ابزار های الکترونیکی اتوماتیک صورت می پذیرد و تمامی حقوق گردآوری و تالیف خبر متعلق به ناشر اصلی آن که در لینک فوق به آن اشاره شده است می باشد. در صورت نیاز به ارسال جوابیه یا توضیح تکمیلی علیه یا له مطلب منتشر شده صرفا از طریق مرجع اصلی خبر اقدام نمایید.
نظرات کاربران