بهداشت، درمان و آموزش پزشکی
۰

دکتر ظفرقندی درباره وضعیت تجهیزات پزشکی اطلاعات غلط می‌دهد

بازدید 19

رئیس اتحادیه صنف فروشندگان لوازم و تجهیزات پزشکی، آزمایشگاهی و دندانپزشکی گفت: مسئولان کشور بیش از یکسال است که صنف تجهیزات پزشکی را بازی می دهند و معوقات شرکتها را پرداخت نمی کنند. جای تاسف است که دکتر ظفرقندی هم به مردم اطلاعات غلط می دهد.

محمد مهدی پویافر در گفت و گوی اختصاصی با خبرنگار سلاعت سلامت افزود: سوال من این است که در این وضعیت تاسف بار وزیر بهداشت وقت آقای ظفرقندی چرا اطلاعات غلط می دهد، یا وزیر بهداشت از شرایط موجود اطلاعاتی ندارد که واقعا جای تاسف دارد و واقعا شرایط آن قدر پیچیده ای است که وزیر بهداشت از شرایط تجهیزات پزشکی و کالاهای سلامت محور هیچ اطلاعاتی ندارد یا ایکه واقعا مشاوران وزیر به ایشان اطلاعات سوخته می دهند.

وی ادامه داد: دکتر ظفرقندی اعلام کرده که تا حد زیادی معوقات دارو و تجهیزات پزشکی پرداخت شده است و از بحران خارج شده ایم. من از آقای دکتر ظفرقندی می پرسم شما بر چه مبنا و اساسی چنین حرفی را می زنید واقعا وزیر بهداشت اصلا اطلاعی ندارد که بازار تجهیزات پزشکی کشور در چه شرایطی به سر می برد.

رئیس اتحادیه صنف فروشندگان لوازم و تجهیزات پزشکی، آزمایشگاهی و دندانپزشکی افزود:صنعت تجهیزات پزشکی و کالاهای سلامت اقلامی نیستند که مسئولان بخواهند در زمینه تامین آنها کوتاهی و درنگ کنند، این اقلام با جان مردم سر و کار دارند و هر کوتاهی در تامین آنها بازی با جان مردم است.

مسئولان به بهانه های مختلف شرکتهای تجهیزات پزشکی را بازی می دهند

وی ادامه داد: متاسفانه مسئولان هیچ توجهی به مطالبات معوقه صنف تجهیزات پزشکی ندارند. این مساله مسبوق به سابقه است و از حدود دو سال گذشته مطالبات تولیدکنندگان، وارد کنندگان و توزیع کنندگان تجهیزات پزشکی پرداخت نشده است و مسئولان به بهانه های مختلف شبکه تامین کالاهای سلامت محور را بازی می دهند.

پویافر گفت: در یک دوره مسئولان اعلام کردند که مطالبات معوقه تامین کنندگان تجهیزات پزشکی را با بدهی های بانکی یا مالیاتی تهاتر می کنیم و به این بهانه حدود پنج ماه شبکه تامین تجهیزات پزشکی را بازی دادند و هر زمان که مراجعه می کردیم می گفتم یکسری مدارک بیاورید.

وی ادامه داد: بعد از چندین ماه و درخواست مدارک مختلف گفتند، مطالباتی را تهاتر می کنیم که مربوط به معوقات سال ۱۳۹۹ تا ۱۴۰۰ باشد، این کارها بازی دادن تامین  کنندگان تجهیزات پزشکی است، واقعات در این شبکه بانکداری چه کسی مطالباتش از سال ۱۳۹۹ تا ۱۴۰۰ معوق مانده است، حتما معوقات و بدهی های آن زمان تاکنون تعیین تکلیف شده و پولش را وصول کرده، مشکل معوقات از دو یا سه سال گذشته به این طرف است.

رئیس اتحادیه صنف فروشندگان لوازم و تجهیزات پزشکی، آزمایشگاهی و دندانپزشکی ادامه داد: از ابتدای امسال مرتب مسئولان اعلام کردند ۲۱ همت برای پرداخت معوقات تامین کنندگان تجهیزات پزشکی وصول شده است، بعد از دولت چهاردهم نیز وزیر صمت نیز اعلام کرد که تا هفته آینده ۲۰ همت را بابت معوقات پرداخت می کنیم و به نوعی به صنف تجهیزات پزشکی امید دادند و با این امید واهی تامین کنندگان لوازم پزشکی هر آنچه در انبار داشتند نیز روانه بازار کردند و با وعده مسئولان انبارهایشان را به صفر رساندند به این امید که مسئولان به وعده شان عمل می کنند.

مسئولان صنف تجهیزات پزشکی را فریب دادند

وی ادامه داد: این ماجرا تا آنجا پیش رفت که مسئولان آمار انبارهای تجهیزات پزشکی را از تامین کنندگان و تولیدکنندگان بازار  درخواست کردند و همه فعالان این صف آمارهایشان را اعلام کردند و قول دادند که با تامین ۲۰ همت همه معوقات را تا خرداد ۱۴۰۳ پرداخت می کنیم و همه مردم شاهد و ناظر این وعده وعیده ها بودند و ما نمی دانیم واقعا این پول کجا رفت.

رئیس اتحادیه صنف فروشندگان لوازم و تجهیزات پزشکی، آزمایشگاهی و دندانپزشکی ادامه داد: معوقات از دو سال پیش پرداخت نشده و در برخی استانها معوقاتی دارند که از سال ۱۴۰۰ به شرکتهای واردکننده، تولید کننده و تامین کننده تجهیزات پزشکی پرداخت نشده و به طور متوسط اکثر شرکتها از بیش از سال پیش معوقه وصول نشده دارند و این واقعا مسخره است.

وی گفت: در شبکه بازرگانی هیچ کالایی وجود ندارد که بازار آن با این کیفیت معوقه داشته باشد. طبق قانون، شرع و هر ملاک که در نظر بگیریم، معامله و خرید و فروشی قابل قبول است که پس از وصول کالا هزینه آن در زمان مشخص پرداخت شود. همکاران ما بازار را از کالا پر کرده اند اما ما را فریب داده اند، اکنون دو سال پول کالا را پرداخت نکرده اند.

پویافر افزود: روال بازار در هر صنفی این است که شما به محض دریافت کالا باید پول آن را پرداخت کنید، برای خودرو پول آن   را پیش می گیرند، میزان معوقات وصول نشده شرکتهای تجهیزات پزشکی بالغ بر ۲۰ همت است که چون با وجود مطالبات معوقه بازار خدمات سلامت که راکد نمی ماند و متوقف نمی شود و به صورت فزاینده این معوقات رو به افزایش است.

به همه مسئولان ارشد کشور نامه نوشتم

وی تاکید کرد: ابزار کار شرکتهای تجهیزات پزشکی نقدینگی و سرمایه درگردش است. اگر نقدینگی نباشد، تامین کننده و تولیدکننده بازار چگونه باید کالا را تامین کند. تولید کننده چطور باید مواد اولیه را تهیه کند، توزیع کننده چگونه باید کالاها را تهیه کند، این سلسه مراتب به هم وصل است.

رئیس اتحادیه صنف فروشندگان لوازم و تجهیزات پزشکی، آزمایشگاهی و دندانپزشکی ادامه داد: من به همه مسئولان ارشد کشور، شخص آقای پزشکیان رئیس جمهوری، آقای عارف معاون اول رئیس جمهور، آقای قالیباف رئیس مجلس، آقای محسنی اژه ای رئیس قوه قضاییه، استاندار به همه نامه نوشتم هشدار دادم که با این وضعیت به زودی دچار کمبود شدید تجهیزات پزشکی می شویم و وارد بحران می شویم.

وی گفت: فردا نیز با آقای دکتر پژمانفر، نماینده مجلس جلسه دارم، می خواهم از ایشان بپرسم صادقانه به ما بگویید در مملکت چه خبر است. اگر واقعا ناترازی به جایی رسیده که به حالت ورشکستگی رسیده ایم، اعلام ورشکستگی کنیم، نمی شود مردم را فریب داد.

مسئولان حتی از یک پاسخ کوتاه دریغ کردند

پویافر افزود: ما از طرف اتحادیه صنف فروشندگان تجهیزات پزشکی از یکسال و نیم پیش ده ها بار از مسئولان وعده وعید شنیده ایم، در این مدت از هر ادبیاتی که بتوان اسم آن را گفت و گو و دیپلماسی گذاشت کوتاهی نکردیم، مذاکره کردیم، نامه نوشتیم، خواهش کردیم، تمنا کردیم تا صدای فعالان صنف تجهیزات پزشکی را به گوش مسئولان برسانیم اما دریغ از حتی یک پاسخ.

رئیس اتحادیه صنف فروشندگان لوازم و تجهیزات پزشکی، آزمایشگاهی و دندانپزشکی ادامه داد: فعالان صنف تجهیزات پزشکی اکنون به پایین ترین سطح توان رسیده اند. من جلوی شما به عنوان خبرنگار تلفن ۱۰ تا ۲۰ تا از مسئولان را می گیرم، هیچ کدام جواب نمی دهند. ظاهرا بهترین راهکار مسئولان برای فرار از مشکلات عدم پاسخگویی است. مسئولان تصور می کنند هر کدام پاسخگو نباشند موفق تر هستند.

وی گفت: من به مسئولان می گویم شما به عنوان مقام مسئول اگر نمی توانی مشکل را حل کنی و تدبیری نداری و راهکاری برای برون رفت از مشکلات ندارید،  هیچ الزامی و فشاری برای ماندن شما نیست، جا را بدهید به افرادی که خلاق تر و خوش فکر تر هستند و می توانند مشکل را حل کنند.

از یکسال و نیم پیش مدام از مسئولان بازی می خوریم

پویافر اضافه کرد: ما فعالان صنف تجهیزات پزشکی از یکسال و نیم پیش مرتب داریم از سوی مسئولان بازی می خوریم. مسئولان مدام از این هفته به آن هفته وعده می دهند. از ابتدای امسال گفتند، خرداد ماه معوقات تسویه می شود، نشد. من به عنوان مسئول اتحادیه صدای صنف را به مسئولان رسانده ام اما جالب اینجاست که هیچ یک از مسئولان پاسخگو نیستند و من این سطح از عدم پاسخگویی را درک نمی کنم.

وی گفت: شبکه تولید تجهیزات پزشکی کشور به روزمرگی افتاده است، آسیب پذیرترین قشر جامعه کارگران شرکتهای تولید تجهیزات پزشکی هستند و اگر این افراد حقوقشان را سر ماه نگیرند؛ فردای آن روز گرسنه می مانند و وقتی پول تولید کننده، واردکننده و توزیع کننده را نمی دهند، چه توقعی دارند، مردم چه کار کنند.

رئیس اتحادیه صنف فروشندگان لوازم و تجهیزات پزشکی، آزمایشگاهی و دندانپزشکی افزود: تنها خواهش من از مسئولان این است که واقعا و صادقانه پای کار بیایند و یک گزارش واقعی به مردم و اصناف بدهند. تنهایی فکر نکنند، اگر واقعا مشکلی هست که ما نمی دانیم از خردجمعی کمک بگیرند، از تامین کنندگان و فعالان صنف در جلسات دعوت کنند.

پویافر گفت: خط قرمز جامعه تامین کنندگان تجهیزات پزشکی بیماران و مردم هستند، مرتبه دوم منافع صنف است اما با این رویه نابسامانی که مسئولان جلو می روند، شبکه تامین تجهیزات پزشکی دچار مخاطره می شود و آسیب جدی آن به مردم می رسد که پدران، مادران، خواهران و برادران ما هستند و ما در  قبال سلامت آنها مسئول هستیم.

منبع خبر: ساعت سلامت / دکتر ظفرقندی درباره وضعیت تجهیزات پزشکی اطلاعات غلط می‌دهد

گردآوری و انتشار اخبار در این تارنما با هوش مصنوعی و ابزار های الکترونیکی اتوماتیک صورت می پذیرد و تمامی حقوق گردآوری و تالیف خبر متعلق به ناشر اصلی آن که در لینک فوق به آن اشاره شده است می باشد. در صورت نیاز به ارسال جوابیه یا توضیح تکمیلی علیه یا له مطلب منتشر شده صرفا از طریق مرجع اصلی خبر اقدام نمایید.

نظرات کاربران

  •  چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد و متوجه نویسندگان و سایر کاربران باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاهی بی ارتباط با موضوع آموزش مطرح شود تایید نخواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

انتخاب سردبیر