بهداشت، درمان و آموزش پزشکی
۰

بروز سالانه ۷۰۰۰۰۰مورد ابتلا به شپش در کشور/راه‌های انتقال

بازدید 11

 شپش / دکتر محمد زینلی در گفت‌وگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم درباره شپش سر اظهار کرد: پدیکلوزیس یا شپش نوعی بیماری است که در اثر انتقال حشراتی کوچک، بدون بال و خونخوار به انسان منتقل می‌شود. این حشرات می‌توانند از طریق سر، تنه و عانه باعث آلودگی انسان شوند.

تخم شپش با چشم غیرمسلح دیده می‌شود

وی افزود: تخم شپش که رشک نامیده می‌شود به اندازه ته یک سوزن است و به موها و درز لباس‌ها می‌چسبد و با چشم غیرمسلح نیز قابل مشاهده است.

شپش در کدام قسمت سر دیده می‌شود؟

وی ادامه داد: شپش سر لابه لای موها، روی پوست سر، کف سر و پشت گوش دیده می‌شود. این شپش معمولاً محکم به پوست سر می‌چسبد و خونخواری و تخم گذاری می‌کند و در جاهایی که حجم مو بیشتر است این تخم‌گذاری بیشتری انجام می‌دهد.

هر شپش ۱۵۰ تخم می‌گذارد!

زینلی با بیان این که دمای ۲۲ تا ۳۶ درجه برای رشد رشک مناسب است، گفت: از زمان ایجاد تخم شپش در سر تقریباً یک هفته طول می‌کشد که تخم، تبدیل به شپش نوزاد شود و پس از دو هفته خونخواری، شپش نوزاد تبدیل به شپش بالغ می‌شود. شپش‌ها پس از بالغ شدن جفت‌گیری می‌کنند و باز هم شروع به تخم گذاری می‌کنند و به طور متوسط، تبدیل رشک به شپش بالغ در شرایط مساعد سه هفته طول می‌کشد. همچنین هر شپش در طول مدتی که زنده است ۱۰۰ تا ۱۵۰ تخم می‌گذارد.

بروز سالانه ۷۰۰ هزار مورد ابتلا به شپش در کشور

رئیس گروه مدیریت بیماری‌های منتقله از آب و غذای وزارت بهداشت با بیان این که سالانه ۶۰۰ تا ۷۰۰ هزار مورد ابتلا به شپش که به مراکز بهداشتی و درمانی مراجعه کرده‌اند از دانشگاه‌های علوم پزشکی گزارش می‌شود، تصریح کرد:‌ موارد ابتلا به شپش افزایشی بوده است و عمده علت بروز شپش مربوط به عدم رعایت اصول بهداشتی است.

روش‌های انتقال شپش سر

وی درباره روش‌های انتقال شپش سر بیان کرد:‌ انتقال شپش سر هم به شکل مستقیم و هم غیرمستقیم انجام می‌شود. در روش مستقیم فرد آلوده با افراد سالم ارتباط می‌یابد و شپش از طریق تماس نزدیک افراد منتقل می‌شود. در روش غیرمستقیم نیز انتقال از طریق تماس با اشیای مختلف از جمله وسایل شخصی، شانه، حوله، برس، کلاه رخ می‌دهد، شپش همچنین از طریق پوشیدن روسری، مقنعه و لباس‌های آلوده و استفاده از ملحفه و بالش آلوده نیز انتقال می‌یابد.

زینلی افزود: در مدارس که جمعیت کودکان زیاد است حتی صندلی‌های کلاس و وسایل نقلیه از قبیل سرویس مدارس، کمدهای لباس کودکان و رختکن‌ها می‌تواند آلوده به شپش شود.

شپش در دختران شایع‌تر از پسران

رئیس گروه مدیریت بیماری‌های منتقله از آب و غذای وزارت بهداشت با بیان اینکه شپش معمولاً در کودکان بیشتر از بالغین شیوع دارد، گفت: به دلیل حجم موی بیشتر دختران، شپش در دختران بیش از پسران شایع است.

انتهای پیام/

منبع خبر: خبرگزاری تسنیم / بروز سالانه ۷۰۰۰۰۰مورد ابتلا به “شپش” در کشور/راه‌های انتقال

گردآوری و انتشار اخبار در این تارنما با هوش مصنوعی و ابزار های الکترونیکی اتوماتیک صورت می پذیرد و تمامی حقوق گردآوری و تالیف خبر متعلق به ناشر اصلی آن که در لینک فوق به آن اشاره شده است می باشد. در صورت نیاز به ارسال جوابیه یا توضیح تکمیلی علیه یا له مطلب منتشر شده صرفا از طریق مرجع اصلی خبر اقدام نمایید.

نظرات کاربران

  •  چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد و متوجه نویسندگان و سایر کاربران باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاهی بی ارتباط با موضوع آموزش مطرح شود تایید نخواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *