بهداشت، درمان و آموزش پزشکی
۰

اگر فشار خون بالا دارید جز نمک به این خوراکی‌ها هم لب نزنید

بازدید 100

فاخره بهبهانی: اغلب پزشکان در مواجهه با بیماران مبتلا به پرفشاری خون، آن ها را از مصرف نمک سفره و غذاهای شور پرهیز می دهند در حالی که به گفته استادیار دانشکده طب مکمل و سنتی مشهد، برخلاف تصور عمومی، تنها خوراکی‌های شور نیستند که می‌توانند فشار خون را بالا ببرند و افرادی که مستعد افزایش فشار خون هستند، ممکن است با زیاده‌روی در مصرف شیرینی ها، بخصوص شیرینی های چسبناک، دچار پرفشاری خون شوند.

دکتر مجید انوشیروانی، متخصص طب سنتی ایران می گوید: شیرینی‌های چسبنده مانند ارده، شیره و خرما ممکن است به تدریج در افراد مستعد با مزاج گرم و تر، فشار خون را بالا ببرند. به گفته او پرفشاری خون ناشی از خوردن شیرینی ها می‌تواند به صورت سردرد همراه با احساس فشار و پُری در سر، سرخی چشم‌ها و صورت و شنیدن صدایی همهمه‌وار در گوش‌ها همراه با علایمی دیگر از جمله جهش و پُری نبض ظاهر شود. این عضو هیات علمی دانشگاه مشهد تصریح می کند، چنین افرادی ممکن است دچار غلظت خون نیز باشند که در این ‌صورت مصرف داروهای ضدفشار خون با اثر ادرارآور مانند تریامترن اچ و هیدروکلروتیازید و فورزماید، ممکن است وضع را بدتر کند.

به توصیه دکتر انوشیروانی، بهتر است افراد فربه پرخون با فشار بالا، از مصرف بیش ‌از حد شیرینی ها بویژه در فصل گرما پرهیز کنند و به سوی خوراکی‌هایی با مزۀ ترش ملایم طبیعی بروند. زرشک، آلو، آلبالوی خشک، برگۀ زردآلوی ترش و شیرین و لواشک‌های ترش طبیعی، نمونه‌های خوبی از این خوراکی‌ها هستند که هر کدام در جای خود مفید خواهند بود.

شیرینی‌ها هم فشار خون را بالا می‌برند؟/ توضیحات یک متخصص طب سنتی

بیماری‌زایی ماده موثره نمک

برخی افراد به نمک بسیار حساس هستند و حتی با مصرف شیر دام نمک خورده یا برخی آب های معدنی حاوی ملح سدیم، نوشابه هایی که مواد نگهدارنده آنها حاوی سدیم مخفی است یا سبزیجات حاوی سدیم همچون کرفس، سویا و ماهی های جنوب، فشار خون شان افزایش می یابد. این ها افرادی هستند که سابقه خانوادگی پرفشاری خون یا سن بیش از ۵۵ سال دارند که معمولا با منع مصرف نمک و محصولات حاوی سدیم مخفی به طور چشمگیری پرفشاری خون شان کنترل می شود.

هنگامی که نمک در بدن انباشته می شود مقداری از آن به داخل سلول های عضلات صاف دیواره عروق نفوذ کرده و با ایجاد واکنش هایی باعث افزایش فشار شریانی (سرخرگ ها) می شود. از نشانه های فشار خون بالا در اثر مصرف شوری ها می توان به سردرد پس سر و پشت سر، منگی سر، سرگیجه، فشار در مرکز قفسه سینه، تپش قلب، تنگی نفس و گرگرفتگی اشاره کرد که خطرناک ترین پیامد فشار خون بالا سکته مغزی و فلجی برخی اندام ها تا پایان عمر است و تنها راه پی بردن به مقدار فشار خون، اندازه گیری آن به وسیله دستگاه فشار سنج است. افراد بالغ باید حداقل دو بار در سال فشار خون خود را اندازه گیری کنند.

شیرینی‌ها هم فشار خون را بالا می‌برند؟/ توضیحات یک متخصص طب سنتی

تحقیقات نشان داده اغلب افراد دچار پرفشاری خون، دچار اضافه وزن بوده و چاق هستند و به ازای هر ۱۰ کیلوگرم افزایش وزن، تغییرات محسوسی در افزایش فشار خون آن ها دیده شده است. لازم است بدانید کاهش وزنی در حدود چهار و نیم کیلوگرم می تواند به کاهش فشار خون کمک کند. هر چه اندازه دور کمر بیشتر شود خطر افزایش فشار خون بیشتر می شود. مردان آسیایی با دور کمر بالای ۹۰ سانتی متر و زنان با دور کمر بالای ۸۰ سانتی متر مستعد ابتلا به فشار خون بالا هستند.

چاشنی‌های جایگزین نمک

سعی کنید به جای نمک از دیگر چاشنی ها استفاده کنید. مصرف زنجبیل، رازیانه، سیر، فلفل سیاه، ریحان و ترخون توصیه شده است. سرکه، آبلیمو و آبغوره نیز می تواند چاشنی خوبی برای مزه دار کردن غذاها و جایگزین خوب نمک باشند. اگر ذائقه شما به شوری عادت کرده و نمی توانید بلافصله نمک را کنار بگذارید می توانید نمک را به تدریج از برنامه غذایی تان حذف کنید. با این کار پرزهای چشایی زبان به مرور سازگاری پیدا کرده و شما متوجه تغییر زیادی نخواهید شد.

۴۷۲۳۲

منبع خبر: خبرآنلاین / اگر فشار خون بالا دارید جز نمک به این خوراکی‌ها هم لب نزنید

گردآوری و انتشار اخبار در این تارنما با هوش مصنوعی و ابزار های الکترونیکی اتوماتیک صورت می پذیرد و تمامی حقوق گردآوری و تالیف خبر متعلق به ناشر اصلی آن که در لینک فوق به آن اشاره شده است می باشد. در صورت نیاز به ارسال جوابیه یا توضیح تکمیلی علیه یا له مطلب منتشر شده صرفا از طریق مرجع اصلی خبر اقدام نمایید.

برچسب‌ها:

نظرات کاربران

  •  چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد و متوجه نویسندگان و سایر کاربران باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاهی بی ارتباط با موضوع آموزش مطرح شود تایید نخواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

انتخاب سردبیر