بهداشت، درمان و آموزش پزشکی
۰

بررسی عملکرد موسسه انستیتو پاستور ایران در دیوان محاسبات

بازدید 9

به گزارش ایسنا به نقل از اداره کل روابط عمومی و امور بین الملل دیوان محاسبات کشور، داود محمدی دادستان این نهاد نظارتی در این جلسه با بیان اینکه هدف از برپایی این جلسات، شنیدن دغدغه ها برای رفع مشکلات است، اظهار داشت: لازم است تا موسسه انستیتو پاستور در جذب سرمایه گذاری خارجی در راستای پیشبرد پروژه های درمانی و همچنین جلب مساعدت های خیرین، بیش از پیش تلاش کند.
دادستان دیوان محاسبات در ادامه تاکید کرد: موسسه انستیتو پاستور با سابقه ای طولانی در حوزه تولید واکسن و مقابله با بیماری ها، باید با نیازسنجی صحیح، به عنوان نقش آفرینی جدی در بازار سلامت و درمان کشور و منطقه شناخته شود و در رقابتی سالم با بخش خصوصی، در ارتقای بهداشت و سلامت در کشور بکوشد.
کیومرث داودی معاون فنی و حسابرسی امور عمومی و اجتماعی دیوان محاسبات نیز در این جلسه با بیان اینکه انستیتو پاستور ایران با دارا بودن سابقه ای ۱۰۴ ساله، جزو برترین موسسات در ارتقای سلامت، بهداشت و پیشگیری از بیماری ها شناخته می شود، گفت: بررسی های صورت گرفته از سوی دیوان محاسبات نشان می دهد که در موضوع تولید دو واکسن «روتا ویروس» و «پنوموکوک» علیرغم پیش بینی های لازم، عقب ماندگی چند ساله در زمانبندی تولید آنها دیده می شود.
معاون فنی و حسابرسی دیوان محاسبات در امور عمومی، در ادامه اظهار داشت: عقب ماندگی کشور در زمینه شناسایی بیماری های نوظهور، دستیابی به جدیدترین واکسن های روز دنیا و همچنین مشکلات عدیده در تولید و واردات واکسن های مورد نیاز، از جمله مواردی است که باید هرچه سریع تر برای رفع آن تدبیر کرد.
محسن برزوزاده معاون فنی و حسابرسی امور اقتصادی و زیربنایی دیوان محاسبات نیز در این جلسه، با اشاره به اینکه اجزای پنج گانه صورت های مالی، برای بررسی بهتر عملکرد موسسه انستیتو پاستور باید مورد توجه قرار گیرد، تاکید کرد: موضوع آموزش نیروهای متخصص و استفاده از دانش انباشته در حوزه بهداشت و سلامت از موارد مهمی است که باید درخصوص آن برنامه ریزی دقیقی صورت گیرد.
معاون فنی و حسابرسی دیوان محاسبات در امور اقتصادی، با طرح این سوال که آیا تاکنون نیازسنجی بهداشتی از جامعه ایرانی انجام گرفته است، خاطرنشان کرد: اگر بررسی درستی از امکان رقابت سنجی در عرصه بین المللی صورت نگیرد و از همکاری با شرکت های دانش بنیان و مراکز دانشگاهی غفلت شود، آنگاه جامعه باید هزینه های گزاف آن را بپردازد.
در ادامه این جلسه، رحیم سروری رئیس موسسه انستیتو پاستور ایران، با تشکر از دیوان محاسبات در برپایی این نشست، گفت: تولید ۵۰ واکسن و کنترل ۹ اپیدمی در کشور، از افتخارات انستیتو پاستور ایران به عنوان دهمین موسسه ذیل شبکه جهانی پاستور، محسوب می شود.
وی با بیان اینکه برای نخستین بار در تاریخ ایران، موسسه پاستور موفق به صادرات واکسن به سایر کشورها شده است، افزود: تولید سه واکسن «هاری انسانی»، «سالک» و «نیوکاسل دامی» در دستور کار محققان انستیتو پاستور ایران قرار دارد.
سروری در خاتمه، با اشاره به اینکه صرفاً باید در مواقع اضطرار به انتقال تکنولوژی از خارج کشور رضایت داد، بیان داشت: میانگین زمان تولید واکسن در دنیا بین ۸ الی ۱۰ سال برآورد می شود و این درحالیست که میانگین عُمر مدیریت روسای انستیتو پاستور ایران پس از پیروزی انقلاب اسلامی، کمتر از ۳ سال بوده است؛ با این وجود آیا می توان برای تولید واکسن برنامه ریزی بلند مدت داشت؟
مواردی همچون عدم مصرف سود ناشی از رسوب اعتبارات تولید واکسن های پنوموکوک و روتاویروس، عدم رعایت بند «ح» از تبصره ۱۹ قانون بودجه ۱۴۰۲ درخصوص انتقال کلیه حساب ها به بانک مرکزی و پرداخت تسهیلات به کارکنان سازمانی و خارج از سازمان، از جمله موضوعات احصا شده از سوی دیوان محاسبات درباره عملکرد موسسه انستیتو پاستور ایران بوده که در این جلسه درخصوص آن بحث و بررسی صورت گرفت.
انتهای پیام

منبع خبر: ایسنا / بررسی عملکرد موسسه انستیتو پاستور ایران در دیوان محاسبات

گردآوری و انتشار اخبار در این تارنما با هوش مصنوعی و ابزار های الکترونیکی اتوماتیک صورت می پذیرد و تمامی حقوق گردآوری و تالیف خبر متعلق به ناشر اصلی آن که در لینک فوق به آن اشاره شده است می باشد. در صورت نیاز به ارسال جوابیه یا توضیح تکمیلی علیه یا له مطلب منتشر شده صرفا از طریق مرجع اصلی خبر اقدام نمایید.

نظرات کاربران

  •  چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد و متوجه نویسندگان و سایر کاربران باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاهی بی ارتباط با موضوع آموزش مطرح شود تایید نخواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *