وی ادامه داد: این واکسن به بیش از ۱۴ هزار نفر در مرحله کارآزمایی تزریق شد و نتایج بسیار خوبی از لحاظ کارایی داشت، اما متاسفانه در بازار داخل کشور نتوانستیم واکسن رازی کو پارس را جا بیندازیم.
مدیر بازرگانی موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی گفت: خط تولید این واکسن در موسسه رازی راه اندازی شد و آماده تولید و توزیع است و در اوج دوران کرونا، بخشی از این واکسن تولید و عرضه شد، اما همکاری لازم در خرید واکسن رازی کو پارس اتفاق نیفتاد.
قربانی اظهار کرد: اقبال جامعه بیشتر به سمت واکسنهای وارداتی بود تا واکسنهای داخلی؛ با اینکه واکسن رازی کو پارس مراحل بسیار پیچیده کنترل کیفی را طی کرده بود و نتایج قابل قبولی داشت.
وی افزود: به هر حال موسسه رازی آمادگی دارد که در تولید واکسنهای نو ترکیب وارد شود؛ زیرا با توجه به تکنولوژی و متخصصان موجود، این ظرفیت وجود دارد. به طور مثال موسسه میتواند در زمینه واکسن آنفلوآنزا وارد شود.
مدیر بازرگانی موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی بیان کرد: در شرایط بحرانی فقط به ارگانهایی میتوان اعتماد کرد که از نظر قابل اطمینان بودن، مرجع محسوب شوند. هرچند شرکتهای خصوصی نیز قابل اطمینان هستند، اما در شرایط بحرانی نمیتوان به هر شرکتی اطمینان کرد. موسسه رازی سابقه تولید واکسنهای فلج اطفال را دارد و به ریشه کنی فلج اطفال در کشور کمک کردیم و در حال حاضر نیز این واکسن در حال استفاده است.
پایان پیام/
منبع خبر: ایران پزشک / بخشی از واکسنهای کرونا موسسه رازی امحا شد
گردآوری و انتشار اخبار در این تارنما با هوش مصنوعی و ابزار های الکترونیکی اتوماتیک صورت می پذیرد و تمامی حقوق گردآوری و تالیف خبر متعلق به ناشر اصلی آن که در لینک فوق به آن اشاره شده است می باشد. در صورت نیاز به ارسال جوابیه یا توضیح تکمیلی علیه یا له مطلب منتشر شده صرفا از طریق مرجع اصلی خبر اقدام نمایید.
نظرات کاربران