/ فریدون مهبودی در کلاب هاوس دوشنبه های دارویی گفت: برای بهبود صادرات دارویی ایران و استفاده بهینه از ظرفیتهای این صنعت، نیازمند ایجاد ساختارها و پیشنیازهایی هستیم که بتواند موانع فعلی را از میان بردارد. اصلیترین چالش در این زمینه، رابطه مالی و بانکی است که بدون داشتن حساب بانکی در کشورهای مقصد، امکان صادرات وجود ندارد. همچنین مسئله قیمتگذاری بهعنوان یک عامل مهم باید مورد توجه قرار گیرد، تا زمانی که قیمت داروها واقعی نشوند، چالشهای بسیاری را ایجاد میکند.
پدر صنعت بایو ایران در ادامه با تاکید بر داشتن پتانسیل بالا در نظام دارویی گفت: پتانسیل صادرات دارویی ایران قابلتوجه است و در مقایسه با کشورهایی مانند مصر که صادرات دارویی بالایی دارد، باتوجه به توانمندیهای موجود در دانشکدههای داروسازی و شرکتهای دارویی، ایران میتواند به رقیب قدرتمندی در این بازار تبدیل شود. با رفع الزام ریجستریشن (ثبت دارو) برای صادرات، کشورهایی مانند مصر و اردن نیز توان رقابت با ایران را نخواهند داشت.
مهبودی در ادامه گفت: امروزه دیپلماسی اقتصادی، بر مسیر اقتصادی کشور تأثیرگذار است و هرگونه تغییر در سیاستهای خارجی میتواند سرعت پیشرفت اقتصادی را دست خوش تغییرات کند. اقداماتی مانند عضویت در پیکس قدمهای موثری در حل بخشی از مشکلات بوده، اما همچنان مسائل سیاسی مانع از دسترسی کامل به بازارهای خارجی شده است. به همین دلیل، ضروری است کمیتهای در سازمان توسعه تجارت ایجاد شود تا پیشنیازهای صادرات را تعیین کند و مسئولین سیاسی نیز چالشهای موجود را برطرف نمایند.
توجه به این نکته ضروری است که وظیفه سازمان غذا و دارو باید نظارت بر کیفیت تولیدات دارویی و تنظیم قوانین رگولاتوری مرتبط با صادرات باشد، نه مدیریت مستقیم صادرات.
در گذشته، ایران صادرات خوبی در حوزه دارو داشت، اما بهدلیل عدم حفظ کیفیت، کشورهایی مانند ترکیه جای ایران را در بازارهای بینالمللی گرفتند.
سازمان غذا و دارو نباید مسئولیت مستقیم صادرات دارو را بهعهده بگیرد، بلکه باید بر کیفیت تولیدات نظارت کند و مشکلات رگولاتوری را برطرف سازد. سازمان توسعه تجارت وظیفه دارد پیشنیازهای صادرات را بررسی و فراهم کند.
مهبودی از قیمت گذاری به عنوان مشکل اساسی صنعت دارو یاد کرد که باعث چالش های زیادی می شود، ازجمله اینکه قیمتگذاری مانع از تولید میشود؛ زیرا هر تولیدی نیاز به توجیح اقتصادی دارد. ضمن اینکه روند قیمتگذاری زمانبر و هزینه زا است و میتواند سرعت تولید را کاهش دهد.
وی تصریح کرد: وظیفه قیمتگذاری نباید بر عهده سازمان غذا و دارو باشد؛ سازمان غذا و دارو باید بر کیفیت داروهای تولیدی نظارت کند.
در ادامه مهبودی گفت: متأسفانه نگاهی منفی به تولیدکنندگان دارو در بدنه دولت وجود دارد و آنها را بهعنوان افراد سودجو مینگرند، درحالیکه اینگونه نیست.
وی در خصوص حذف قیمتگذاری دارو گفت: در شرایطی که کشور با محدودیت منابع و تحریمها مواجه است، قطعا وجود نظام قیمتگذاری ضروری است، اما جای این قیمتگذاری در سازمان غذا و دارو نیست.
منبع خبر: دوشنبه های دارویی / پیشنهادات فریدونمهبودی برای توسعه صادرات دارو
گردآوری و انتشار اخبار در این تارنما با هوش مصنوعی و ابزار های الکترونیکی اتوماتیک صورت می پذیرد و تمامی حقوق گردآوری و تالیف خبر متعلق به ناشر اصلی آن که در لینک فوق به آن اشاره شده است می باشد. در صورت نیاز به ارسال جوابیه یا توضیح تکمیلی علیه یا له مطلب منتشر شده صرفا از طریق مرجع اصلی خبر اقدام نمایید.
نظرات کاربران