وی ادامه داد: همچنین بحث آزمون دستیاری و مشکلات آنها نیز وجود دارد و متاسفانه هنوز در برگزاری یک آزمون سالم و با فرایند شفاف موفق نیستیم و در این دوره اخیر هم با وجود درخواستهای زیاد از وزارت بهداشت، پاسخهای تشریحی سوالها مورد اعتراض جهت رفع شبهات برای جامعه علمی و شرکت کنندگان در آزمون منتشر نشد.
اقبال پزشکان برای ورود به تخصص و رزیدنتی کم شده است
رییس انجمن پزشکان عمومی بیان کرد: در سالهای گذشته، اقبال پزشکان عمومی برای ورود به حوزه تخصصی و رزیدنتی کمتر شده و وزارت بهداشت به جای حل مشکلات موجود دوره رزیدنتی، سیاستهای اجباری در پیش گرفت که با وجود هشدارهای فعالان صنفی مبنی بر غلط بودن آنها، این مسیر ادامه پیدا کرد و در حال حاضر شاهد دیدن نتایج آن هستیم. مشاهده کردیم که پذیرش مستقیم دستیار از دوره اینترنی که امیدوار بودند ورود به دوره رزیدنتی بیشتر شود، نیز فایدهای نداشت و در واقع منجر به حل مساله کاهش ورود به دوره رزیدنتی نشد.
ماجرای اخذ تعهد از رزیدنتها
وی اظهار کرد: بحث اخذ تعهدات نیز برای این بود که رزیدنتها در طول دوره انصراف ندهند، اما تعهدات و وثیقههای سنگین باعث شد افراد به این فکر کنند که آیا ارزش دارد برای ورود به این مسیر با این وثیقه سنگین ریسک کنیم؟ امکان دارد شخص در طول دوره به هر دلیلی از انتخاب خود پشیمان شود و وقتی که فکر کند این انصراف چقدر هزینه خواهد داشت، خیلی سخت به آن مسیر قدم میگذارد و همین مساله باعث شد خیلی از پزشکان از ابتدا و زمان ورود به دوره دستیاری منصرف شوند. چه بسا اگر تعهدات مانند سالهای دور بود، شاید بسیاری از افراد با اطمینان و آرامش خاطر وارد دوره رزیدنتی میشدند و آمار ورودیها بیشتر میشد.
از نظر فعالان صنفی استفاده شود
ولی پور گفت: باید از افراد دغدغه مند و فعال صنفی در حوزه سلامت استفاده کنیم و از نظرهای این افراد استفاده شود، زیرا نظر این افراد از کف جامعه حاصل میشود و در ارتباط مستقیم با مشکلات است. بر اساس شعارها و وعدههایی که رییس جمهوری دادند، باید با صاحبان فرآیندها مشورت شود. انجمن پزشکان عمومی نیز پیرو این سیاست دولت چهاردهم، طی نامههایی خواستار تشکیل جلسههای ماهانه با مسئولان حوزههای مختلف وزارت بهداشت شده است.
مشکل تعرفهها و سهمیهها
رییس انجمن پزشکان عمومی اظهار کرد: بزرگترین مشکل حوزه سلامت، بحث تعرفههاست که افرادی خارج از این حوزه وارد بحث تعرفهها شدند و تعرفه گذاری از سازمان نظام پزشکی گرفته شد و تبعات آن را همه مشاهده میکنیم که در نهایت به ضرر سلامت مردم و درمانهای القایی شده است. همچنین در بحث افزایش ظرفیتهای پذیرش دانشجو نیز افرادی طرح را پیش بردند که خارج از حوزه سلامت بودند و در نتیجه ظرفیتهای پذیرش پزشکی بدون توجه به زیرساخت ها آنقدر زیاد شد که باعث افت شدید کیفیت آموزش پزشکی شده و موضوع دیگر بحث افزایش سهمیههای گوناگون است؛ به طوری که افراد با سهمیههای مختلف وارد رشته پزشکی شدند که رتبههای ۱۰۰ هزار و ۷۰ هزار داشتند. در بهترین دانشگاه کشور نیز حدود ۷۵ درصد دانشجویان با سهمیه وارد شدهاند.
وی ادامه داد: این موارد ضربههای سهمگینی بر پیکر نظام سلامت وارد کرد که تا سالها ضرر آن جبران نخواهد شد. امیدواریم که در وزارت بهداشت دولت جدید، برنامهها و تفکر مدیریتی تازهای وارد شود و از افراد با تجربه و جوان در کنار هم در حوزههای مدیریتی استفاده شود.
آیا هیچ پزشکان جوانی برای حضور در پستهای مدیریتی توانمند نیست؟
رییس انجمن پزشکان عمومی به ایران پزشک گفت: حدود ۱۰۰ هزار پزشک جوان در کشور داریم، این سوال پیش میآید که آیا هیچ فرد توانمندی در این قشر وجود ندارد که برای حل مشکلات نظام سلامت بتوان از نیروی جوانی، انگیزه و خلاقیت آنها استفاده کرد؟
وی ادامه داد: همه باید به دستیابی راه حلهای درست با استفاده از همه نیروهای توانمند برای حل مشکلات موجود فکر کنیم و در انجمن پزشکان عمومی تلاش میکنیم این ارتباط را ایجاد کنیم، اما تاکنون استقبال لازم را از سمت مسئولان جدید هم ندیدیم.
ولی پور بیان کرد: اگر درباره جوان گرایی و جلوگیری از مهاجرت صحبت میکنیم، باید راه حل نیز ارائه شود. ضعف همین شکافها است که امیدواریم با کمک فعالان رسانهای و افراد فعال صنفی، جلسات ماهانه به همین شکل برگزار شود تا مشکلات موجود و راهکارها را دسته بندی کرده و به وزارت بهداشت منتقل کنیم.
منبع خبر: ایران پزشک / شکاف میان فعالان صنفی سلامت و وزارت بهداشت ترمیم شود
گردآوری و انتشار اخبار در این تارنما با هوش مصنوعی و ابزار های الکترونیکی اتوماتیک صورت می پذیرد و تمامی حقوق گردآوری و تالیف خبر متعلق به ناشر اصلی آن که در لینک فوق به آن اشاره شده است می باشد. در صورت نیاز به ارسال جوابیه یا توضیح تکمیلی علیه یا له مطلب منتشر شده صرفا از طریق مرجع اصلی خبر اقدام نمایید.
نظرات کاربران