مجوز فروش آنلاین داروخانه ها / سیدمحمد ناصری، دبیرسندیکای تولیدکنندگان مکمل های رژیمی غذایی در کلاب هووس دوشنبه های دارویی در رابطه با دو مکاتبه مهم در حوزه مکمل های رژیمی غذایی توضیحاتی ارائه کرد.
ناصری در بخش نخست صحبت های خود در خصوص نامه اخیر در رابطه با ضرب الاجل برای برخورد با عرضه کنندگان مکمل های قاچاق وتقلبی گفت:
وضعیت بازار مکمل های ورزشی متاسفانه گرفتار کالای قاچاق و تقلبی است و این موضوع چالشهای زیادی را برای حوزه بهداشت و سلامت و همچنین برای صنعت ایجاد کرده است. به همین دلیل با وزارت صنعت، وزارت بهداشت، ستاد مبارزه با قاچاق مکاتبات فراوانی انجام داده ایم.
نکته حائز اهمیت در این بین این است که عرضه کنندگانی که مجوز دارند مانند داروخانه ها توسط مراجع ذی صلاح کنترل و نظارت می شوند اما در مورد بخش های بدون مجوز ،کنترلی صورت نمی گیرد و این واقعا عجیب است که چرا این بخش، بدون کنترل به حال خود رها شده است. در بحث عرضه محصولات قاچاق باید برخوردهای لازم خصوصا با مراکز عرضه غیرمجاز صورت گیرد.
خوشبختانه آقای دکتر رستمی مدیر کل اداره، موضوع باشگاه ها را هم مد نظر قرار داده است اما واقعیت این است وقتی تقاضای برخورد با محصولات قاچاق را داریم دستورالعمل های خروجی نهادهای نظارتی، بیشتر بر حوزه های دارای مجوز مانند شرکتهای مجاز و داروخانه ها می پردازند و برای عرضه کنندگان غیرمجاز هیچ فکری نمیشود و آنها به راحتی مشغول تخلف خود هستند.
حرکت جدی برای مقابله با محصولات قاچاق و تقبلی آغاز شده است. از دید ما در حوزه صنعت مکمل این محصولات غیرمجاز و تقلبی با توجه به قیمت محصول و مدل عرضه شان در بازار ، عرصه را برای ارائه محصولات با اصالت توسط شرکتها مجاز و به تبع آن برای داروخانه ها تنگ کرده و فعالیت های رسمی و قانونی را دچار چالش و مشکلات فراوانی کرده است.
اولین اقدام را آقای دکتر رستمی در این راستا انجام داده اند، امیدواریم وزارت ورزش ، وزارت صمت، ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز، سازمان حمایت، نیروی انتظامی و…. نیز به موضوع جدی تر ورود کنند.
۲. ناصری در خصوص نامه سندیکا در رابطه با ضرورت تسهیل در فروش آنلاین مکمل توسط داروخانه ها و حذف الزام داروخانه ها به دریافت مجوز ثانویه برای فروش آنلاین اظهار داشت:
یکی از وظایفی که در سندیکا دنبال می کنیم گسترش منطقی بازار و بهبود و ارتقا فرهنگ مصرف کالاهای مربوط به صنف خودمان یعنی فراورده های مکمل و خصوصا مکمل های ورزشی است. از نظر ما باید کسب و کار عرضه کنندگان قانونی مکمل ها (یعنی داروخانه) را تسهیل کنیم.
امروزه کافی است در اینترنت مکملی را با برند خارجی جستجو کنید. سایت ها و پیج های زیادی بالا می آید که قانونا اجازه عرضه هیچ مکملی را ندارند و مربوط به هیچ داروخانه ای نمی باشد ولی مشغول فروش این مکمل ها که تماما قاچاق و به احتمال بسیار زیاد تقلبی نیز میباشد، هستند. اما در سوی مقابل، همکاران داروسازی که در داروخانه ها مشغول هستند برای عرضه مکمل های مجاز به صورت اینترنتی با مشکلات فراوانی دست و پنجه نرم می کنند.
ضابطه ای در سازمان غذا و دارو برای شش یا هفت سال پیش وجود دارد که ممکن است در آن مقطع ضابطه مناسبی بوده ولی امروز با توجه به شرایطی که در آن زندگیمی کنیم و توسعه بسیار زیاد کسب و کارها در اینترنت، این ضابطه دست و پاگیر همکاران حوزه داروخانه برای عرضه مکمل هایشان به صورت اینترنتی است.
از دید توسعه صنعت و ارتقای فرهنگ مصرف مکمل ها و با این شرح و بسط که سندیکا قائل به این است که عرضه مکمل ها در داروخانه باقی بماند، ضرورتاً کسب و کار اینترنتی داروخانه ها برای عرضه مکملها باید تسهیل شود و به این دلیل با اداره کل مکمل ها مکاتبه کردیم که در ادامه قرار شد موضوع را در اداره کل داروی سازمان غذاودارو ارجاع و پیگیری کنیم.
ضمنا طبق مشورت و صحبتی که با آقای دکتر کلانتری رییس انجمن داروسازان ایران داشتیم، ایشان هم بر ضرورت تسهیل فعالیت های اینترنتی داروخانه ها تاکید داشتند و با توجه به اعتبار بسیار بالای پروانه داروخانه معتقد بودند این همه سختگیری در موضوع مجوز فروش آنلاین داروخانه ها در شرایط فعلی بی معنی است و قرار شد انجمن داروسازان هم این همصدایی را با سندیکا داشته باشند و پیگیری موضوع را مستقلا هم انجام دهند.
منبع خبر: دوشنبه های دارویی / مقررات زدایی از مجوز فروش آنلاین داروخانه ها
گردآوری و انتشار اخبار در این تارنما با هوش مصنوعی و ابزار های الکترونیکی اتوماتیک صورت می پذیرد و تمامی حقوق گردآوری و تالیف خبر متعلق به ناشر اصلی آن که در لینک فوق به آن اشاره شده است می باشد. در صورت نیاز به ارسال جوابیه یا توضیح تکمیلی علیه یا له مطلب منتشر شده صرفا از طریق مرجع اصلی خبر اقدام نمایید.
نظرات کاربران