بهداشت، درمان و آموزش پزشکی
۰

داروهای خوراکی دیابت محروم از پوشش بیمه

تصویر پیدا نشد !
بازدید 27

داروهای خوراکی دیابت / به گزارش دوشنبه های دارویی جواب آزمایش‌هایش را به متخصص غدد نشان می‌دهد و پزشک باتوجه‌به میزان قند خون او، برایش قرص‌های ترکیبی دیابت تجویز می‌کند. بیمار دیابتی بعد از مراجعه به داروخانه متوجه می‌شود که برخی از داروهای جدید کنترل دیابت که پزشک برای او تجویز کرده، هنوز تحت پوشش بیمه قرار نگرفته است.وقتی در مراجعه بعدی به پزشک، پیگیر موضوع می‌شود که چرا داروهایش بیمه نیست، تازه در جریان خطایی که در شورای‌عالی بیمه رخ‌داده قرار می‌گیرد؛ زیرا تحت پوشش قرارگرفتن این داروها، منوط به گذراندن دوره آموزشی شده اما هنوز با وجود گذشت چندسال از این مصوبه، سازوکاری برای برگزاری این دوره‌های آموزشی ترتیب داده نشده است.

در این راستا بیمار دیابتی، از دریافت داروهای موردنیاز به‌صورت بیمه محروم می‌شود. به گفته مدیرعامل انجمن دیابت ایران، در حال حاضر نزدیک به ۷ میلیون ایرانی به بیماری دیابت مبتلا هستند، در حالی که بسیاری از این افراد هیچ‌گونه اطلاعات کاملی از بیماری دیابت، داروها و روش‌های مقابله با این بیماری، روش‌های پیشگیری از عوارض ثانویه و… ندارند.وی معتقد است که ۹۰ درصد از درمان بیماری دیابت توسط شخص بیمار و به‌صورت خودمراقبتی انجام می‌شود.

به‌راستی چگونه می‌توان بیماری دیابت را کنترل کرد؟ آموزش چه جایگاهی در کنترل بیماری دیابت دارد؟ بیمه‌ها از بیماران دیابتی چه حمایتی می‌کنند؟ در این میان با وجود مصوبه شورای‌عالی بیمه، چرا تا کنون برای آموزش بیماران دیابتی، ساختار عملیاتی و مناسبی ترتیب داده نشده است؟ چرا حمایت بیمه‌ای از هزینه‌هایی که داروهای خوراکی جدید به بیماران تحمیل می‌کند، عملیاتی نمی‌شود؟ آیا معاونت درمان یا معاونت بهداشت وزارت بهداشت، باید پیگیر اجرایی‌شدن بسته آموزش بیماران دیابتی‌ها و هموارشدن مسیر بیمه‌ها برای برقرارشدن پوشش بیمه‌ای باشند؟ چرا باوجوداینکه می‌توان در بودجه درمان و بودجه سلامت خانواده‌ها صرفه‌جویی کرد، متخصصین اقتصاد دارو و همچنین متخصصین اقتصاد سلامت، پیگیر تحقق این دو امر مهم نیستند؟در این گزارش، میزان تأثیرگذاری آموزش در کنترل بیماری دیابت و همچنین نقش بیمه‌ها در توسعه آموزش و تأثیر آن در کاهش هزینه‌های نظام سلامت را بررسی خواهیم کرد.

۹۰ درصد از درمان بیماری دیابت با آموزش انجام می‌شود

امیر کامران نیکوسخن رئیس انجمن دیابت ایران  در خصوص اهمیت آموزش در پیشگیری و کنترل بیماری دیابت می‌گوید: اساس درمان دیابت بر پایه آموزش است. بیمار دیابتی نیاز به خودمراقبتی دارد.تقریباً ۹۰ درصد از درمان بیماری دیابت با آموزش انجام می‌شود و دست خود بیمار دیابتی است؛ فقط ۱۰ درصد از درمان توسط تیم درمان انجام می‌شود. در همه جای دنیا آموزش‌های بیماران دیابتی وجود دارد و هزینه‌های این آموزش‌ را شرکت‌های بیمه‌گر تقبل می‌کنند؛ اما تاکنون چنین چیزی در ایران وجود نداشته است.

وی در ادامه می‌گوید: در سال ۱۴۰۰ انجمن دیابت ایران همراه با انجمن گابریک در جلسه‌ای که با شورای‌عالی بیمه داشتند، طرح آموزش‌های دیابت را مصوب کردند.براساس این طرح، باید در بسته‌های خدماتِ درمانی که برای یک فرد دیابتی در نظر گرفته می‌شود، آموزش هم گنجانده شود و هزینه‌های آموزش هم از طریق بیمه‌گر پرداخت شود.

رئیس انجمن دیابت ایران در خصوص اجرای این مصوبه می‌گوید: در سال ۱۴۰۰ این طرح مصوب شده اما تا به امروز اجرایی نشده است. فقط یک مدت کوتاهی بیمه ارتش این شرط را برای افراد طرف قرارداد خود گذاشت، آن هم فقط شامل بیمارانی می‌شد که از انسولین‌های قلمی استفاده می‌کردند؛ زیرا در آن زمان به‌تازگی انسولین‌های قلمی بیمه شده بود و بیماران انسولینی حتماً باید در این جلسات آموزشی شرکت کرده و کارت انجمن دیابت را دریافت می‌کردند تا بتوانند در قبال آن انسولین‌های قلمی را به‌صورت بیمه دریافت کنند.

باید شرایط آموزش بیماران مهیا باشد

نیکوسخن در خصوص تأثیر آموزش در کنترل بیماری دیابت می‌گوید: ما به دنبال این هستیم که شرکت‌های بیمه‌گر، هزینه آموزش‌های بیماران دیابتی را بپردازند؛ همچنین شرط دریافت داروهای جدید دیابت منوط بر این باشد که بیمار دیابتی آموزش‌های لازم را دیده باشد. اما متأسفانه مسیری که باید طی می‌شد تا بیمار دیابتی از هزینه‌های مربوطه رهایی یابد، به‌درستی پیش نرفت.متأسفانه باید اذعان کنیم که بعد از گذشت چند سال از این مصوبه، نه بسته آموزش بیماران دیابتی تحت پوشش بیمه‌ها قرار گرفته و نه حمایت بیمه‌ای از داروهای خوراکی جدید، عملیاتی شده است.

وی در خصوص دوره‌های آموزشی دیابت توضیح می‌دهد: باید فضا و امکانات لازم برای آموزش بیماران دیابتی مهیا باشد. در حال حاضر در کشور ما برنامه آموزشی برای اجرای این طرح هنوز وجود ندارد. دوره‌های آموزشی باید بر اساس آن پروتکل‌هایی که انجمن دیابت ایران و انجمن گابریک به‌عنوان شعبه‌هایی از فدراسیون بین‌المللی دیابت اشتغال دارند، باشد. همچنین باید مراکزی که قرار است به بیماران آموزش بدهند مشخص شود. باید این آموزش‌ها پایش شود تا ببینیم در کنترل دیابت افراد چه تأثیری داشته است؟ البته باید صلاحیت افراد آموزش‌دهنده هم مشخص شده باشد و هر فردی اجازه آموزش‌دادن ندارد.

هر فرد دیابتی باید ۱۰ ساعت آموزش ببیند

مدیرعامل انجمن دیابت ایران در پاسخ به این پرسش که در آموزش‌های دیابت به چه نکاتی باید اشاره شود؟، توضیح می‌دهد: برای این آموزش یک سری پروتکل‌های بین‌المللی وجود دارد. هر فرد دیابتی باید ۱۰ ساعت آموزش ببیند و این آموزش‌ها همه مسائل را در برمی‌گیرد.از فیزیوپاتولوژی دیابت که توضیح می‌دهد دیابت چگونه ایجاد می‌شود تا داروهای متفاوت دیابت، آشنایی با عوارض ابتلا به دیابت و پیشگیری از ابتلا به عوارض آن و… باید آموزش داده شود.همچنین یک فرد دیابتی باید بداند زمانی که در شرایط متفاوت قرار می‌گیرد «مهمانی، مسافرت، ورزش و…» باید چه اقداماتی برای کنترل دیابت خود انجام دهد؛ زیرا ممکن است لازم باشد که افراد در زمان‌های مختلف تصمیمات گوناگونی برای بیماری خود بگیرند.

۷ میلیون ایرانی مبتلا به بیماری دیابت!

وی در پاسخ به این پرسش که اجرایی‌کردن طرح بیمه آموزشی دیابت چه تأثیری در کاهش هزینه‌های نظام سلامت دارد؟، می‌گوید: به‌غیراز پیشگیری‌های اولیه دیابت، یک سری پیشگیری‌های ثانویه نیز وجود دارد. یعنی اگر فردی مبتلا به دیابت شد، با کنترل مناسب قند خون، چربی‌خون، فشارخون و… می‌تواند تا حد زیادی از عوارض دیابت جلوگیری کند.این اتفاق مستلزم این است که در کنار آموزش، خودمراقبتی‌های دیگری در خصوص پیشگیری از عوارض ثانویه بیماری دیابت مانند پای دیابتی انجام شود.

نیکوسخن در خصوص آمار بیماران دیابتی در ایران می‌گوید: پیش بینی می‌شود که در حال حاضر نزدیک به ۷ میلیون ایرانی مبتلا به بیماری دیابت هستند. وی در خصوص وضعیت داروهای مصرفی این بیمارانی و پوشش‌دهی بیمه‌های درمانی می‌گوید: در حال حاضر بیشتر افرادی که انسولین مصرف می‌کنند تحت پوشش سازمان‌های اصلی بیمه هستند. اما متأسفانه شرایطی که در آن نسخ الکترونیک پرداخت می‌شود، کمی نامناسب است. اگر بیمار دیابتی کنترل مطلوبی بر بیماری خود داشته باشد، هر ۴ ماه یک بار باید ویزیت ‌شود؛ اما زمانی که قرار است داروی بیمار دیابتی برای برخورداری از بیمه ثبت شود، بیمه فقط برای یک الی دو ماه از هزینه داروی مورد نیاز بیمار را پرداخت می‌کند؛ بنابراین بیمار مجبور است هر دو ماه به پزشک مراجعه کرده و دوباره نسخه بگیرد.گفتنی است براساس آمار در هر دقیقه در جهان دو نفر به دلیل دیابت قطع عضو می‌شوند. در صورتی که به راحتی می‌توان از این مسائل پیشگیری کرد.

بیماری دیابت گریبان‌گیر مردم و سازمان‌ها

توجه داشته باشید که مواردی پیش می‌آید که پزشکان، دارویی را تجویز ‌می‌کنند که خانواده بیمار در پرداخت هزینه‌های آن با مشکل مواجه است؛ بنابراین ممکن است از پزشک بخواهند آن دارو را تجویز نکند. این به معنای آن است که کنترل دیابت، محدود، دشوار و با اختلال روبرو شده است و عوارض بیماری دیر یا زود هم گریبان‌گیر بیمار و هم گریبان‌گیر سازمان‌های بیمه خواهد شد. بنابراین بهتر است سازمان‌های مربوطه اعم از وزارت بهداشت، بیمه‌ها و سایر دستگاه‌های مرتبط، دراین‌خصوص هرچه سریع‌تر اعتنای بیشتری به حل این مشکل داشته باشند./ لینک منبع خبر

مسابقه

برچسب ها

انسولین انسولین قلمی بیمه داروهای دیابت داروهای دیابت دیابت کمبود انسولین

منبع خبر: دوشنبه های دارویی / داروهای خوراکی دیابت محروم از پوشش بیمه

گردآوری و انتشار اخبار در این تارنما با هوش مصنوعی و ابزار های الکترونیکی اتوماتیک صورت می پذیرد و تمامی حقوق گردآوری و تالیف خبر متعلق به ناشر اصلی آن که در لینک فوق به آن اشاره شده است می باشد. در صورت نیاز به ارسال جوابیه یا توضیح تکمیلی علیه یا له مطلب منتشر شده صرفا از طریق مرجع اصلی خبر اقدام نمایید.

نظرات کاربران

  •  چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد و متوجه نویسندگان و سایر کاربران باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاهی بی ارتباط با موضوع آموزش مطرح شود تایید نخواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

انتخاب سردبیر