بهداشت، درمان و آموزش پزشکی
۰

پیشنهادهایی برای مقابله با کمبود انسولین/امیر هاشمی

تصویر پیدا نشد !
بازدید 14

با توجه به مشکلاتی که در تامین انسولین نوومیکس رخ داده بود تصمیم گرفتیم کلاب هووس دوشنبه های دارویی در تاریخ  ۱۹ شهریور را به موضوع بررسی ماجرای کمبود انسولین اختصاص دهیم از همه تامین کنندگان در ایران دعوت کردیم که در این کلاپ هاوس حضور داشته باشند. امیرهاشمی، مدیرعامل شرکت کوبل دارو در این کلاب هووس گفت:

به هرحال باید پذیرفت کمبود دارو همیشه قابل اجتناب نیست به خاطر اینکه صفر تا صد موضوع تامین دارو در اختیار سازمان غذا و دارو نیست و بر فرض اگر شرکت مربوطه به هر علت موجه یا غیر موجهی تولید/تامین نکند یا تاخیر کند به این راحتی مسیر جایگزین نمی‌توان پیدا کرد اما نقش دیگر تصمیم گرفتن‌ها و تصمیم نگرفتن‌ها هم در موضوع کمبود کم اهمیت نیست.

شایعات و مسائل زیادی در مورد دلایل کمبود نوومیکس مطرح است ولی معتقدم این بحث‌ها در حد گمانه زنی‌ است و تا زمانی که شرکت نوونوردیسک خودشان به صراحت اظهار نظر کنند، نمی‌شود دقیق پیرامون آن صحبت کرد.

در شرایط کمبود انسولین آسپارت میکس و راهکارهای جایگزینی آن، ابتدا باید رژیم درمانی بیماران توسط متخصصین بررسی شود و سپس از رژیم‌های درمانی که هم تراز و هم عرض آن هستند، انسولین مورد نظر برای بیمار جایگزین شود.

نکته بعدی این است که آیا بعد از کمبود یک نوع انسولین سیاست سازمان غذا و دارو درباره تامین و توزیع سایر انسولین‌ها که امکان جایگزینی دارند تغییر کرده است یا خیر؟ به هرحال پزشکان طی این مدت حتما بیمارانشان را بدون انسولین رها نکرده‌اند و برایشان سایر انسولین‌های مشابه را تجویز کرده اند، اما آیا اقدامی در جهت پاسخ به تقاضای بالاتر بیماران برای آن محصولات انجام شده است؟ به نظر نمی‌رسد. متاسفانه امروز شاهدیم در مورد سایر انسولین‌ها هم کمبود وجود دارد و فقط محدود به آسپارت میکس نیست. علت این است که بیماران روی انسولین‌های دیگر سوئیچ شده‌اند و میزان تامین یا ریلیز یا پلن توزیع به اندازه افزایش تقاضا بالا نرفته است.

در مورد پلن‌های توزیع معاونت‌ها واقعیت این است باید منصفانه قبول کنیم دانش توزیع دارو بین داروخانه‌ها نه در سازمان و نه در معاونت‌ها وجود ندارد و برای این موضوع باید فکر اساسی کرد. باید با فاصله زمانی کمتر، از ذینفعان مختلف راجع به سیاست‌هایمان بازخورد بگیریم و آنها را بازنگری کنیم.

در یک مقطع زمانی پلن توزیع خوب است، برای یک دارو پلن توزیع خوب است اما ممکن است در مورد دیگری نتیجه عکس بدهد. یک مشکل بزرگ ناشی از پلن‌های توزیع این است که به دلیل توزیع بد در داروخانه‌ها عملاً بیمار در پیدا کردن داروی خود با گرفتاری و مشقت مواجه است و این خودش به موج کمبودها دامن می زند چراکه گاها باید به چند داروخانه سر بزند تا یکی از اقلام نسخه اش را پیدا کند. در حالیکه گاها دارو به میزان کافی ریلیز شده و صرفا به دلیل پراکندگی بد در سطح داروخانه‌های شهر به این حس کمبود منجر شده است. در این رابطه باید صحبت تامین کنندگان و شرکتهای پخش که بیشترین تسلط را در بخش توزیع دارو دارند شنیده شود. تجربه نشان داده هرچقدر مداخلات دولت کمتر، زحمت بیماران هم کمتر و رضایت عمومی هم بیشتر است.

مسابقه

برچسب ها

امیر هاشمی انسولین چالش های داروخانه کمبود انسولین کوبل دارو

منبع خبر: دوشنبه های دارویی / پیشنهادهایی برای مقابله با کمبود انسولین/امیر هاشمی

گردآوری و انتشار اخبار در این تارنما با هوش مصنوعی و ابزار های الکترونیکی اتوماتیک صورت می پذیرد و تمامی حقوق گردآوری و تالیف خبر متعلق به ناشر اصلی آن که در لینک فوق به آن اشاره شده است می باشد. در صورت نیاز به ارسال جوابیه یا توضیح تکمیلی علیه یا له مطلب منتشر شده صرفا از طریق مرجع اصلی خبر اقدام نمایید.

برچسب‌ها:

نظرات کاربران

  •  چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد و متوجه نویسندگان و سایر کاربران باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاهی بی ارتباط با موضوع آموزش مطرح شود تایید نخواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

انتخاب سردبیر