وی ادامه داد: مصادیق تعارض منافع در نظام سلامت در سه سطح قابل مشاهده است؛ سطح اول، سیاست گذاری است. سطح دوم، مقررات گذاری است. سطح سوم، در لایه درمان است.
برزگر گفت: وقتی تمام اعضای کمیسیون بهداشت مجلس، پزشک باشند، سوال این است که بیشترین مصوبات از چه جنسی خواهد بود و آیا منافع سایر ذینفعان پاسخ داده میشود؟
این فعال حوزه سلامت بیان کرد: در حوزه تعرفه گذاری افرادی که دور میز مینشینند دو نقش دارند؛ یا خودشان درمانگر هستند یا باید از طرف مردم این تعرفهها را تصویب کنند. چه کسی مدافع مردم در این گروه است و چه کسی به اقتصاد کلان توجه میکند؟ ترکیب اعضا چطور منافع ذینفعان را مد نظر قرار میدهد؟ این موضوع میتواند از مصادیق تعارض منافع باشد که قابل بررسی است.
وی افزود: در زمینه تشخیص و درمان، پزشک میتواند تشخیص را در یک جلسه انجام داده یا میتواند او را به آزمایشها و تصویربرداریهای بیهوده ارجاع بدهد. پزشک در مقامی قرار میدهد که بین مسئولیت طبابت و هزینه بیشتر بر دوش بیمار است و در واقع هزینه بر دوش بیمار میافتد تا ریسک تشخیص کاهش پیدا کند. در نظامهای سلامت دنیا میتوان این موارد را کنترل کرد.
برزگر اظهار کرد: در نظام سلامت ما، فشردگی سه لایه سیاست گذاری و مقررات گذاری و لایه درمان، عوامل اصلی نادیده گرفتن تعارض منافع است و هر وقت بتوانیم این موضوع را بپذیریم، میتوانیم این نگرانی را رفع کنیم و بپذیریم که تعارض منافع قابل مدیریت است.
پایان پیام/
منبع خبر: ایران پزشک / تعارض منافع در نظام سلامت به رسمیت شناخته نمیشود
گردآوری و انتشار اخبار در این تارنما با هوش مصنوعی و ابزار های الکترونیکی اتوماتیک صورت می پذیرد و تمامی حقوق گردآوری و تالیف خبر متعلق به ناشر اصلی آن که در لینک فوق به آن اشاره شده است می باشد. در صورت نیاز به ارسال جوابیه یا توضیح تکمیلی علیه یا له مطلب منتشر شده صرفا از طریق مرجع اصلی خبر اقدام نمایید.
نظرات کاربران