بهداشت، درمان و آموزش پزشکی
۰

افزایش قدرت یادگیری و تمرکز با خوردن صبحانه سالم

بازدید 14

به گزارش گروه سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا؛ خوردن غلات مانند نان سنگک، شیر، پنیر، مغزها مانند گردو و بادام، تخم‌مرغ، میوه و آبمیوه‌های طبیعی در وعده صبحانه می‌تواند محرک خوبی برای فعالیت های مغزی باشد.

همچنین مصرف میان وعده‌های سالم مانند انواع مغزها نظیر پسته، بادام، فندق، گردو، بادام‌زمینی، کنجد، همچنین خشکبار و میوه‌های خشک، میوه و آبمیوه‌های تازه و طبیعی، شیر، نان و پنیر و گردو یا نان و کره بادام‌زمینی می‌تواند به کارایی بهتر و تمرکز دانش آموزان و دانشجویان کمک کند.

عوارض کمبود ریزمغذی‌ها

آهن: کمبود آهن می‌تواند منجر به کاهش حافظه، تمرکز و احساس خستگی در دانش آموزان و دانشجویان شود؛ منابع غذایی آهن شامل انواع گوشت‌ها (قرمز و سفید)، انواع حبوبات، انواع مغزها و خشکبار است.

کلسیم: کمبود کلسیم می‌تواند باعث اختلال عصبی شود؛ مواد غذایی حاوی کلسیم شامل انواع لبنیات کم‌چرب، انواع کلم‌ها و مغزهایی مانند بادام و کنجد است.

فسفر: عنصر مهم در تأمین انرژی سلول‌های مغزی است و کمبود آن می‌تواند متابولیسم مغز را تحت تأثیر قرار دهد؛ مواد غذایی حاوی فسفر شامل ماهی، تخم‌مرغ و مغزها است.

آنتی‌اکسیدان‌ها: این ریزمغذی‌ها به‌سلامت سلول‌های سیستم اعصاب و مغز کمک می‌کند؛ عدم خون‌رسانی صحیح به سلول‌های مغزی، موجب ضعف حافظه می‌شود؛ میوه‌ها و سبزی‌های تازه سرشار از آنتی‌اکسیدان است.

ویتامین C: یک آنتی‌اکسیدان قوی است که برای سلامت سلول‌های مغزی اهمیت دارد. این ویتامین برای تولید «سروتونین»، «دوپامین» و «نوراپی نفرین» که انتقال دهنده‌های عصبی هستند، نقش مهمی دارد. میوه‌ها و سبزی‌های تازه ازجمله لیموترش، پرتقال، توت‌فرنگی، کیوی، گوجه‌فرنگی و سبزی‌های سبز تیره مانند اسفناج و جعفری غنی از ویتامین C است.

ویتامین E: این ویتامین یک آنتی‌اکسیدان است که مغز را از آسیب حفظ می‌کند. این ویتامین در روغن‌های گیاهی یافت می‌شود.

ویتامین‌های گروه B: تیامین یا ویتامین B1 که در غلات سبوس‌دار، جوانه غلات، مغز دانه‌ها وجود دارد. تمام سلول‌های بدن ازجمله سلول‌های عصبی برای تولید انرژی نیازمند تیامین است. این ویتامین می‌تواند فعالیت فکری را بهبود ببخشد و حافظه را تقویت کند. نیاسین یا ویتامین B3 در انواع گوشت قرمز و سفید و جگر وجود دارد که برای فعالیت مغز ضروری است.

ویتامین B6 که در ساخت سروتونین و نوراپی نقش دارد، در بهبود روحیه و هیجان‌ها نقش دارد؛ «نوراپی نفرین» کمک می‌کند که مغز متمرکز و هشدار پذیر باشد؛ این ویتامین در انواع گوشت‌ها، مغز دانه‌ها و لبنیات وجود دارد.

ویتامین D: ویتامین D باعث ایجاد تعادل یون‌های فسفر و کلسیم می‌شود که تعادل این یون‌ها برای عملکرد سلول‌های عصبی بسیار اهمیت دارد؛ این ویتامین در غذاهای دریایی، لبنیات و زرده تخم‌مرغ وجود دارد؛ همچنین پوست ما در تماس با آفتاب این ویتامین را تولید می‌کند.

 

 

انتهای پیام/

منبع خبر: آنا / افزایش قدرت یادگیری و تمرکز با خوردن صبحانه سالم

گردآوری و انتشار اخبار در این تارنما با هوش مصنوعی و ابزار های الکترونیکی اتوماتیک صورت می پذیرد و تمامی حقوق گردآوری و تالیف خبر متعلق به ناشر اصلی آن که در لینک فوق به آن اشاره شده است می باشد. در صورت نیاز به ارسال جوابیه یا توضیح تکمیلی علیه یا له مطلب منتشر شده صرفا از طریق مرجع اصلی خبر اقدام نمایید.

برچسب‌ها:

نظرات کاربران

  •  چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد و متوجه نویسندگان و سایر کاربران باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاهی بی ارتباط با موضوع آموزش مطرح شود تایید نخواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

انتخاب سردبیر