بهداشت، درمان و آموزش پزشکی
۰

میزان اسیدهای چرب ترانس و لوریک در شیرینی دانمارکی و ناپلئونی بیشتر از حدمجاز تعیین شده در استاندارد ملی است

بازدید 14
به گزارش فانا، براساس اعلام دفتر تخصصی نظارت براجرای استاندارد صنایع غذایی و بهداشتی؛ نتایج حاصل از نمونه برداری ۱۸۶ شیرینی دانمارکی و ناپلئونی و  ارزیابی‌انطباق چربی آنها نشان داد؛ ۲۶ درصد نمونه‌ها از لحاظ میزان اسید چرب ترانس و ۵۰ درصد نمونه‌ها از لحاظ میزان اسید چرب لوریک در هر دو نوع شیرینی دانمارکی و ناپلئونی از حدود مجاز تعیین‌شده در استانداردهای ملی بالاتر بودند.

ماده ۱۷ قانون تقویت و توسعه و نظام استاندارد؛ این سازمان را موظف می‌داند نسبت به ارزیابی‌انطباق کالاهای ساخت داخل، وارداتی و نیز خدماتی که از لحاظ ایمنی، بهداشت و سلامت عمومی حائز اهمیت می‌باشند با همکاری نهادهای ارزیابی انطباق تأیید‌صلاحیت ‌شده اقدام و نتایج حاصل را جهت اطلاع عموم و مراجع ذی‌ربط اعلام کند.

از اینرو پس از نمونه‌برداری؛ چربی موجود در شیرینی‌های مذکور استخراج و آزمون تعیین پروفایل اسیدهای چرب روغن‌های استخراجی از این نمونه‌ها (مجموع اسیدهای چرب اشباع، اسیدهای چرب ترانس و اسیدچرب لوریک) درآزمایشگاه‌های تأیید‌صلاحیت‌شدۀ دارای گواهی ۱۷۰۲۵ بر روی نمونه‌ها انجام شد.

با در نظرگرفتن حدود مجاز مجموع اسید چرب اشباع، اسید چرب ترانس و اسید لوریک دراستانداردهای ملی مواد اولیه‌ای‌که به‌عنوان منبع اصلی چربی در این شیرینی‌ها استفاده می‌شوند، نتایج نشان داد که اگرچه در بیشتر نمونه‌های هر دو شیرینی مجموع اسیدهای چرب اشباع در محدوده‌ تعیین‌شده قرار داشتند، اما ۲۶ درصد نمونه‌ها از لحاظ میزان اسید چرب ترانس و ۵۰ درصد نمونه ها از لحاظ میزان اسید چرب لوریک در هر دو نوع شیرینی دانمارکی و ناپلئونی از حدود مجاز تعیین‌شده در استانداردهای ملی بالاتر بودند.

 لذا با‌توجه‌به اینکه دریافت اسیدچرب اشباع، ترانس و لوریک از فرآورده‌های قنادی به‌طور مخصوص شیرینی دانمارکی و ناپلئونی در سطح جامعه بالاست و خطرات دریافت اسید چرب ترانس و بیش از نیاز اسیدهای چرب اشباع بر سلامتی انسان اثبات شده‌است، به مصرف‌کنندگان این فرآورده‌ها توصیه می‌شود به‌منظور حفظ سلامت خود به میزان دریافت ترکیبات مضر، مانند اسیدهای چرب اشباع و ترانس، در برنامه غذایی و انتخاب مواد‌غذایی سالم‌تر توجه بیشتری داشته باشند.

منبع خبر: فانا – دارو و سلامت / میزان اسیدهای چرب ترانس و لوریک در شیرینی دانمارکی و ناپلئونی بیشتر از حدمجاز تعیین شده در استاندارد ملی است

گردآوری و انتشار اخبار در این تارنما با هوش مصنوعی و ابزار های الکترونیکی اتوماتیک صورت می پذیرد و تمامی حقوق گردآوری و تالیف خبر متعلق به ناشر اصلی آن که در لینک فوق به آن اشاره شده است می باشد. در صورت نیاز به ارسال جوابیه یا توضیح تکمیلی علیه یا له مطلب منتشر شده صرفا از طریق مرجع اصلی خبر اقدام نمایید.

برچسب‌ها:

نظرات کاربران

  •  چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد و متوجه نویسندگان و سایر کاربران باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاهی بی ارتباط با موضوع آموزش مطرح شود تایید نخواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

انتخاب سردبیر