ماده ۱۷ قانون تقویت و توسعه و نظام استاندارد؛ این سازمان را موظف میداند نسبت به ارزیابیانطباق کالاهای ساخت داخل، وارداتی و نیز خدماتی که از لحاظ ایمنی، بهداشت و سلامت عمومی حائز اهمیت میباشند با همکاری نهادهای ارزیابی انطباق تأییدصلاحیت شده اقدام و نتایج حاصل را جهت اطلاع عموم و مراجع ذیربط اعلام کند.
از اینرو پس از نمونهبرداری؛ چربی موجود در شیرینیهای مذکور استخراج و آزمون تعیین پروفایل اسیدهای چرب روغنهای استخراجی از این نمونهها (مجموع اسیدهای چرب اشباع، اسیدهای چرب ترانس و اسیدچرب لوریک) درآزمایشگاههای تأییدصلاحیتشدۀ دارای گواهی ۱۷۰۲۵ بر روی نمونهها انجام شد.
با در نظرگرفتن حدود مجاز مجموع اسید چرب اشباع، اسید چرب ترانس و اسید لوریک دراستانداردهای ملی مواد اولیهایکه بهعنوان منبع اصلی چربی در این شیرینیها استفاده میشوند، نتایج نشان داد که اگرچه در بیشتر نمونههای هر دو شیرینی مجموع اسیدهای چرب اشباع در محدوده تعیینشده قرار داشتند، اما ۲۶ درصد نمونهها از لحاظ میزان اسید چرب ترانس و ۵۰ درصد نمونه ها از لحاظ میزان اسید چرب لوریک در هر دو نوع شیرینی دانمارکی و ناپلئونی از حدود مجاز تعیینشده در استانداردهای ملی بالاتر بودند.
لذا باتوجهبه اینکه دریافت اسیدچرب اشباع، ترانس و لوریک از فرآوردههای قنادی بهطور مخصوص شیرینی دانمارکی و ناپلئونی در سطح جامعه بالاست و خطرات دریافت اسید چرب ترانس و بیش از نیاز اسیدهای چرب اشباع بر سلامتی انسان اثبات شدهاست، به مصرفکنندگان این فرآوردهها توصیه میشود بهمنظور حفظ سلامت خود به میزان دریافت ترکیبات مضر، مانند اسیدهای چرب اشباع و ترانس، در برنامه غذایی و انتخاب موادغذایی سالمتر توجه بیشتری داشته باشند.
گردآوری و انتشار اخبار در این تارنما با هوش مصنوعی و ابزار های الکترونیکی اتوماتیک صورت می پذیرد و تمامی حقوق گردآوری و تالیف خبر متعلق به ناشر اصلی آن که در لینک فوق به آن اشاره شده است می باشد. در صورت نیاز به ارسال جوابیه یا توضیح تکمیلی علیه یا له مطلب منتشر شده صرفا از طریق مرجع اصلی خبر اقدام نمایید.
نظرات کاربران