بیماری واگیردار / به گزارش خبرنگار ایلنا، پیرحسین کولیوند در نشست خبری که صبح امروز برگزار شد درباره اقدامات جمعیت هلال احمر در مراسم اربعین گفت: هلال احمر دو ماه پرکار و سخت را پشت سر گذراند و توانست در این ایام خدمات خوبی را به هموطنان و زائران سایر کشورها ارائه کند و اوج خدمات رسانی هلال در ایام تاسوعا و عاشورا، اربعین حسینی و دهه آخر صفر بود.
وی با بیان اینکه هلال احمر خدمات و اقدامات خود در سالهای گذشته را مورد بازنگری قرار داد، ادامه داد: شورای سیاست گذاری اربعین حسینی را تشکیل دادیم تا نقاط ضعف سالهای قبل برطرف و خدمات در بالاترین سطح ارائه شود.
رییس جمعیت هلال احمر گفت: در این بازه زمانی افدامات بسیار خوبی در زمینه های مختلف صورت گرفت که در ادامه به آن میپردازم. ما کنگره بینالمللی سلامت را برگزار کردیم که تعدادی قابل توجه کشور خارجی و مسئولان صلیب سرخ و ۱۸ شرکت دانش بنیان در آن حضور پیدا کردند. همچنین۴ جلد کتاب تدوین شد و الحمد الله ۱۲ مقاله برتر نیز انتخاب شد و تمام این اقدامات باعث شد که فرهنگ اربعین بیشتر گسترش پیدا کند.
کولیوند خاطرنشان کرد: هماهنگیهای خوبی بین مسئولان ایران و عراق انجام شد و برای ارتقا خدمت و هم افزایی در مراسم پیادهروی اربعین اقدامات بسیار خوبی انجام شد.
رییس جمعیت هلال احمر با اشاره به تامین داروی مورد نیاز برای این مراسمات گفت: داروهایی که باید تامین میشد نیز توسط چک لیستها مشخص شد و همچنین طرح جمع آوری داروهای نو از منازل نیز بسیار طرح خوبی بود که اجرا شد و دیگر کمبود دارو نداشتیم.
کولیوند گفت: ما از پزشک، امدادگر، پرستار و … ثبت نام کردیم که برای اجرای خدمات سلامت به مراسم بیایند و ۶ هزار نفر در مراکز ما مستقر شدند. همچنین ۲ هزار نفر برای طرح طبیب دوار ثبت نام کردند و با کوله در مسیر حضور داشتند و خدمات درمانی ارائه میکردند.
به گفته وی با همکاری پلیس راهور، سمپوزیوم حوادث ترافیکی برگزار شد و حتی از کشور آلمان نیز در آن شرکت داشتند و شاهد بودیم حوادث ترافیکی نیز در عراق کاهشی بود.
وی تصریح کرد: ما برنامهریزی کردیم که به اندازه کافی خودرو با خود در مرزها داشته باشیم که حدود ۲۰۰ دستگاه خودرو، آمبولانس و … در این مراسم استفاده شد.
وی با اشاره به گرمای شدید هوا گفت: امسال کشور عراق بسیار گرم بود و ما تصور میکردیم شرایط سخت تر شود. همچنین دولت در حال جابه جایی بود اما خوشبختانه توانستیم تعامل خوبی بین دستگاههای داخلی و فدراسیون بین المللی صلیب سرخ برقرار کنیم و تعداد زیادی از مسئولان بین المللی از نزدیک شاهد پیاده روی اربعین بودند و به ما کمک کردند.
کولیوند گفت: ما مردم عزیز را برای حفط سلامتشان آماده کردیم و برای پیشگیری از گرمازدگی اقدامات خوبی انجام شد. هوا بسیار گرم بود و شرجی بودن نیز شرایط را سختتر کرده بود اما با برنامه ریزی خوب و اقدامات به موقع حتی یک مورد تلفات جانی با گرمازدگی نداشتیم. عده ای حضور داشتند که گرما زده شده بودند اما خدمات درمانی دریافت کردند و پس از بهبود به راه خود ادامه دادند.
رییس جمعیت هلال احمر ادامه داد: همچنین موکبهایی که در عراق قصد خدمت داشتند در ایران شناسایی و احراز شدند و بیش از هزارو ۷۰۰ پایگاه امداد و نجات در عراق ایجاد شد و خدمت کردند.
کولیوند گفت: در برخی شهرها مانند کاظمین بخشی از بیمارستانهای عراق در اختیار ما قرار گرفت و پزشکان و پرستاران ما در بیمارستان های مختلف و ۴۰ مرکز پزشکی دیگر در مسیر نجف به کربلا و سایر شهر ها مستقر بودند و به زائران کمک کردند.
وی درباره خدمات بیمه گفت: امسال بیمه معلم نیز اجرایی شد و همه از این بیمه استفاده کردند. همچنین تمام افرادی که نیاز به انتقال داشتند به کشور منتقل شدند. اجساد نیز تحویل خودمان داده شدند و قرار شد با اقدامات پزشکی قانونی کشور خودمان این روند طی شود و عراق در این باره دخالتی نداشته باشد.
وی ادامه داد:در نقطه صفر عراق مرزی پایگاههای مختلفی ایجاد کردیم و همچنین مجوز پرواز بالگردهای هلال احمر در آسمان عراق گرفته شد و خداروشکر اصلا نیاز به این کار نشد.
رییس جمعیت هلال احمر با اشاره به حادثه واژگونی اتوبوس پاکستانی در یزد گفت: زائران پاکستانی که در یزد دچار حادثه شدند امدادگران ما به آنها نیز خدمات خوبی ارائه کردند اما این حادثه متاسفانه تلفات زیادی داشت اما امدادگران ما تمام تلاش خود را برای کمک به این زائران نیز انجام دادند.
کولیوند گفت: در مجموع در این بازه زمانی جمعیت هلال احمر ۴ میلیون و ۱۲۰ هزار خدمت ارائه کرد. همچنین ۴۸۶ مصدوم به کشور منتقل شدند و ۸۸۷ بیمار در بیمارستان های عراق جابه جا شدند.
وی ادامه داد: بیشترین مراجعه کنندگان ما به خاطر گرمازدگی بودند و بعد از آن مشکلات عضلانی یا تنفسی زائران را درگیر کرده بود.
رییس جمعیت هلال احمر خاطرنشان کرد: هیچ بیماری واگیرداری در این مراسم دیده نشد و کارشناسان ما نظارت های خوبی در تهیه و پخت و توزیع نذورات انجام دادند.
وی با اشاره به مراسم پیاده روی ۲۸ صفر گفت: ۵ هزار داوطلب در ۴ محور در شهر مشهد به مدت ۷ روز در حال خدمت رسانی به زائران امام رضا (ع) بودند. همچنین اقدامات خوبی برای اسکان زائران انجام شد و اقدامات خوبی برای کمک به افراد ناتوان انجام شد.
انتهای پیام/
منبع خبر: ایلنا / هیچ بیماری واگیرداری در مراسم اربعین مشاهده نشد
گردآوری و انتشار اخبار در این تارنما با هوش مصنوعی و ابزار های الکترونیکی اتوماتیک صورت می پذیرد و تمامی حقوق گردآوری و تالیف خبر متعلق به ناشر اصلی آن که در لینک فوق به آن اشاره شده است می باشد. در صورت نیاز به ارسال جوابیه یا توضیح تکمیلی علیه یا له مطلب منتشر شده صرفا از طریق مرجع اصلی خبر اقدام نمایید.
نظرات کاربران