اخبار بهداشت، درمان و آموزش پزشکی
۰

مصوبات حمایت از تولید پس از جنگ از حالت محرمانه خارج شد

مصوبات حمایت از تولید
بازدید 77

مصوبات حمایت از تولید / بر اساس مصوبه جدید هییت وزیران مصوبه پیشین دولت درخصوص بسته حمایت از تولید که حالت محرمانه داشت، در دسترس عموم قرار گرفت.

بر این اساس  تصویبنامه شماره ۱۳۴۰۰/م مورخ ۱۴۰۴/۰۴/۱۲ از طبقه بندی محرمانه خارج شده است.

متن مصوبه به شرح زیر می‌باشد:

بسم‌تعالی
با صلوات بر محمد و آل محمد

وزارت صنعت، معدن و تجارت – وزارت جهاد کشاورزی
وزارت نیرو – وزارت نفت – وزارت راه و شهرسازی – بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران
سازمان برنامه و بودجه کشور – وزارت امور اقتصادی و دارایی – وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی

هیئت وزیران در جلسه ۱۴۰۱/۹/۱۳ به پیشنهاد مشترک کارگروه اقتصادی و کارگروه زیرساختی موضوع جزء (۶) بند (ص) تبصره (۱) ماده واحده قانون بودجه سال ۱۴۰۱ کل کشور و به استناد اصل یکصد و سی‌ و هشتم قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران تصویب کرد:

۱- وزارتخانه‌های صنعت، معدن و تجارت، جهاد کشاورزی، بهداشت، درمان و آموزش پزشکی مکلفند با همکاری دستگاه‌های اجرایی ذی‌ربط، کالاها و خدمات دارای اولویت جهت حذف کالاهای اساسی از جمله محصولات غذایی، نهاده‌ها، دارو و تجهیزات پزشکی از شمول شرایط اضطراری و آزادسازی و ترخیص و واردات آن‌ها را محدود کنند. بدین منظور، فهرست اقلام مشمول شرایط اضطراری توسط دستگاه‌های اجرایی ذی‌ربط، به میزان سقف اعتباری تعیین‌شده (۶۰%) از اولویت‌های ماده (۱) بند (ص) تهیه و از طریق سامانه‌های ثبت سفارش استعلام و تخصیص آن‌ها مطابق مصوبات کارگروه هماهنگی می‌شود.

۲- ثبت سفارش واحدها و زنجیره‌های ارزش/صنعتی دارای تولید مستمر و خدمات مشمول شاخص‌های مولدنگری همچون اشتغال، سرمایه‌گذاری داخلی و صادرات، بنا به ملاحظات پایداری خدمات، در قالب کارگروه موضوع بند (ص) و با رعایت ضوابط ماده (۱) نسبت به اعمال اولویت تأمین مورد نیاز واحدهای تولیدی حائز شرایط اقدام نمایند.

۳- وزارت نفت و شرکت ملی گاز ایران مکلفند با شرکت پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی نسبت به تخصیص سهمیه سوخت ویژه صنایع مستمر، شرکت گاز و نیز حفظ نظام پایداری توزیع فرآورده‌های نفتی در قالب کارگروه مشترک با وزارتخانه‌های ذی‌ربط اقدام نمایند.

۴- وزارت نیرو مکلف است با هماهنگی وزارت صنعت، معدن و تجارت و سازمان برنامه و بودجه کشور، نسبت به اقدام مناسب برای تضمین پایداری تأمین برق واحدهای تولیدی حائز اولویت و زنجیره‌های ارزش، به‌ویژه در فصل زمستان اقدام نماید.

۵- ایجاد زیرساخت ویژه اطلاعات اعتباری، ثبت‌سفارش، تخصیص ارز، ترخیص و استقرار سیستم پایش لحظه‌ای تولید در محل مصرف انرژی به پیشنهاد بانک مرکزی و از ترجیحی کالاهای اساسی و دارو و تجهیزات مصرفی پزشکی (مطابق بند (ج) تبصره (۱) قانون بودجه سال ۱۴۰۱ کل کشور)، متناسب با میزان تحقق منابع و درصد تحقق بودجه ارزی و نیز تمامی ذخایر راهبردی از محل منابع مصوب صندوق توسعه ملی با اولویت اقدام نماید.

۵- وزارتخانه‌های صنعت، معدن و تجارت، جهاد کشاورزی و بهداشت، درمان و آموزش پزشکی مکلفند با هماهنگی بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران در ثبت سفارش‌های مربوط به واردات ارزی گروه اولویت خاص مواد اولیه مورد نیاز برای تولید محصولات ضروری کشور، و واردات محصولاتی که تولید کشور کفاف نیاز را نمی‌دهد و با امکان تولید در کشور را ندارد، نسبت به صدور مجوز ورود منابع ارزی سازنده جهت پذیرش ثبت سفارش برای سایر مواد اولیه و کالاها خواهند بود. مدت زمان اعتبار کلیه ثبت سفارش‌های مستمر و مجوزهای ورود صادر شده توسط دستگاه‌های اجرایی تا تاریخ ۱۴۰۲/۳/۱۵ که متضمن یا اولویت‌های موضوع بند (۱) این مصوبه بوده و مطابق این بند شاخص شده به صورت خودکار و به مدت حداکثر سه ماه بدون نیاز به کارکرد مجدد تمدید گردند. وزارتخانه‌های مذکور می‌توانند ثبت سفارشات قبلی که خارج از اولویت‌های موضوع این مصوبه می‌باشد را، اما دارای امکان تامین ارز قبلی نمایند. همچنین ثبت سفارش کلیه کالاهای خارج از اولویت موضوع این مصوبه توسط گمرک در راستای بودجه ارزی و گمرک جمهوری اسلامی ایران مجاز بوده و ارائه خدمت به ثبت سفارش‌های تمدید موضوع این بند منوط به بندهایی در خصوص نحوه اجرایی در خصوص کالاهای مشخص ملاحظاتی داشته باشد تا تأیید کمیته کم گروه اقتصادی و خیلی این بند مستثنی می‌باشند.

۶- بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران مکلف است پس از شناسایی در هیأت عالی با سایر ارکان ذی‌صلاح خود نسبت به تمهید سازوکارهای مربوط به تأمین منابع مالی ضروری با اولویت سرمایه در گردش برای صنایع و خدمات خاص اولویت‌بند (۱) و واحدهای استراتژیک و مستقر در شرایط اضطراری، همچنین نقش یا تمدید تسهیلات مربوطه شده، تسهیلات لازم را برای مشتریانی که دریافت خدمات بانکی خاص از چک برگشتی مشتری و خدمات بند (۱) این مصوبه توسط نظام بانکی برای دوره شرایط اضطراری اقدام نماید. دستورالعمل مربوط توسط بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران و با همکاری وزارتخانه‌های صمت، جهاد کشاورزی، و سازمان برنامه و بودجه کشور ظرف یک هفته از تاریخ تصویب، تدوین و ابلاغ می‌گردد.

تبصره ۱- با درخواست مشتریان، مسئولیت اعتباری (نحوه مجموع اعتباری) که اعتبار/سررسید آن در بازه زمانی شرایط اضطرار قرار دارد به مدت دو ماه تمدید می‌گردد.

تبصره ۲- در صورتیکه مطالبه‌کننده مؤسسه متقاضی از سه محل مختلف نسبت به اعتبارات ارزی استفاده نماید، پرداخت‌کننده احکام پس از سه محل وصول شده، مطالبات مذکور به طبقه مشکوک‌الوصول منتقل می‌شود.

تبصره ۳- چنانچه درخواست واحدهای تولیدی (اعم از لیست مطرح در بند (۱۱) یا سایر واحدها) در نقطه صفر مرزی مدت اعتبار بانکی این واحدها در زمان درخواست اعتبار به اتمام رسیده باشد، مدت زمان مذکور (۶ ماه) افزایش می‌یابد.

۷- کلیه دستگاه‌های اجرایی مرجع صادرکننده مجوزهای کسب و کار، مکلفند ظرف مدت ۷ روز کاری نسبت به استعلام کلیه مجوزهای مشابه درخواستی توسط متقاضی اقدام نمایند. در غیر این صورت مجوز صادره از زمان ۱۴۰۱/۸/۱۵ الی ۱۴۰۲/۳/۱۵ بدون نیاز به استعلام، دارای اعتبار تلقی شده و از تاریخ ۱۴۰۲/۳/۱۵ مجدداً مشمول مقررات ماده (۷) قانون هوای پاک خواهد بود.

۸- کارت‌های بازرگانی که تاریخ انقضای اعتبار آن‌ها از تاریخ ۱۴۰۲/۳/۱۵ به بعد باشد، مشمول اعتبار مرجع به مدت دو سال مجوز ورود بوده و بدون نیاز به مجوزات جدیده می‌باشد.

۹- کالاهای موضوع بند (۱) موجود در انبارها و مکان‌های شرکت‌های دولتی یا تابعه دستگاه اجرایی (مرتبط با وزارت صمت، وزارت اقتصاد و دارایی، قابل انتقال به افراد حقیقی) و شرکت‌های غیر دولتی که در داخل کشور تحت وزارت امور اقتصادی و دارایی جمهوری اسلامی ایران ثبت شده باشند، می‌توانند با اجازه انتقال برخی از اقلام ضروری بدون تشخیص از دستور و مکاتبه مرکز گمرک، به بنادر خشک و انبارهای این نهاد تحت کنترل گمرک موضوع بند (۱۱) به صورت صادر شوند.

تبصره ۱- صاحبان کالاهای موجود کشف‌شده توسط طرف‌های ثالث از تاریخ ترخیص کالا، نسبت به شهر و تعرفه قانونی بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران اقدام نمایند.

تبصره ۲- فعالان مجاز اقتصادی (AEO) می‌توانند کالاهای خود را پس از اظهار به گمرک ثبت آماری و توضیح شناسه مالکیتی یا چک سیستمی دخل و خرج منطقه، با شیوه تخصیص یارانه اختصاصی نقل‌وانتقال دهند.

۱۰- وزارت راه و شهرسازی مکلف است با همکاری وزارت‌خانه‌های صنعت، معدن و تجارت و وزارت جهاد کشاورزی، در نقشه فیزیکی مناطق آزاد تجاری-صنعتی و ویژه اقتصادی، سراسر کشور، عامل اجرایی گمرک جمهوری اسلامی ایران نسبت به تعیین و اعلام حداقل ۷ مرکز به‌عنوان عامل ورود و خروج جمهوری اسلامی ایران (بارانداز) موظف است با استقرار حداقل دو مأمور رسمی گمرک در مراکز اظهار یا محوطه‌های انبارداری، وظیفه اصلی در سایر خدمات حمل و پشتیبانی گمرک، تعریفی از گمرک در داخل کشور را رعایت اظهارات یافت‌شده بر اساس عوامل اقدام مذکور، و نسبت به صدور و مدیریت حمل و نقل (ترانزیت) کالاهای لوپ‌بند (موضوع بند (۱۱) این مصوبه) فاصله از مبادی ورودی به دیگر گمرکات و انبارهای تحت بارانداز(بارگیری) گمرک در داخل کشور، از جمله این مراکز اقدام نمایند. صاحبان کالاهای موجود در گمرکات کشور از تاریخ ابلاغ این مصوبه مکلف به تبعیت از الزامات اعلامی وزارت راه و شهرسازی می‌باشند.

۱۱- کلیه سازمان‌های مجوزدهنده برای ترخیص کالا در کلیه حوزه‌های مربوط به وزارتخانه‌های بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، جهاد کشاورزی، وزارت صنعت، معدن و تجارت و سایر سازمان‌ها و نهادها (بجز وزارتخانه‌های دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح و اطلاعات)، مکلفند حداکثر ظرف ۳ روز (اعم از ایام کاری و غیرکاری) نسبت به تعیین تکلیف (صدور مجوز یا رد آن) در سامانه جامع تجارت اقدام نمایند. در غیر این صورت، کالای مورد مجاز است کالای فعالان مجاز اقتصادی (AEO) را در صورت انتقال به مکان‌ها و انبارهایی موضوع بند (۱۰) این مصوبه با اخذ تعهد محضری مبنی بر عدم مصرف کالا تا حصول نتیجه نهایی ترخیص و مراحل را به مرجع مجوزدهنده برای پیگیری لازم اعلام نماید.

۱۲- وزارت امور اقتصادی و دارایی (گمرک جمهوری اسلامی ایران) مکلف به اجرای ترخیص کلیه کالاهای وارداتی با اولویت کالاهای موضوع بند (۱) موجود در گمرکات و مبادی ثبت سفارش ثبت آماری و بدون تایید بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران به اظهاری تحت شرایطی با احاطه گمرک در انطباق نقاط کشور موضوع بند (۱۰) است. بانک مرکزی مجاز به تأمین ارز کالاهای فاقد ثبت سفارش نخواهد بود.

۱۳- وزارت امور اقتصادی و دارایی (گمرک جمهوری اسلامی ایران) موظف است کالاهای اساسی، مواد اولیه و واسطه و ماشین‌آلات تولید موجود در گمرکات کشور را با رعایت کفایت کد ساتنا از بانک مرکزی و چهاربرگی سند مشابه یا تجربی به مدت یک ماه و بدون ضرردهی تایید برای کالاهای موضوع بند (۱) ترخیص فوری از مسیر سبز اقدام نماید.

بدیهی است در صورت عدم تایید کالای مزبور، قبول گمرک از جمله با اخذ تعهد محضری و با فدی حسابی، امکان‌پذیر است.

۱۴- وزارت امور اقتصادی و دارایی (گمرک جمهوری اسلامی ایران) مجاز است نسبت به ترخیص کالاهایی که در ثبت سفارش به سال ساخت اشاره شده است اما عمر ساخت کمتر از زمان مندرج در ثبت سفارش بوده و نیاز به اصلاح ثبت سفارش اقدام ننماید.

۱۵- وزارتخانه‌های صنعت، معدن و تجارت، بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و جهاد کشاورزی مکلفند فهرست کالاهای اساسی، مواد اولیه، واسطه‌ای و ماشین‌آلات خطوط تولیدی که واردات آن‌ها از طریق ثبت سفارش بدون انتقال ارز امکان‌پذیر است را تهیه و پس از تأیید بانک مرکزی به جریان اجرا گذارند.

۱۶- کلیه کالاهایی که تا پایان مرداد ماه سال ۱۴۰۴ وارد گمرکات کشور شده و یا خواهند شد از قاعده تقدم تاریخ ثبت سفارش به تاریخ حمل (بارنامه) حذف می‌شوند.

۱۷- بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران مکلف است مهلت رفع تعهد ارزی ورود و صادرات را برای واردکنندگان و صادرکنندگانی که مهلت آن‌ها تا پایان تیر ماه سال ۱۴۰۴ خاتمه می‌یابد به مدت یک ماه تمدید نموده و محدودیت‌های بانکی موضوع بند (۵) مصوبات سی‌امین جلسه کارگروه بازگشت ارز حاصل از صادرات را به مدت سه ماه تعلیق نماید.

۱۸- الزام به صدور و استفاده از شناسه کالا به تشخیص وزارت صنعت، معدن و تجارت تا دو ماه از تاریخ ابلاغ این مصوبه قابل تعلیق می‌باشد.

۱۹- وزارت راه و شهرسازی مکلف است به‌کارگیری کشتی‌ها اقدام نماید و اختصاص ناوگان حمل و نقل به جابجایی مواد اولیه و کالاهای اساسی و دارو و تجهیزات مصرفی پزشکی اعم از حمل موضوع این مصوبه که از سوی وزارتخانه‌های صنعت، معدن، تجارت، بهداشت، درمان، آموزش پزشکی و وزارت جهاد کشاورزی تعیین تکلیف گردد، را در اولویت کاری خود قرار دهد.

به‌گونه‌ای که خللی در تولید و تأمین کالا در کشور ایجاد نشود. صاحبان کالا موظف به تخلیه سریع بار در مقاصد می‌باشند.

۲۰- وزارتخانه‌های صنعت، معدن و تجارت، بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و جهاد کشاورزی مکلفند نسبت به جایگزین کردن و یا تجهیز انبارها و واحدهای تولیدی جدید، بجای و یا در کنار واحدهای تولیدی و بازرگانی که به هر دلیل امکان ادامه تولید و تأمین کالا به مقدار پیش‌بینی شده را ندارند اقدام نمایند تا تأمین کالاهای مورد نیاز به میزان کافی اطمینان حاصل شود.

۲۱- وزارت امور اقتصادی و دارایی (سازمان امور مالیاتی کشور) موظف به صدور گواهی موقت با مدت اعتبار یک‌ماهه تجهیز (۱) ماده (۱۸۶) قانون مالیات‌های مستقیم برای واحدهای نقد بدهی مالیاتی در سال مالی ۱۴۰۳ است.

۲۲- واحدهای حقیقی و حقوقی مجاز به ارائه اظهارنامه مالیاتی خود تا پایان شهریور ۱۴۰۴ می‌باشند.

۲۳- ضمانت‌نامه‌های بانکی دریافتی از واحدهای تولیدی و خدماتی بابت خرید خدمات و مواد اولیه موضوع بند (۱) این مصوبه که کفایت آن ضمانت‌نامه‌ها حسب شرکت‌های مشمول ذکر در نام موضوع ماده (۵) قانون مدیریت خدمات کشوری از قبیل: شرکت ملی نفت ایران، سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران، سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران و نهادهای دولتی هستند در مورد درخواست متقاضیان (خریداران خدمات و مواد اولیه) به مدت سه ماه تمدید می‌گردد.

۲۴- وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی (سازمان تأمین اجتماعی) موظف است انتشار بخشنامه‌ای که مشمول بیمه اجباری هستند اما کارفرما نسبت به پرداخت حق بیمه تا پایان مرداد ماه سال ۱۴۰۲ اقدام نماید مشروط به اینکه کارگر/کارگران در فهرست بیمه واحد تولیدی باشند و کارفرما متعهد به پرداخت حق بیمه و جرائم آن پس از مهلت مذکور گردد.

۲۵- وزارتخانه‌های امور اقتصادی و دارایی (سازمان امور مالیاتی کشور)، تعاون، کار و رفاه اجتماعی (سازمان تأمین اجتماعی)، و صنعت، معدن و تجارت، مکلفند در صورت درخواست واحد تولیدی نسبت به تعلیق و توقف یک‌ماهه کلیه اقدامات حقوقی، اجرایی و مسدودی و پیگیری پرونده‌های در جریان رسیدگی یکنواخت مذکور موضوع بند (۱) در مراجع قضایی اقدام نمایند.

۲۶- ورود ماشین‌آلات تولیدی موضوع ردیف تعرفه‌های ۸۴۸۳۴۰۲۵، ۸۴۸۳۴۰۹۰، ۸۴۸۳۹۰۹۰، ۸۴۸۳۱۰۹۰ که ساخت داخل ندارند، از محل اعتبارات ارزی به منظور تجهیز خطوط تولیدی و اصلاحیه بعدی آن راجع به واردات ۲۰۰ دستگاه اتوبوس برقی ویژه دوره مراسم اربعین حسینی خارج از سهمیه وزارت صمت، معدن و تجارت و صرفاً مورد تاییدیه اتوبوس‌های وارد شده در سال ۱۴۰۲ مجاز می‌باشد.

۲۷- ورود موقت ماشین‌آلات راهسازی که تا تاریخ ابلاغ این مصوبه در گمرک کشور موجود و سال ساخت ۲۰۲۰ میلادی به بالا دارند مشروط به اینکه متعاقباً به واردات قطعی و فروش تأمین ارز نشده باشد، بلامانع است.

۲۸- خرید ساختمان صرفاً برای استقرار و انتقال تجهیزات ارتباطی و الکترونیکی حیاتی (سامانه‌های حیاتی) و رعایت ملاحظات پدافند غیرعامل توسط دستگاه‌های اجرایی با تایید بالاترین مقام دستگاه اجرایی و با همکاری وزارتخانه‌های امور اقتصادی و دارایی و ارتباطات و فناوری اطلاعات مشروط به اینکه ساختمان قبلی همزمان در فرآیند مولدسازی قرار گیرد در سقف اعتبارات مصوب دستگاه‌های اجرایی از محل منابع اجرایی بودجه سال ۱۴۰۲ مجاز است.

۲۹- در خصوص کالاهای موجود در سازمان امور تملیکی در دوره اضطرار که بنا به ضرورت و نیاز دستگاه‌های اجرایی و تأیید وزارت امور اقتصادی و دارایی به صورت فوری و رسمی در اختیار دستگاه‌های اجرایی قرار گرفته است، در صورت عدم عودت به سازمان مذکور، سازمان برنامه و بودجه کشور موظف است معادل ارزش کارشناسی آن‌ها را از اعتبارات دستگاه‌های اجرایی مصرفی به حساب‌های مربوط در خزانه‌داری کل کشور واریز نماید.

۳۰- مهلت مقرر برای ارائه صورت‌های مالی منتهی به ۱۴۰۱/۱۲/۲۹ کلیه اشخاص حقوقی که ملزم به ارائه صورت‌های مالی به حسابرس مستقل و بازرس قانونی و نیز برگزاری مجمع عمومی جهت امضاء/شورای عالی به منظور اتخاذ تصمیم نسبت به عملکرد و صورت‌های مالی اشخاص مذکور هستند، به مدت دو هفته افزایش می‌یابد.

۳۱- سازمان امور مالیاتی می‌تواند مکلف قانونی در رابطه با تسلیم یا استرداد اظهارنامه تولید اظهارنامه برآوردی، مهلت ارائه اظهارنامه و یا پاداش‌های حل اختلاف مالیاتی و هزینه رسیدگی آمر و رسیدگی بر اجرای مقررات مالیاتی و همچنین مقررات قانونی مالیات‌های مستقیم و با رسیدگی به اعتراضات مؤدیان در اجرای مقررات ماده (۲۳۸) آن قانون و پرداخت مالیات متعلق برای تمام مواردی که آخرین مهلت انجام آن حسب مورد، از تاریخ ۱۴۰۱/۱۲/۲۳ الی ۱۴۰۲/۰۱/۱۵ می‌باشد، را به مدت یک ماه تمدید نماید. شایان ذکر است، در دوره اضطرار که توسط شورای عالی امنیت ملی تصویب گردد، جاری خواهد بود.

۳۲- در مورد پرداخت عملکرد موضوع قانون مالیات‌های مستقیم (صاحبان مشاغل خودرو و صنوف، مشاغل اجاره‌ای) و همچنین مالیات بر ارزش افزوده (با استثنای پرداختی در اجرای ماده (۶) قانون پایانه‌های فروشگاهی و سامانه مؤدیان و تبصره ماده (۱۷) قانون مالیات بر ارزش افزوده)، قبل از رسیدگی مقرّر (با در نظر گرفتن نرخ‌های جدید)، از مؤدیان مالیات بر ارزش افزوده مشمول (۴۰%) پرداختی به صورت روزشمار از ابتدای ۱۴۰۱/۰۱/۰۱ به مبلغ مالیات ارزش افزوده دوره حسب مورد کسر خواهد شد.

قطعاً همان عملکرد قبل از تولید جهت جلوگیری از عدم فعالیت شرکت‌های تولیدی و خدماتی که تعطیل و تعلیق کارت آنان یا تعطیلی موقت محل کسب آنان مانع از دریافت کالای مصرفی شده و فروش قطعی آن نبوده به مدت سه ماه تعلیق نماید. تمدید مهلت مذکور حداکثر برای یک دوره سه‌ماهه دیگر قابل اعمال است.

۳۳- استفاده مؤدیان از تسهیلات مالیات به‌جز شرایطی که برای آن زمان مجزا تعیین شده است، به مدت یک ماه تعیین می‌شود و در صورت ضرورت با تصویب هیئت وزیران قابل تمدید است.

امضاء:
محمدرضا فرزین
معاون اول رئیس جمهور

رونوشت به: دفتر مقام معظم رهبری، دفتر رئیس‌جمهور، دفتر رئیس مجلس شورای اسلامی، دفتر رئیس قوه قضائیه، دفتر معاون اول رئیس‌جمهور، دبیرخانه مجمع تشخیص مصلحت نظام، ستاد کل نیروهای مسلح، دیوان محاسبات کشور، دیوان عدالت اداری، سازمان بازرسی کل کشور، معاونت قوانین، نظارت مجلس شورای اسلامی، امور تدوین تنقیح و نشر قوانین و مقررات کل کشور، وزارتخانه‌ها، سازمان‌ها و مؤسسات دولتی، معاونت امور مجلس رئیس‌جمهور، نهادهای انقلاب اسلامی، روزنامه رسمی جمهوری اسلامی ایران، دبیرخانه شورای اطلاع‌رسانی دولت و نخمین هیئت دولت.

نظرات کاربران

  •  چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد و متوجه نویسندگان و سایر کاربران باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاهی بی ارتباط با موضوع آموزش مطرح شود تایید نخواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

انتخاب سردبیر