بهداشت، درمان و آموزش پزشکی
۰

رژیم غذایی پرنمک خطر ابتلا به افسردگی را افزایش می‌دهد؟

بازدید 3
– اخبار اجتماعی –

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، سازمان جهانی بهداشت (WHO) تخمین می‌زند که ۵ درصد از بزرگسالان در سطح جهان با افسردگی دست و پنجه نرم می‌کنند.

متخصصان در تلاشند تا روش‌های درمانی مؤثر را پیدا کنند و یکی از حوزه‌های مورد توجه، رژیم غذایی افراد است. شواهد نشان می‌دهند که پیروی از یک رژیم غذایی سالم و اجتناب از مواد غذایی مضر مانند فست‌فودها می‌تواند به کاهش خطر افسردگی کمک کند.

مطالعه‌ای که به‌تازگی در The Journal of Immunology منتشر شده، به بررسی رابطه مصرف رژیم غذایی پرنمک و علائم افسردگی‌ در موش‌ها پرداخته است.

نتایج نشان داد که موش‌هایی که رژیم غذایی پرنمک دریافت کردند، علائمی مشابه افسردگی‌ را نشان دادند؛ این نتایج روزنه‌های جدیدی را در زمینه تحقیقات برای بررسی افسردگی و درمان‌های احتمالی آن باز می‌کند.

محققان به دنبال بررسی تأثیر مصرف زیاد نمک بر افسردگی در موش‌ها بودند. ابتدا، آن‌ها آزمایش کردند که آیا موش‌هایی که رژیم غذایی پرنمک دریافت کرده‌اند، علائم افسردگی را نشان می‌دهند یا خیر.

موش‌ها به مدت ۵ تا ۸ هفته یا رژیم غذایی معمولی یا پرنمک دریافت کردند. محققان از چندین روش برای بررسی رفتار موش‌ها استفاده کردند. همچنین محققان یک گروه کنترل از موش‌هایی داشتند که حالات افسردگی‌گونه داشتند.

نتایج حاکی از آن بود که موش‌هایی که رژیم غذایی پرنمک دریافت کردند، رفتارهایی مشابه با موش‌های گروه کنترل نشان دادند. این نشان می‌دهد که رژیم غذایی پرنمک باعث بروز رفتارهای شبیه به افسردگی‌ در موش‌ها شده است.

محققان همچنین دریافتند که این موش‌ها دچار افزایش تولید انواعی از مولکول‌ها به نام “سیتوکین IL-17A بودند، که با علائم افسردگی مرتبط است.

تحلیل‌های آن‌ها نشان داد که برخی از سلول‌ها مقدار بیشتری از این سیتوکین‌ها را تولید کرده‌اند و همچنین سطوح بالاتری از آن در طحال و مغز موش‌ها مشاهده شد. این نشان می‌دهد که رژیم‌ غذایی پرنمک تولید این سیتوکین را تحریک کرده‌است.

پژوهشگران می‌گویند برای دریافتن این که آیا این مطالعه در انسان‌ها نیز نتایج مشابهی خواهد داشت و اثرات بلندمدت آن چه خواهد بود، تحقیقات بیشتری مورد نیاز است.

براساس گزارش مدیرکال نیوزتودی، مصرف بیش از حد نمک یا سدیم می‌تواند خطر مشکلاتی مانند فشار خون بالا، سرطان معده، پوکی استخوان و سکته مغزی را افزایش دهد.

کارن زد برگ، متخصص تغذیه به Medical News Today توضیح داد که: مصرف زیاد سدیم به ویژه برای قلب و کلیه‌ها بسیار مضر است. افرادی که بیماری قلبی، بیماری کلیوی، دیابت یا کبد چرب دارند باید مصرف سدیم خود را به دقت تحت نظر قرار دهند تا وضعیت خود را بدتر نکنند.

راهنمای رژیم غذایی توصیه می‌کند که بزرگسالان سالم مصرف سدیم خود را به ۲,۳۰۰ میلی‌گرم در روز محدود کنند. این عدد ممکن است زیاد به نظر برسد، اما معادل یک قاشق چایخوری نمک است. 

همچنین افراد در هنگام مصرف مواد غذایی، می‌توانند برچسب‌ها را به دقت بررسی کنند تا ببینند چه مقدار سدیم مصرف می‌کنند.

انتهای پیام/

منبع خبر:
tasnim /

رژیم غذایی پرنمک خطر ابتلا به افسردگی را افزایش می‌دهد؟

گردآوری و انتشار اخبار در این تارنما با هوش مصنوعی و ابزار های الکترونیکی اتوماتیک صورت می پذیرد و تمامی حقوق گردآوری و تالیف خبر متعلق به ناشر اصلی آن که در لینک فوق به آن اشاره شده است می‌باشد. در صورت نیاز به ارسال جوابیه یا توضیح تکمیلی علیه یا له مطلب منتشر شده صرفا از طریق مرجع اصلی خبر اقدام نمایید.

نظرات کاربران

  •  چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد و متوجه نویسندگان و سایر کاربران باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاهی بی ارتباط با موضوع آموزش مطرح شود تایید نخواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

انتخاب سردبیر