بهداشت، درمان و آموزش پزشکی
۰

کاهش دریافت ید در بسیاری از استان‌ها / دستور وزارت بهداشت برای مداخله سریع

کاهش دریافت ید
بازدید 16

به گزارش ایسنا؛ دکتر علیرضا رییسی با اشاره به اهمیت ید در سلامت و با بیان اینکه کمبود ید باعث عقب افتادگی ذهنی و عدم رشد مغزی و عصبی جنین می‌شود، گفت: میزان ید از طریق میانه ید ادرار سنجیده می‌شود.

وی با اشاره به پیمایش سنجش میانه ید در دانش آموزان و مادران بارار گفت: در پیمایش صورت گرفته و در دانش آموزان، استان‌ آذربایجان غربی بدترین وضعیت را داشت و استان‌های آذربایجان شرقی، گلستان، قزوین و قم در مراتب بعدی قرار گرفتند.

رییسی همچنین گفت: در سنجش میانه ید مادران باردار استان‌های قم، سیستان و بلوچستان، آذربایجان‌های غربی و شرقی، تهران، اردبیل، خوزستان، هرمزگان، بوشهر، گیلان، خراسان رضوی، مازندران، اصفهان و … به ترتیب نامناسب‌ترین شرایط را داشتند. تنها هشت استان در وضعیت مناسب قرار داشتند که شامل استان‌های گلستان، مرکزی، همدان، سمنان، فارس، کهگیلویه و بویراحمد، خراسان جنوبی و یزد است.

وی در همین رابطه به تولید نمک یددار در کارخانه‌های کشور و اثرگذاری آن در جبران کمبود احتمالی در ید دریافتی، اشاره کرد و گفت: باید مراقب باشیم؛ این نتایج در شرایطی به دست آمده است که تبلیغات نمک دریا، نمک صورتی و غیره صورت می‌گیرد؛ تبلیغاتی که پایه علمی ندارند و مضر سلامت است.

معاون بهداشت وزارت بهداشت گفت: پیمایش مذکور نشان داد که دریافت «ید» استان‌های مذکور به شدت دچار مشکل است. در این زمینه بلافاصله جلسه گذاشتیم و این موضوع هشدار است که سریع مداخله کنیم؛ چراکه نسبت به میانگین قبلی افت کرده‌ایم.

رییسی گفت: یک راه حل فوری و توصیه اصلی به ویژه به مادران بادار دچار کمبود ید آن است که به صورت روزانه یدوفولیک استفاده کنند. به همه دانشگاه‌ها نیز اعلام کردیم که سریع اطلاع رسانی کرده و یدوفولیک را تهیه کنند.

به گفته وی، میانه ید ادرار زنان باردار باید بالای ۱۵۰ و در دانش آموز باید ۱۰۰ باشد.

انتهای پیام

منبع خبر:
ISNA /

کاهش دریافت «ید» در بسیاری از استان‌ها / دستور وزارت بهداشت برای مداخله سریع

گردآوری و انتشار اخبار در این تارنما با هوش مصنوعی و ابزار های الکترونیکی اتوماتیک صورت می پذیرد و تمامی حقوق گردآوری و تالیف خبر متعلق به ناشر اصلی آن که در لینک فوق به آن اشاره شده است می‌باشد. در صورت نیاز به ارسال جوابیه یا توضیح تکمیلی علیه یا له مطلب منتشر شده صرفا از طریق مرجع اصلی خبر اقدام نمایید.

نظرات کاربران

  •  چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد و متوجه نویسندگان و سایر کاربران باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاهی بی ارتباط با موضوع آموزش مطرح شود تایید نخواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

انتخاب سردبیر