بهداشت، درمان و آموزش پزشکی
۰

استرس مداوم عامل تشدید علائم دیسک کمر است

علائم دیسک کمر
بازدید 19

استرس مداوم عامل تشدید علائم دیسک کمر است

به گزارش خبرگزاری آنا، محمد رضا ساعتیان اظهار کرد: مشکلات دیسک کمر، به ویژه در سنین بالاتر می‌تواند به دلیل پارگی، برجستگی دیسک‌ها، ضخیم شدن لیگامان‌ها یا تغییرات پیری در ستون فقرات رخ دهد. همچنین افزایش فشار به دیسک‌ها که معمولاً به علت فعالیت‌های سنگین یا بلند کردن اجسام سنگین اتفاق می‌افتد، می‌تواند باعث پاره شدن دیسک‌ها و ایجاد مشکلات عصبی شود.

وی افزود: دیسک‌های ستون فقرات به‌عنوان ضربه‌گیر عمل می‌کنند و وظیفه دارند فشار‌های وارده به ستون فقرات را جذب کرده و از آسیب به آن جلوگیری کنند.

این متخصص مغز و اعصاب و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی همدان گفت: دیسک‌ها به‌طور معمول دارای دو بخش هستند، بخش مرکزی که مایع ژل‌مانندی دارد و بخش بیرونی که از جنس بافت سخت‌تر است.

ساعتیان تصریح کرد: زمانی که فشار زیادی به دیسک‌ها وارد می‌شود، قسمت مرکزی ممکن است از بیرون بیرون بزند و به اعصاب فشار وارد کند.

وی با بیان اینکه این فشار می‌تواند علائمی مانند درد شدید، بی‌حسی، ضعف و حتی از دست دادن کنترل اندام‌ها را ایجاد کند، یادآور شد: تنگی کانال نخاعی ناشی از ضخیم شدن لیگامان‌ها، آرتروز و تغییرات دیسک‌هاست، این تنگی به‌ویژه در افراد مسن‌تر شایع‌تر است و باعث فشار بر روی نخاع و ریشه‌های عصبی می‌شود.

به گفته این متخصص مغز و اعصاب، این فشار می‌تواند باعث درد شدید، اختلالات حرکتی و مشکلات در انجام فعالیت‌های روزمره شود.

ساعتیان با بیان اینکه در مواردی که فشار به نخاع بسیار شدید باشد، بیماران ممکن است مجبور شوند که برای تسکین درد به مدت کوتاهی بنشینند تا بتوانند دوباره حرکت کنند، گفت: علائم دیسک کمر معمولاً به صورت درد در ناحیه کمر، درد منتشر شده به اندام‌ها، یا درد گردن که به شانه‌ها یا دست‌ها سرایت می‌کند، بروز می‌کند.

وی افزود: در صورتی که فرد دچار درد مزمن و مشکلات حرکتی باشد، باید فوراً به پزشک متخصص مراجعه کرده و از انجام درمان‌های خودسرانه خودداری کند.

ساعتیان بیان کرد: سبک زندگی بی‌تحرک، چاقی، و بلند کردن اجسام سنگین به‌طور مکرر می‌تواند فشار زیادی به ستون فقرات وارد کرده و روند تخریب دیسک‌ها را تسریع کند.

وی با بیان اینکه در افرادی که به طور مداوم و بدون آمادگی بدنی مناسب به انجام فعالیت‌های سنگین می‌پردازند، احتمال آسیب به دیسک‌ها افزایش می‌یابد، عنوان کرد: از سوی دیگر، استرس‌های مداوم و ناتوانی در مدیریت آنها نیز می‌تواند باعث افزایش درد و تشدید علائم دیسک کمر شود.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی همدان به طور خاص به چاقی به‌عنوان یکی از عوامل تسریع‌کننده بروز مشکلات دیسک کمر اشاره کرد و توضیح داد: اضافه وزن می‌تواند فشار بیشتری به ستون فقرات وارد کرده و باعث بروز مشکلاتی مانند پارگی دیسک‌ها و تنگی کانال نخاعی شود.

ساعتیان به استفاده از مسکن‌ها و درمان‌های خانگی مانند روغن‌های گیاهی اشاره کرد و گفت: اگرچه این درمان‌ها ممکن است به طور موقت درد را کاهش دهند، اما برای درمان قطعی باید به پزشک متخصص مراجعه کرد.

وی بیان کرد: درمان‌های غیرجراحی مانند فیزیوتراپی می‌توانند در بسیاری از موارد مؤثر باشند، اما اگر علائم ادامه پیدا کرد یا بیمار دچار ضعف عصبی شد، ممکن است نیاز به جراحی باشد.

این متخصص مغز و اعصاب و عضو هئیت علمی دانشگاه علوم پزشکی همدان به خطرات ناشی از استفاده از درمان‌های غیرمجاز که توسط افراد غیرمتخصص انجام می‌شود، اشاره و هشدار داد:این اقدامات می‌توانند به شدت خطرناک باشند و حتی منجر به فلج یا آسیب‌های دائمی شوند.

ساعتیان گفت: در حال حاضر، روش‌های غیرعلمی برای درمان دیسک کمر بسیار شایع شده است و متأسفانه برخی بیماران به این روش‌ها اعتماد می‌کنند که می‌تواند منجر به نتایج بسیار بدی شود.

وی تأکید کرد: مراجعه به پزشک متخصص برای تشخیص دقیق و درمان به موقع از اهمیت بسیاری برخوردار است.

این متخصص مغز و اعصاب و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی همدان گفت: نباید از درمان‌های تجربی و بدون تأیید علمی استفاده کرد، تنها یک پزشک مجاز و متخصص می‌تواند بهترین درمان را برای شما تجویز کند.

ساعتیان در پایان افزود: هدف از درمان‌های پزشکی، جلوگیری از پیشرفت بیماری، بهبود کیفیت زندگی بیماران و کاهش درد‌های مزمن است.

انتهای پیام/

منبع خبر: آنا / استرس مداوم عامل تشدید علائم دیسک کمر است

گردآوری و انتشار اخبار در این تارنما با هوش مصنوعی و ابزار های الکترونیکی اتوماتیک صورت می پذیرد و تمامی حقوق گردآوری و تالیف خبر متعلق به ناشر اصلی آن که در لینک فوق به آن اشاره شده است می باشد. در صورت نیاز به ارسال جوابیه یا توضیح تکمیلی علیه یا له مطلب منتشر شده صرفا از طریق مرجع اصلی خبر اقدام نمایید.

نظرات کاربران

  •  چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد و متوجه نویسندگان و سایر کاربران باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاهی بی ارتباط با موضوع آموزش مطرح شود تایید نخواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

انتخاب سردبیر