به گزارش خبرگزاری آنا، شاپور بدیعی اول ضمن اشاره به پدید آمدن رویکردی جدید در عرصه پزشکی جهان، با عنوان طب مکمل گفت: این رویکرد که در کنار طب غربی به حفظ و پیشگیری از بیماری ها، درمان سلامت و بازتوانی بیماران کمک میکند در تمام کشورهای دنیا گسترش یافته و کشورهای پیشرفته در حوزه پزشکی نگاه ویژهای به آن دارند.
وی ادامه داد: یکی از طبهایی که در حال حاضر در دنیا مورد توجه قرار گرفته، طب چینی است که دارای شاخههایی نظیرطب سوزنی، طب گیاهی، ماساژ، ورزش درمانی، تغذیه و بازتوانی است و یک م را از گذشته تاکنون ارائه میکند.
عضو هیأت علمی گروه طب مکمل و ایرانی دانشگاه علوم پزشکی مشهد همچنین گفت: اقدام بسیار خوبی که در برخی کشورها، از جمله کشور چین انجام شده و متعاقب آن سایر کشورهایی که از طب چینی استفاده کردند، این است که مطالب و منابع گذشته را که سالیان سال و بیش از ۳۰۰۰ سال قدمت دارد، سعی کردهاند مورد بازیابی قرار دهند و اثرات طبها را مبتنی بر شواهد علمی تنظیم کنند. این اقدام، در مورد طب چینی به ویژه طب سوزنی، در طول سده گذشته به بهترین شکل ممکن انجام شده و سبب شده تا طب چینی در دنیا، تبدیل به یک طب مکمل شود.
وی عرصه طب سوزنی را از قدمتی بسیار برخوردار دانست و گفت: اگر چه طب سوزنی یک طب تقریبا نوین درکنار طب رایج محسوب میشود، اما قدمتی دارد که با تلاش دانشمندان به یک علم تبدیل شده و در اقدامات بازتوانی در تمام دنیا از آن استفاده میشود، این دانش اکنون دارای مقالات متعددی است و مطالب آن وارد کتابهای مختلف شده است.
بدیعی خاطرنشان کرد: با توجه به اهمیت این طب، دانشگاه علوم پزشکی مشهد، با ابتکار دکتر عبدالله بهرامی که از پیشکسوتان حوزه سلامت هستند و با پیگیریها و تلاشهای استاد بحرینی تعدادی دانشجو را که پایه دکتری عمومی داشتند و پزشکی مدرن را در سطح پزشکی عمومی آموخته بودند، برای راه اندازی یک گرایش تخصصی به نام طب مکمل در کشور، به کشور چین اعزام کردند و در یکی از بهترین و بزرگترین دانشگاههای طب چینی دنیا تحت عنوان BUCM به مدت ۵ سال به تحصیل پرداختند. در این مدت، من و سایر همکاران مانند سایر رشتههای دکترای تخصصی علاوه بر آشنایی با مبانی روز طب چینی، گرایشهای لازم در حوزه طب غربی را به شکل تکمیلی با حضور در بخشهای بالینی، شرکت در کلاس ها، کارگاهها و انجام پژوهش نیز آموختیم.
وی اضافه کرد: تمام دانشجویان، به عنوان دکتری تخصصی طب چینی با گرایش طب سوزنی از دانشگاه چین فارغ التحصیل شدند و هدف اصلی این بود که به کشور خود برگردیم و این طب را درکشورمان راه اندازی کنیم و با افتخار میتوانیم بگوییم اولین مرکز آکادمیک در منطقه بویژه در منطقه کشورهای خلیج فارس، دردانشگاه علوم پزشکی مشهد سال ۸۹ و در مرکز آموزشی، پژوهشی و درمانی امام رضا (ع)، راه اندازی شد.
تصویب کوریکولوم آموزشی طب چینی در شورای گسترش معاونت آموزشی
دکتر بدیعی از تصویب کوریکولوم آموزشی طب چینی در شورای گسترش معاونت آموزشی دانشگاه نیز خبر داد و گفت: با همکاری اساتید گروه و بویژه پیگیریهای آقای دکتر حمیدرضا بهرامی، مدیر گروه وقت، موفق شدیم کوریکولوم آموزشی را در شورای گسترش معاونت آموزشی تصویب کنیم و به لطف خدا، چند سالی است که گروه طب چینی دانشگاه علوم پزشکی مشهد، اقدام به جذب دانشجوی تخصصی بالینی طب چینی کرده است تا ما فارغ التحصیلانی از طب چینی داشته باشیم و کشوری در منطقه باشیم، که به تربیت دانشجویان طب مکمل در جهان کمک کند.
وی تصریح کرد: تلاش ما بر این بوده که دانشجویانی متناسب با علم روز دنیا پرورش دهیم که علم طب سوزنی را در کشور اضافه کنند، تا ایران که یک کشور کاملی در حوزه علم پزشکی است همه شاخههای پزشکی را دارا باشد و افتخار میکنیم که دانشگاههایی از حوزه خلیج فارس طبق تقاضای ارسالی خود، خواهان راه اندازی این رشته در کشور خود با استفاده از تجارب دانشگاه علوم پزشکی مشهد هستند. مهمترین نکته در آموزش طب سوزنی و درمان بیماران این است، که گروه طب سوزنی، تنها به عنوان طب مکمل رایج شود، این طب هرگز جایگزین طب مدرن نخواهد شد.
باورهای غلط رایج در استفاده از داروهای گیاهی
وی با اشاره به باورهای غلط رایج در استفاده از داروهای گیاهی گفت: باورهای غلط رایج؛ همچون حذف داروهای طب رایج و جایگزین کردن برخی از گیاهان برای کنترل فشارخون و یا سایر بیماریها باید از اذهان عمومی پاک شود و کمک کنیم تا متخصصین طب ایرانی و متخصصین طب سوزنی به عنوان مکمل کنندگان طب رایج درکنار همکاران طب غربی قرار گیرند.
بدیعی اقدامات مداخله گران و افراد غیر متخصص در حوزه طب سوزنی را نیز یادآور شد و گفت: این افراد دورههای کوتاه مدتی را طی کردهاند و از سوزنها استفاده و تصور میکنند تنها فروکردن سوزن کافیست، در حالی که ممکن است با فرو کردن غیرتخصصی هر سوزن به بدن فرد آسیب برساند در حالیکه طب سوزنی اگر درست و توسط متخصص مربوطه استفاده شود، یکی از ایمنترین روشهای درمانی در دنیا است.
وی در عین حال گفت: همان طور که طب رایج در برخی موقعیتهایی ورود میکند که پاسخی برای آن ندارد، مسلما طب سوزنی نیز به همین شکل خواهد بود، چرا که، علم واقعی نزد پروردگار است. من همیشه درکلاس هایم به دانشجویان میگویم طب مدرن پای راست و طب سوزنی و مکمل پای چپ شما است و شما باید این تعادل را برقرار کنید ممکن است محور بیشتر ما، برروی پای راست باشد و پای چپ برای کمک کردن آمده است. به عبارت بهتر طب مکمل هیچ گاه برای جایگزینی طب رایج، وارد کشور و دانشگاه علوم پزشکی نشده و بر استفاده از ترکیبی از این طبها تأکید کرد.
طب سوزنی، رشته و درمانی تخصصی است
بدیعی با بیان اینکه طب سوزنی چنانچه، توسط فرد متخصص استفاده شود، یک روش درمانی به شمار میرود افزود: این رشته در حوزه بیماریهای عصبی عضلانی، بیماریهای روانپزشکی و اختلالات خفیف نیز، در شاخههای دیگر طب غربی از جمله بیماریهای زنان در حوزه نازایی، ناباروری مردان و.. در مشکلات PMS، دیس منوره و مشکلات دیگر، توانبخشی بیماران دچار سکته مغزی و سایر شاخههای مختلفی، روشهای درمانی خاص خود را دارد، که مستندات علمی کافی برای آنها وجود داشته و میتواند درمانهای مؤثری را به بیماران ارائه کند.
وی اضافه کرد: تحقیقات در طب سوزنی جزو رسالتهای ما است تا روشهای مکمل را ارتقا بخشیم. مثلا در زمینه خارشهای مقاوم به درمان، بنده مقالهای دارم که بیشترین استناد را پیدا کرده و ما میتوانیم از طب سوزنی در خارشهای بیمارانی که نارسایی کلیه دارند استفاده کنیم و زندگی آنها را بهبود ببخشیم.
عضو هیأت علمی گروه طب چینی دانشگاه علوم پزشکی مشهد درباره تفاوت طب رایج و طب سوزنی هم بیان داشت: تفاوت طب سوزنی با طب رایج در این است، که در طب غربی یک پروتکلهای درمانی مشخص برای تمام افراد وجود دارد، اما در طب سوزنی ما متناسب با ویژگیهای افراد، یعنی ضمن استفاده از اندوختههای غربی از مشخصات فردی بیمار برای انتخاب روش درمانی استفاده میکنیم، بنابراین در طب سوزنی معاینات رایج طب غربی و تصویربرداریها نیز صورت میگیرد، اما درکنار آنها از دو پارامتر نبض و زبان نیز استفاده میکنیم، چون اعتقاد داریم که این دو پارامتر برای وارد کردن عمق سوزن، نقاط و زاویه مورد نظر برای وارد کردن سوزن، حرکت سوزنها در پوست و در درمان اختصاصی بیماران ضرورت دارند. ضمن اینکه نوع درمان براساس نظر درمانگر انتخاب میشود و تعداد جلسات درمانی بین ۶ تا ۱۲ جلسه متغیر خواهد بود.
انتهای پیام/
منبع خبر: آنا / طب چینی مجموعهای کامل از خدمات پیشگیری، درمان و توانبخشی
گردآوری و انتشار اخبار در این تارنما با هوش مصنوعی و ابزار های الکترونیکی اتوماتیک صورت می پذیرد و تمامی حقوق گردآوری و تالیف خبر متعلق به ناشر اصلی آن که در لینک فوق به آن اشاره شده است می باشد. در صورت نیاز به ارسال جوابیه یا توضیح تکمیلی علیه یا له مطلب منتشر شده صرفا از طریق مرجع اصلی خبر اقدام نمایید.
نظرات کاربران