سالمخبر: براساس اعلام سازمان غذا و داروی امریکا FDA داروها، با تایید واکسنها و داروهای جدید، روشهای درمانی جدیدی در سال ۲۰۲۵ در راهند.
به گزارش سالمخبر به نقل از سایت GoodRx از جمله موارد مورد انتظار میتوان به داروی gepotidacin برای درمان عفونتهای ادراری (UTI) و واکسن clesrovimab برای پیشگیری از بیماری ویروسی RSV اشاره کرد.
همچنین، فرمهای جدیدی از داروهای موجود، مانند نسخه تزریق زیرجلدی داروی ضدآلزایمر Leqembi و اسپری بینی bumetanide برای درمان احتباس مایعات ناشی از نارسایی قلبی، بیماریهای کبدی
یا کلیوی، ممکن است مجوز بگیرند.
FDA در سال ۲۰۲۴ نیز داروهای برجستهای مانند اولین داروی درمان آپنه خواب و نخستین داروی بیولوژیک برای بیماری انسداد مزمن ریوی (COPD) را تأیید کرد. در سال ۲۰۲۵، نوآوریهای بیشتری در انتظار تأیید هستند، از جمله داروهای جدیدی که تاکنون در بازار نبودهاند یا گسترش استفاده از داروهای موجود برای بیماریها و گروههای سنی جدید.
پس از پذیرش درخواست بررسی یک داروی جدید توسط FDA، معمولاً یک تاریخ PDUFA (قانون هزینههای کاربری داروهای تجویزی) تعیین میشود که نشاندهنده
زمان اعلام نظر نهایی FDA است. در برخی موارد، پیش از تصمیمگیری نهایی، کمیته مشورتی FDA تشکیل جلسه میدهد و هرچند FDA اغلب از توصیههای این کمیته پیروی میکند، اما همیشه اینگونه نیست.
از مهمترین تأییدیههای احتمالی ۲۰۲۵ میتوان به gepotidacin اشاره کرد که اولین آنتیبیوتیک خوراکی جدید برای عفونتهای ادراری ساده در زنان طی دهههای اخیر است. مقاومت آنتیبیوتیکی به یکی از نگرانیهای اصلی در درمان UTI تبدیل شده، اما gepotidacin در آزمایشهای بالینی، اثربخشی خوبی در برابر باکتریهای
مقاوم به آنتیبیوتیکهای فعلی نشان داده است.
از دیگر داروهای قابلتوجه، میتوان به Cardamyst (اسپری بینی خودتزریقی برای تاکیکاردی فوقبطنی)، واکسن کووید-۱۹ نوواواکس (در انتظار تأیید نهایی)، Reproxalap (برای بیماری خشکی چشم)، و Dupixent (برای کهیر مزمن خودبهخودی) اشاره کرد. همچنین داروهای جدیدی برای درمان HAE (ادم آنژیونوروتیک ارثی)، علائم وازوموتور یائسگی و بیماریهای مزمن کلیوی، کبدی و قلبی ممکن است تا پایان سال ۲۰۲۵ تأیید شوند و امیدهای تازهای را برای بیماران به ارمغان آورند.
منبع خبر: سالم خبر / آنتیبیوتیک خوراکی جدید تا واکسنهای پیشرفته؛ درمانهای نوآورانه در راهند
گردآوری و انتشار اخبار در این تارنما با هوش مصنوعی و ابزار های الکترونیکی اتوماتیک صورت می پذیرد و تمامی حقوق گردآوری و تالیف خبر متعلق به ناشر اصلی آن که در لینک فوق به آن اشاره شده است می باشد. در صورت نیاز به ارسال جوابیه یا توضیح تکمیلی علیه یا له مطلب منتشر شده صرفا از طریق مرجع اصلی خبر اقدام نمایید.
نظرات کاربران