بهداشت، درمان و آموزش پزشکی
۰

شانس ابتلا به اعتیاد در این مناطق ۶ برابر بیشتر است

بازدید 3

به گزارش همشهری آنلاین، دکتر علیرضا رئیسی، معاون بهداشت وزارت بهداشت در مراسم افتتاحیه هفدهمین کنگره علمی دانش اعتیاد از ظرفیت ویژه در مجموعه وزارت بهداشت برای پیشگیری و درمان اعتیاد خبر داد و گفت: ۲ هزار کارشناس بهداشت و درمان در کشور مشغول به فعالیت هستند و پتانسیل مناسبی در سطح کشور برای خدمت به حوزه پیشگیری و درمان اعتیاد دارند.

به گفته رئیسی آمارها نشان می‌دهد شانس ابتلا به اعتیاد در محله‌هایی که در آنها آمار اعتیاد بالاست، ۵ تا ۶ برابر بیشتر است از این رو ضروری است تا بحث پیشگیری از اعتیاد را به صورت محله محور پیش ببریم.

او با اشاره به اینکه شانس ابتلا به اعتیاد در کودکانی که یکی از والدین آنان معتاد هستند، ده برابر بیشتر از سایرین است، عنوان کرد: بحث پیشگیری از اعتیاد را باید از سطح مدرسه و با آموزش مهارت ها برای مقابله با آن شروع کنیم. باید بپذیریم که معضل اعتیاد در کشور در انواع مختلف مانند اعتیاد به الکل وجود دارد گام اول، شناخت پدیده اعتیاد، گام بعدی پذیرش و گام سوم هم اقدام برای درمان است.

معاون وزیر بهداشت تاکید کرد: امروزه تکنولوژی‌های نوین و هوش مصنوعی به تحلیل آمار در زمینه اعتیاد کمک می‌کند.

جامعه‌ای ۴۰۰ هزار نفری برای رفع معضل اعتیاد

دکتر محمد رییس‌زاده، رئیس سازمان نظام پزشکی هم با انتقاد از گسیخته بودن مدیریت اعتیاد در کشور عنوان کرد: در حال حاضر ۱۰ هزار نفر از پزشکان ما در مراکز ترک اعتیاد به فعالیت مشغول هستند. این در حالی است که می‌توانیم پزشکان بیشتری را که در مراکز بهداشتی به فعالیت مشغولند در امر درمان معتادان سهیم کنیم، اما به دلیل مشکلات صنفی که این افراد درگیر آن هستند، عملا این امر میسر نیست. در صورت رفع مشکلات صنفی پزشکان به خصوص حل مشکلات مربوط به آیین‌نامه‌های سلیقه‌ای، جامعه ۴۰۰ هزار نفری آنها آماده همکاری در جهت رفع معضل اعتیاد است.

او ادامه داد: از آنجا که اعتیاد پدیده‌ای پیچیده و چند لایه است، با دو مفهوم مافیا که همان عامل اقتصادی اعتیاد است و قربانی که همان شخص معتاد است، مواجهیم.

عامل ۲۵ درصد آسیب‌های اجتماعی

دکتر سیدجواد حسینی، سرپرست سازمان بهزیستی هم در این مراسم گفت: اعتیاد عامل ۲۵ آسیب اجتماعی است، از این رو برپایی چنین کنگره‌هایی می‌تواند نقش موثری در شناخت پدیده اعتیاد و ارایه راه حل داشته باشد.

به گفته حسینی آمار اعتیاد در جهان و ایران رو به افزایش است و در ۶ماه اخیر اعتیاد به مواد مخدر در دنیا ۲۳درصد افزایش یافته است. ایران هم در زمینه کاهش اعتیاد وضعیت بهتری نسبت به دیگر کشورها ندارد و کاهش سن مصرف، تغییر الگوی مصرف از سنتی به روانگردان و افزایش گرایش به مواد صنعتی از ویژگی‌های منفی پدیده اعتیاد طی سال‌های اخیر است.

بیشتر بخوانید

این قارچ جادو نمی‌کند

افزایش استفاده تفننی و نگرانی از وابستگی به ماشروم

وقتی تمرین به اعتیاد تبدیل می‌شود

او تاکید کرد: ۹۰ درصد مواد مخدر در کشور از افغانستان وارد ایران می‌شود که برای مقابله با آن نیازمند نظارت هوشمندانه هستیم. همچنین در زمینه درمان اعتیاد باید شخصی‌سازی کرده و مطابق با شرایط هر فرد درمان مناسب را برایش اعمال کرد. ‌

گفتنی است هفدهمین کنگره علمی دانش اعتیاد که از سوی مرکز تحقیقات سلولی و مولکولی دانشگاه علوم پزشکی ایران و با حمایت انجمن جهانی طب اعتیاد، همکاری وزارت بهداشت، سازمان بهزیستی، ستاد مبارزه با مواد مخدر، ستاد توسعه علوم فناوری‌های شناختی، سازمان‌های مردم نهاد و… به مدت دو روز (۲۴ تا ۲۶ بهمن) در مرکز همایش‌های رازی دانشگاه علوم پزشکی ایران برگزار می‌شود.


منبع خبر: همشهری / شانس ابتلا به اعتیاد در این مناطق ۶ برابر بیشتر است

گردآوری و انتشار اخبار در این تارنما با هوش مصنوعی و ابزار های الکترونیکی اتوماتیک صورت می پذیرد و تمامی حقوق گردآوری و تالیف خبر متعلق به ناشر اصلی آن که در لینک فوق به آن اشاره شده است می باشد. در صورت نیاز به ارسال جوابیه یا توضیح تکمیلی علیه یا له مطلب منتشر شده صرفا از طریق مرجع اصلی خبر اقدام نمایید.

نظرات کاربران

  •  چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد و متوجه نویسندگان و سایر کاربران باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاهی بی ارتباط با موضوع آموزش مطرح شود تایید نخواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *