بهداشت، درمان و آموزش پزشکی
۰

نقش رژیم غذایی مناسب در کاهش شاخص‌های التهابی بدن

بازدید 11

 رژیم غذایی مناسب / به گزارش گروه سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا، سیده مریم عبداله زاده، متخصص تغذیه اظهار کرد: التهاب، زمینه ابتلا به بسیاری از انواع بیماری‌های مزمن ازجمله بیماری‌های قلبی_عروقی، سندروم متابولیک، دیابت نوع دو، سرطان، آرتریت، بیماری‌های خود ایمنی، بیماری التهابی روده و کاهش عملکرد ادراکی را فراهم می‌کند.

وی بابیان اینکه برخی از انواع مواد مغذی و الگوهای غذایی، شاخص‌های التهابی را کاهش می‌دهد، افزود: افزایش مصرف میوه‌ها و سبزی‌های رنگی، ترکیبات گیاهی و ادویه‌ها؛ به‌ویژه سبزی‌های خانواده کلم، پیاز، انگور سیاه، مرکبات، گوجه، چای سبز و سیاه، زردچوبه، سیر، زنجبیل، رزماری، پونه کوهی، شنبلیله، زیره، نعناع، گشنیز، دارچین، پودر فلفل قرمز و فلفل سیاه، زعفران، جعفری، شوید و ریحان بیشترین خاصیت ضدالتهابی را دارند.

این متخصص تغذیه ادامه داد: استفاده از رژیم غذایی با نمایه گلایسمی پایین؛ از طریق کاهش دریافت مقادیر زیاد انواع قند و کربوهیدرات تصفیه‌شده، کوکی، کیک، محصولات قنادی، چیپس، نان‌های تهیه‌شده از آرد سفید، پاستا و برنج سفید، آب‌میوه‌ها و نیز نوشیدنی‌های شیرین شده با شکر نیز توصیه می‌شود.

وی گفت: افزایش دریافت غلات کامل و فرآوری نشده مانند جو دوسر، برنج قهوه‌ای، گندم کامل، پاستای سبوس‌دار یا تهیه‌شده از غلات کامل، میوه‌های تازه، کدوحلوایی، کدو، لوبیا و عدس، آجیل‌ها، دانه‌ها و اغلب سبزی‌ها و همچنین گنجاندن مغزها و دانه‌ها یا کره آن‌ها در رژیم غذایی روزانه؛ مانند تخمه‌کدو، تخمه آفتابگردان، بادام، بادام‌هندی، دانه کتان، دانه کنجد و گردو به کاهش التهاب کمک می‌کنند.

عبداله زاده بابیان اینکه توجه به کمیت و کیفیت چربی‌ها و روغن‌های غذایی هم بسیار مهم است، افزود: از طریق افزایش دریافت اسیدهای چرب غیراشباع امگا-۳ مانند ماهی‌های چرب، بذر کتان، دانه چیا، گردو و روغن کانولا، افزایش دریافت اسیدهای چرب تک غیراشباع (روغن‌زیتون فرابکر و آواکادو)، کاهش دریافت گوشت قرمز، غذاهای فراوری‌شده و فوق فراوری‌شده و روغن‌های غنی از اسیدهای چرب امگا-۶ مانند روغن سویا، ذرت و آفتابگردان و پرهیز از مصرف چربی‌های هیدروژنه و ترانس موجود در مارگارین، روغن‌های گیاهی هیدروژنه و موارد مشابه نیز التهاب کاهش می‌یابد.

وی توصیه کرد: برای بهره‌مندی از میکروبیوم سالم دستگاه گوارش، غذاهای تخمیر شده؛ پروبیوتیک ها مانند ماست کفیر و فیبرهای گیاهی؛ پره بیوتیک ها مانند موز، پیاز، سیر و مارچوبه مصرف کنید.

این متخصص تغذیه ادامه داد: آن دسته از اقلام غذایی را که باعث بروز علائم آلرژی یا عدم تحمل غذایی می‌شوند، حذف کنید؛ دریافت مواد شیمیایی صنعتی؛ ازجمله بیسفنل موجود در بطری های پلاستیکی و غذاهای کنسرو شده را کاهش دهید.

عبداله زاده گفت: برای کاهش دریافت آفت‌کش‌ها، مواد غذایی ارگانیک استفاده و از مصرف الکل پرهیز کنید. همچنین از طریق برنامه‌های آرام‌سازی و خواب کافی از فشارهای روانی بکاهید.

منبع خبر: آنا / نقش رژیم غذایی مناسب در کاهش شاخص‌های التهابی بدن

گردآوری و انتشار اخبار در این تارنما با هوش مصنوعی و ابزار های الکترونیکی اتوماتیک صورت می پذیرد و تمامی حقوق گردآوری و تالیف خبر متعلق به ناشر اصلی آن که در لینک فوق به آن اشاره شده است می باشد. در صورت نیاز به ارسال جوابیه یا توضیح تکمیلی علیه یا له مطلب منتشر شده صرفا از طریق مرجع اصلی خبر اقدام نمایید.

نظرات کاربران

  •  چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد و متوجه نویسندگان و سایر کاربران باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاهی بی ارتباط با موضوع آموزش مطرح شود تایید نخواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *