به گزارش ایسنا، بنابر آمار ارائه شده از سوی سازمان جهانی بهداشت (WHO) در سال ۲۰۲۴ میلادی ۸۰۴ هزار و ۷۲۱ مورد ابتلا به وبا و ۵۸۰۵ مورد مرگ ناشی از این بیماری ثبت شد که در مقایسه با ۵۳۵ هزار و ۳۲۱ مورد ابتلا و ۴۰۰۷ مورد مرگ در سال ۲۰۲۳ نزدیک به ۵۰ درصد افزایش داشته است.
روزنامه گاردین در گزارشی در این باره نوشت: آمار فوق از سال ۲۰۲۱ افزایش داشته و متخصصان میگویند که این ارقام رسمی احتمالاً بسیار محافظهکارانه هستند.
بر همین اساس متخصصان با در نظر گرفتن آمارهای غیررسمی بین ۱.۳ تا ۴ میلیون ابتلا و دامنهای از ۲۱ هزار تا ۱۴۳ هزار مورد مرگ و میر ناشی از وبا را به طور سالانه در سطح جهان تخمین میزنند.
در سال جاری میلادی (۲۰۲۵) شش کشور شامل میانمار، جمهوری دموکراتیک کنگو، سودان، سودان جنوبی، آنگولا و غنا از انبار جهانی، دز قابل توجهی از واکسنهای وبا را برای کمک به مهار شیوع این بیماری درخواست کردهاند.
تقاضای زیاد برای تدارکات اضطراری به این معنی است که از سال ۲۰۲۲ هیچ گونه واکسیناسیون پیشگیرانه در کشورهای پرخطر وجود نداشته است.
مرکز کنترل و پیشگیری از بیماریهای آفریقا (Africa CDC) طی یک جلسه توجیهی در ژانویه ۲۰۲۵، بر بیماری وبا به عنوان یک قاتل مهم در این قاره تاکید کرد.
این نهاد رسمی به عواملی چون افزایش سیل ناشی از بحران آب و هوا در کنار شرایط نامناسب آب و بهداشت عمدتا به دلیل درگیریهای داخلی به عنوان فاکتورهایی که به شیوع وبا در این قاره دامن میزنند، اشاره کرده است.
آلیسون راسل، یک اپیدمیولوژیست و مدیر ارشد برنامه در تیم شیوع شدید در Gavi، اتحادیه واکسن مسئول ذخیره جهانی ضمن تاکید بر اهمیت آب سالم و بهداشت به عنوان اولین خط دفاعی میگوید: وقتی در میانه جنگ هستید، وقتی درگیری وجود دارد و مردم در حال جابهجایی هستند، کنترل وبا بسیار سخت است. اینجاست که واکسنها میتوانند بسیار مفید باشند.
به گزارش گاردین، همچنین آزمایشهای سریع جدیدی برای وبا که در حدود ۱۵ دقیقه پاسخ تست را ارائه میدهند، توسط Gavi به ۱۴ کشور کم درآمد و متوسط معرفی میشود و کارشناسان میگویند که باید تصویر واضحتری از محل تمرکز تلاشهای کنترلی برای مهار عفونت ارائه دهند.
پروفسور «یان هولمگرن» از دانشگاه «گوتنبرگ»، سرپرستی تیمی را بر عهده داشت که اولین واکسن خوراکی وبا را که مورد تایید WHO بود با نام Dukoral در دهه ۱۹۹۰ ساخت. او در سالهای اخیر بارها تاکید کرده است که کمبود واکسن، «حادترین تهدید» برای هدف سازمان جهانی بهداشت است که بر پایان دادن به وبا تا سال ۲۰۳۰ تاکید دارد.
با این حال راسل معتقد است که ذخایر واکسن در حال حاضر بهبود پیدا کرده و بهتر از چند سال گذشته است و اکنون در شرایطی هستیم که میتوانیم در مدت زمان کمتری نسبت به قبل ذخایر را تکمیل کنیم.
انتهای پیام
منبع خبر: ایسنا / بازگشت بلای «عصر ویکتوریا» به جهان
گردآوری و انتشار اخبار در این تارنما با هوش مصنوعی و ابزار های الکترونیکی اتوماتیک صورت می پذیرد و تمامی حقوق گردآوری و تالیف خبر متعلق به ناشر اصلی آن که در لینک فوق به آن اشاره شده است می باشد. در صورت نیاز به ارسال جوابیه یا توضیح تکمیلی علیه یا له مطلب منتشر شده صرفا از طریق مرجع اصلی خبر اقدام نمایید.
نظرات کاربران